العالم - آفریقا
کمیسیون حقوق بشر اتیوپی امروز یکشنبه اعلام کرد در پی حمله «هولناک» شنبه شب به یک اتوبوس مسافربری در بخش غربی این کشور، ۳۴ نفر کشته شدند. طبق اعلام این نهاد، ممکن است تعداد قربانیان در منطقه «بنیشانگول-گوموز» افزایش یابد.
«دانیل بکله» رئیس این کمیسیون در بیانیهای اعلام کرد: حمله اخیر افزایش تلخ هزینه انسانی است که ما به طور جمعی متحمل میشویم.
به گزارش «رویترز»، این نگرانی وجود دارد که در پی عملیات نظامی در شمال این کشور، خلاء امنیتی در آن رخ دهد.
از بیش از یک هفته پیش درگیری مسلحانه بین ارتش اتیوپی و جبهه آزادی بخش مردم تیگرای در این منطقه آغاز شد.
جبهه مردمی قبل از روی کار آمدن «آبی احمد علی» در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر از قوم «اورومو» اتیوپی است، حدود ۳ دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت. اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت ، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است ،در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.
درگیریهای خونین میان ارتش اتیوپی و نیروهای جبهه آزادیبخش خلق تیگرای (تی.پی.ال.اف) که حزب حاکم در منطقه نیمهخودمختار تیگرای به شمار میآید، همچنان ادامه دارد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که آبی احمد علی، نخستوزیر اتیوپی در پی تشدید اختلافات قدیمی با منطقه تیگرای، چهارم نوامبر جاری نیروهای ارتش و هواپیماهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد و ارتش آن تصریح کرد که ناچار شده است «جنگی ناخواسته و بیفایده» را در منطقه تیگرای آغاز کند. نخستوزیر اتیوپی رهبران تیگرای را به تضعیف اصلاحات دموکراتیک خود متهم میکند.
آبی احمد پس از تصدی نخستوزیری در سال ۲۰۱۸، از اصلاحات سیاسی فراگیری خبر داد که همین اصلاحات دستیابی او به جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۹ را تضمین کرد اما گویا این اصلاحات موجب به حاشیه رانده شدن حزب حاکم در تیگرای شد که پیشتر کنترل حاکمیت در اتیوپی را در دست داشت.
فارس