تجدد اختلاف بر سر عدن؛ جنگ قدرت نواب سعودی و امارات در جنوب یمن پایان ندارد

پنج‌شنبه 4 دی 1399
11:33
تجدد اختلاف بر سر عدن؛ جنگ قدرت نواب سعودی و امارات در جنوب یمن پایان ندارد
با وجود تشکیل دولت ادعایی برآمده از توافق ریاض، امارات و عربستان سعودی بر سر تصرف شهر عدن، دچار اختلافات شدید شده‌اند.

العالم - یمن

شش روز پس از تشکیل دولت ادعایی وابسته به ائتلاف ریاض در یمن، بار دیگر اختلاف بین عربستان سعودی و عناصر وابسته به امارات در یمن بالا گرفت.

«احمد عبید بن دغر» مشاور «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن از نشانه‌های بن‌بست بین دولت مستعفی و گروه موسوم به «شورای انتقالی جنوب» (وابسته به امارات) خبر داد؛ بن‌بستی که درباره تأمین امنیت شهر «عدن» است.

روزنامه العربی الجدید به نقل از بن دغر گزارش داد، عناصر وابسته به امارات در پی اشغال عدن هستند و همین مسئله باعث هرج‌ومرج خواهد شد؛ لذا «نباید هیچ کس فکر کند که به تنهایی در عدن و استانهای مختلف نفوذ داشته باشد؛ زیرا [عدن] پایتخت یمن و مرکز دولت [مستعفی] است».

بن دغر خاطر شان کرد: «آشتی ملی، ارزش معنوی و اخلاقی توافق ریاض است. هر کس که این توافق را پُلی برای آشتی ملی فراگیر نمی‌داند، در اشتباه به سر می‌برد».

منابع وابسته به دولت مستعفی پیشتر گفته بودند که عناصر وابسته به امارات، به نیروهای حفاظتی این دولت اجازه نمی‌دهند از مراکز حاکمیتی از جمله کاخ «معاشیق» حراست کنند و از ابین وارد عدن شوند.

اظهارات بن دغر بیانگر تداوم اختلاف بین عربستان سعودی و امارات و اشتباهاتی است که ریاض در اجرای بخش نظامی توافق خود، مرتکب شد تا از این طریق، با تشکیل دولت ادعایی خود بتواند پیروزی رسانه‌ای کسب کند.

العربی الجدید خبر داد، عربستان سعودی، برای اقناع عناصر وابسته به امارات برای عدم مانع‌تراشی از بازگشت دولت مستعفی، دست به دامن سفرای کشورهای ابر قدرت شده است.

به گزارش این روزنامه، با وجود اینکه، شش روز از تشکیل دولت وابسته به ائتلاف ریاض گذشته است، ولی عناصر وابسته به امارات، مطالبات جدیدی را در ازای اجرای توافق ریاض مطرح کرده است؛ به نحوی که «ناصر الخبجی» مذاکره کننده ارشد شورای انتقالی، خواستار طراحی مکانیزمی شد که بر اساس آن بتوانند درآمدهای نفتی، گمرکی و مالیاتی را کسب کنند.

الخبجی همچنین خواستار تعیین استانداران و مدیران و انجام اقدامات نظامی و امنیتی در سایر استان‌های جنوبی یمن شد. وی گفت که باید، یک «هیأت مذاکره‌کننده مشترک» نیز برای مذاکرات صلح تشکیل شود.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن در پاسخ به تجاوزات آل سعود


کارشناس نظامی یمنی: عملیات یمن، طرح گسترده عربستان را خنثی کرد +فیلم


بقائی: پیش از آنکه کسی بتواند ادعای غنائم جنگی کند، ابتدا باید در جنگ پیروز شده باشد


بن حبتور: رویکرد تهاجمی حکومت عربستان علیه همه مردم یمن است


سردرگمی تل‌آویو در برابر توافق و افزایش ترس از امتیازدهی آمریکا! +فیلم


درخشش جوانان ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید