العالم - در گوشی
این دیپلمات آمریکایی که خود از جمله کسانی بود که تحریم سوریه را تشویق می کرد، با حمله به تفکر سیاسی دولت ترامپ از اینکه می بیند کاخ سفید صف کشیدن مردم سوریه برای نیازمندی های روزمره و اساسی مثل نان و سوخت را دستاورد و پیروزی برای خود می داند، و تصور می کند که این کار باعث براندازی دولت سوریه می شود، ابراز شگفتی کرده است.
فورد که خود از ابتدای حمله تروریستی به سوریه از حامیان سرسخت گروه های تروریستی بوده است، از خیالبافی های ترامپ که تصور می کند چیزی به پیروزی و براندازی دولت قانونی سوریه نمانده است، انتقاد می کند و می گوید که این صف هایی که ترامپ آنها را نشانه پیروزی خود می داند در واقع هرگز به معنای پیروزی آمریکا نیستند.
وقتی سفیر سابق زبان باز می کند!
با صرف نظر از اظهارات فورد و اینکه آیا صادقانه است یا اینکه ترفندی است برای نزدیک کردن خود به منبع قدرت بعدی یعنی بایدن یا تلاش است برای ترسیم خط مشی بعدی آمریکا در قبال سوریه، این مقاله، منطقی و عقلانی به نظر می رسد و مهر تأییدی است بر شکست مشی قلدرانه و سلطه جویانه آمریکا در سوریه. وی اذعان کرده است که رنجی که اکنون ملت سوریه برای تأمین نیازمندی های اساسی خود شامل نفت و گاز و مواد غذایی و بهداشت، ناشی از تحریم ها و مجازات های اقتصادی آمریکا علیه ملت سوری است و با همه قوانین بین المللی و اصول انسانی در تضاد است. وی اذعان می کند که به رغم تصورات دولت آمریکا، این تحریم ها در واقع ملت سوریه را هدف گرفته است.
به دور از همه شعارهای دیروز و امروز واشنگتن درباره سیاست هایش در سوریه، و تقلاهای آن برای شانه خالی کردن از مسئولیت رنج هایی که برای ملت سوریه ایجاد کرده است، یکی از تبعات تحریم های آمریکا علیه سوریه سقوط ارزش پول ملی این کشور و کمبود نیازمندی های اساسی و معیشتی روزانه است که جیمز جفری، نماینده سابق آمریکا در سوریه هم در ژوئن گذشته به این مطلب اشاره کرده و پرده از ماهیت واقعی فشارهای ترامپ علیه ملت سوریه برداشته بود.
دشمنی دیرینه در همه سطوح..
بر کسی پوشیده نیست که تحریم ها و مجازات های اقتصادی واشنگتن از جمله قانون سزار در روند سرمایه گذاری و ارائه خدمات اساسی از جمله آب و برق – که جزء نیازمندی های اساسی مردم هستند – اختلال ایجاد کرده است. فورد تصریح می کند که این تحریم ها بر خلاف ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه زیانی به زندگی مردم عادی وارد نمی کنند، باعث تشدید مشکلات اقتصادی شهروندان شده و اوضاع معیشتی آنها را به شدت دشوار کرده و فرصت سرمایه گذاری در این کشور را از بین برده است.
اما حقیقتی که رابرت فورد و جیمز جفری از آن غافل شدند این است فشارهای دولت آمریکا بر ملت سوریه فقط به تحریم و اعمال قانون سزار و گرسنه کردن این ملت منحصر نشده است؛ بلکه حمایت تسلیحاتی این کشور از گروه های تروریستی و تکفیری مثل "داعش"، باعث تشدید فشارها و آزار و اذیت بیش از حد ملت سوریه شده است؛ محورهای حومه شرقی حماه به خصوص در مناطق الرهجان و اثریه، دوشنبه گذشته شاهد تحرکات گروه های تروریستی بودند.
یک منبع میدانی عالی رتبه روز سه شنبه گذشته اعلام کرد که شماری از تروریست های داعشی تحرکات خود را در حومه شرقی حماه و رقه از سر گرفته اند. این افراد از کیلومتر 55 در اطراف تنف که در اشغال نیروهای امریکایی است، به این منطقه آمده بودند.
به گفته همین منبع، این منطقه در هفته گذشته شاهد حوادث متعدد و تحرکات گسترده گروه های تروریستی بوده است. این گروه ها با حمایت گسترده اشغالگران آمریکایی در تنف وارد این منطقه شده اند.
حمایت از "اسرائیل" و سرقت نفت..
کل دشمنی آمریکا با ملت و دولت سوریه و حتی کل ملت های منطقه به خصوص ملت عراق و یمن در دو هدف اصلی خلاصه می شود:
اول: تخریب کشورهایی مثل سوریه، عراق و یمن که تهدیدی برای حال و آینده رژیم صهیونیستی. آمریکا به خاطر حفظ رژیم صهیونیستی و تأمین امنیت آن در منطقه، زیرساخت های کشورهای منطقه را هدف قرار داده است و می کوشد جز فقر و گرسنگی و محرومیت در این کشورها چیزی باقی نماند تا هرگز فرزندانش به فکر دشمنی با رژیم اشغالگر نیفتند.
دوم: سرقت نفت سوریه. آمریکا به سرقت نفت سوریه و کلا منطقه با حداقل هزینه عادت کرده است؛ هدف اصلی این کشور از ادامه استقرار نیروهای اشغالگرش در برخی مناطق سوریه با همکاری و همدستی قسد همین است. این کشور می کوشد به بهانه شعارهای پوچی چون مبارزه با گروه تروریستی داعش – که خود با حمایت رژیم صهیونیستی و پول برخی کشورهای منطقه به خصوص عربستانف به این منطقه آورده است - از بسط کنترل ارتش سوریه بر این بخش از خاک این کشور جلوگیری کند.