پس از کشته شدن سربازهای سودانی؛ خارطوم تجهزات نظامی به مرز اتیوپی ارسال کرد

پس از کشته شدن سربازهای سودانی؛ خارطوم تجهزات نظامی به مرز اتیوپی ارسال کرد
پنج‌شنبه 27 آذر 1399 - 12:41

پس از اعلام خبر کشته شدن چند سرباز سودانی در مرز با اتیوپی، ارتش این کشور اعلام کرد که مقادیر زیادی تجهیزات نظامی و نیرو به مرز با اتیوپی ارسال کرده است.

العالم -آفریقا

ارتش سودان، امروز (پنجشنبه) در بیانیه‌ای از ارسال مقادیر زیادی تجهیزات نظامی به مرز با اتیوپی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه «العربیه»، ارتش سودان اعلام کرد که برای متوقف کردن تجاوزات شبه‌نظامیان و نیروهای اتیوپیایی با آدیس‌آبابا ارتباط کرده است و این ارتباط همچنان جریان دارد.

این اقدام پس از آن است که روز گذشته، منابع خبری گزارش دادند که شبه‌نظامیان اتیوپیایی به یک گشتی نیروهای امنیتی سودانی تعرض کرده‌اند و چند تن از این نیروها را کشته‌اند.

ارتش سودان در بیانیه یادشده تأکید کرده است که نیروهای این کشور با هر گونه اقدام برای نقض حریم زمینی این کشور با قدرت مقابله خواهد کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است:‌ «نیروهای ما پس از پاکسازی منطقه "جبل ابوطیور" در داخل خاکمان در حال بازگشت بوده‌اند که گرفتار دام نیروها و شبه‌نظامیان اتیوپیایی می‌شوند. این اقدام تلفات جانی و خسارت مالی در پی داشته است».

از سوی دیگر، خارطوم در پی اقدام مذکور رسما از تجاوزهای صورت گرفته به اتحادیه آفریقا و سازمان «ایگاد» شکایت کرده است.

مناطق شمالی اتیوپی مدتی است که در پی درگیری نیروهای منطقه تیگرای با نیروهای دولت مرکزی این کشور شاهد درگیری‌های شدیدی بوده است.

طبق گزارش‌های سازمان ملل متحد در پی این درگیری، هزاران نفر کشته شده‌اند و بیش از ۹۵۰ هزار مجبور به ترک مناطق شمالی شده‌اند که ۵۰ هزار نفر از آنها وارد سودان شدند.

درگیری مسلحانه بین ارتش اتیوپی و جبهه آزادی بخش خلق تیگرای در مناطق شمالی اتیوپی از چهارم ماه نوامبر (۱۴ آبان) آغاز شده است.

جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای قبل از روی کار آمدن «آبی احمد علی» در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر از قوم «اورومو» اتیوپی است، حدود ۳ دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت. اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت ، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است ،در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که آبی احمد علی، نخست‌وزیر اتیوپی در پی تشدید اختلافات قدیمی با منطقه تیگرای، چهارم نوامبر جاری نیروهای ارتش و هواپیماهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد و ارتش اتیوپی هم اعلام کرد که ناچار شده «جنگی ناخواسته و بی‌فایده» را در منطقه تیگرای آغاز کند. نخست‌وزیر اتیوپی رهبران تیگرای را به تضعیف اصلاحات دموکراتیک مد نظر دولت متهم می‌کند.

آبی احمد پس از تصدی نخست‌وزیری در سال ۲۰۱۸، از اصلاحات سیاسی فراگیری خبر داد که همین اصلاحات دستیابی او به جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۹ را تضمین کرد اما گویا این اصلاحات موجب به حاشیه رانده شدن حزب حاکم در تیگرای شد که پیشتر کنترل حاکمیت در اتیوپی را در دست داشت.

به همین دلیل جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای از ائتلاف دولت آبی احمد خارج شد و در ماه سپتامبر انتخاباتی محلی برگزار کرد. پس از آن هر یک از دو طرف دیگری را غیرقانونی اعلام کردند و هر یک، طرف مقابل را به آغاز درگیری و جنگ متهم کردند.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها