گوترش: شناسایی حاکمیت مغرب بر صحرای غربی توسط آمریکا، محلی از اعراب ندارد

يکشنبه 23 آذر 1399
10:18
گوترش: شناسایی حاکمیت مغرب بر صحرای غربی توسط آمریکا، محلی از اعراب ندارد دبیرکل سازمان ملل در واکنش به اقدام آمریکا گفت، مسأله حاکمیت بر صحرای غربی موضوعی نیست که با به رسمیت شناختن این حاکمیت توسط یک کشور تغییر کند و قطعنامه‌های سازمان ملل در این خصوص حرف آخر را می‌زند.

العالم - فلسطین اشغالی

جمعه گذشته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اعلام توافق سازش میان مغرب و رژیم صهیونیستی، گفت که آمریکا حاکمیت مغرب بر منطقه «صحرای غربی» را به رسمیت می‌شناسد.

خبرنگار «القدس العربی» از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل درباره ارزش قانونی این تصمیم ترامپ پرسید که وی در پاسخ گفت: همانطور که قبلا گفتیم و آن را واضح بیان کردیم موضع درباره [جمهوری] صحرای غربی تغییر نکرده و اوضاع مانند گذشته باقی خواهد ماند. راه‌حل‌ها در مسأله صحرای غربی به شناسایی یکجانبه کشورها بستگی ندارد بلکه مربوط به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت می‎شود که ما خود را حامی آن می‌دانیم.

القدس العربی همین سوال را از «استفان دوگاریک» سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل پرسید. وی نیز تأکید کرد، موضع گوترش درباره این مسأله تغییر نکرده و سازمان ملل قطعنامه‌های خود را که آخرین آنها قطعنامه شماره ۲۵۴۸ (صادر شده در ۳۰ اکتبر ۲۰۲۰) است، عامل تعیین‌کننده در مسأله حاکمیت بر صحرای غربی می‌داند.

اقدام دولت آمریکا در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل یک بار در سال ۱۹۶۶ و بار دیگر در ۱۹۷۹ حق ساکنان صحرای غربی برای تعیین سرنوشت خود را به رسمیت شناخت. در سال ۱۹۷۹ سازمان ملل همچنین جبهه پولیساریو را نماینده مردم صحرای غربی معرفی کرد و در سال ۱۹۹۰ مأمور به برگزاری همه‌پرسی در این منطقه شد، اما تاکنون با مانع دولت مغرب و دیگر کشورها همراه شده است.

اقدام دولت ترامپ در به رسمیت شناختن حاکمیت مغرب بر صحرای غربی واکنش جمهوری صحرا را نیز به همراه داشته است به طوریکه «جمهوری دموکراتیک عربی صحرا» که ادعای حاکمیت بر منطقه «صحرای غربی» در غرب کشور مغرب را دارد، در بیانیه‌ای اقدام رئیس‌جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت «رباط» بر این منطقه را غیر قانونی دانست.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

غریب‌آبادی: مدعیان غربی حقوق بین‌الملل، قواعدی را اجرا کنند که شعار آن را سر می دهند


پزشکیان: میدان اصلی تقابل امروز، جنگ اقتصادی و تاب‌آوری معیشتی کشور است


افشای دستورکار دشمن با تمرکز روی ۷ محور برای ضربه به کشور


سید عمار حکیم در نماز عید قربان: منطقه به گفتگو و دوری از تنش نیاز دارد + عکس


حمایت از فلسطین و نمایش وحدت در آیین‌های میلیونی عید قربان در پاکستان + عکس


روزنامه انگلیسی: حتی یک دلار به صندوق ترامپ برای بازسازی غزه کمک نشده است


اهالی غزه عید سعید قربان را در کنار ویرانه‌های مساجد اقامه کردند + عکس


فراخوان «هیئت علمای فلسطین – لبنان» برای حمایت فوری از مسجدالاقصی و مردم غزه


رسانه صهیونیست: شرکت‌های هواپیمایی امارات جای خالی ایرلاین‌های اسرائیلی را پر کرده اند


عملیات پهپادی حزب الله؛ تقدیم به ملت ایران شهدای و مدرسه میناب با نگارش فارسی/ ویدیو