تلاش‌های دقیقه نودی ترامپ برای تحمیل فشار حداکثری به چین

تلاش‌های دقیقه نودی ترامپ برای تحمیل فشار حداکثری به چین
دوشنبه 26 آبان 1399 - 16:43

بنا بر گفته یکی از مقام‌های ارشد دولت آمریکا، «دونالد ترامپ» در 10 هفته باقیمانده ریاست‌جمهوری خود در تلاش است، سیاست‌ فشار حداکثری و اقدامات محدودکننده علیه پکن را پیش ببرد.

العالم - آمریکا

یکی از مقام‌های ارشد دولت آمریکا به پایگاه خبری «اکسیوس» اطلاع داد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ۱۰ هفته باقیمانده از ریاست‌جمهوری خود قصد دارد به منظور تثبیت میراث خود درباره چین، یکسری قوانین بسیار سختگیرانه و تندی را علیه پکن به تصویب درآورد.

طبق این گزارش، در شرایطی که تنش‌ها میان پکن و واشنگتن در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در خصوص مسائل مختلفی از جمله مداخله آمریکا در امور تایوان و هنگ کنگ و اتهام‌زنی‌ به پکن درباره انتشار ویروس کرونا در جهان و دیگر مسائل اقتصادی، تشدید شده است، ترامپ در صدد است در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری خود، شرایط را برای ریاست‌جمهوری «جو بایدن» به منظور تغییر رویکرد ایالات متحده در مقابل چین سخت‌تر و دشوارتر کند.

وبگاه آمریکایی اکسیوس گزارش کرد که مقام‌های دولت ترامپ قصد دارند، لیست شرکت‌ها، نهادهای دولتی و مقام‌های چینی که هرگونه تجارت با آنها خطر تحریم‌های آمریکا را به همراه خواهد داشت، گسترش دهند.

واشنگتن مدعی است که این شرکت‌ها و افراد چینی در نقض حقوق بشر در «سین‌کیانگ» و «هنگ کنگ» مشارکت دارند و تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شوند.

با اینحال مقام‌های ارشد دولت ترامپ که نامی از آنها برده نشده است، می‌گویند که دولت ترامپ قصد ندارد در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری خود، اقدام چشمگیری درباره تایوان اتخاذ کند یا اینکه در این رابطه کنسولگری‌های چین در آمریکا را تعطیل کند.

«جان اولیوت» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این خصوص به اکسیوس گفت: «تا زمانیکه پکن مسیر خود را تغییر نداده و به یک بازیگر مسئول در عرصه جهانی تبدیل نشود، رؤسای جمهور بعدی آمریکا در صورت لغو اقدامات تاریخی ترامپ (علیه پکن)، مرتکب خودکشی سیاسی خواهند شد».

بر اساس این گزارش، مقام‌های ارشد دولت ترامپ همچنین در تلاش هستند تا لیست تحریم‌های وزارت دفاع آمریکا از شرکت‌های چینی که با ارتش چین در ارتباط هستند را گسترش دهند.

روز جمعه دونالد ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی، شهروندان و کمپانی‌های آمریکایی را از خرید اوراق بهادر ۳۱ شرکت‌های چینی را که مدعی شده بود متعلق به ارتش چین هستند، منع کرد.

این فرمان اجرایی قرار است از یازدهم ژانویه (۲۲ دی) اجرا شود و بر اساس گزارشی دولت ترامپ قصد دارد سیاست‌های سختگیرانه‌ای را تا بیستم ژانویه علیه چین اتخاذ کند.

جدیدترین اقدامات ترامپ علیه چین، واکنش منفی پکن را به همراه داشته است به طوریکه وزارت بازرگانی چین با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این اقدام ترامپ، اعلام کرد: «چین بار‌ها و بار‌ها درباره فشار بی‌اساسی که آمریکا روی شرکت‌های چینی وارد می‌کند، موضع صریح خود را ابراز داشته است. آمریکا این حقیقت‌ را نادیده می‌گیرد.»

از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان) و اعلام پیروزی «جو بایدن» بعنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا، ترامپ تاکنون شکست در این انتخابات را نپذیرفته است و شکایاتی را در خصوص تخلف در انتخابات مطرح کرده که البته تاکنون همگی شکایات وی به دلیل نبود شواهد کافی رد شده است.

از طرف دیگر، ترامپ و اعضای تیم وی در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری آمریکا تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران و چین را تشدید بخشند.

فارس

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها