العالم _ فلسطین اشغالی
عربی 21 در مطلبی با عنوان «چگونه دودستگیها لیکود بر نتانیاهو در انتخابت آتی تاثیر میگذارد»، آورده است: چالشهای جدیدی در برابر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رهبر حزب لیکود این رژیم قبل از انتخابات چهارم تنها ظرف دو سال، ظاهر شده است و این پس از انحلال کنیست به سبب ناکامی در بودجه کل رخ داد.
این رسانه عربی مینویسد: این چالشها به دودستگی داخلی در حزب لیکود منجر شده است «گدعون ساعر» عضو لیکود در نهم ماه جاری میلادی از تشکیل حزب جدید برای شرکت در انتخابات آتی خبر داده است و «زئیف الکین» وزیر لیکودی هم از کابینه نتانیاهو در عصر چهارشنبه استعفا کرد، به آن ملحق شده است.
عربی 21 گزارش داد: این دودستگی و انشقاق در حزب لیکود سبب شد که رهبران احزاب اسرائیلی به سرعت در تلاش برای تشکیل ائتلافات و تشکیلات انتخاباتی برای خارج کردن نتانیاهو از گردونه سیاسی اسرائیل باشند.
در همین راستا «یدیعوت آحارونوت» در مقالهای نوشت: نتانیاهو اولین انتخابات دشوار پس از سالها را پیش رو دارد. وی امکان اعتماد و تکیه اتوماتیکوار به احزاب دینی افراطی را ندارد به ویژه که این احزاب بخشی از جناح راستگرا بودند که به سبب خدعه و نیرنگ نتانیاهو از حمایت وی دست برداشتهاند. اینکه «الکین» اخیر به «ساعر» ملحق شده است هدفش براندازی نتانیاهو و به مثابه ضربهای مهلک به حزب لیکود است. این تهدیدی بزرگ برای نتانیاهو است. جدا شدن «الکین» از لیکود و پیوستن به حزب «امید نو»، تاثیر بسیار زیادی دارد.. این شکاف و جدایی بزرگترین مانور سیاسی است که «ساعر» از زمان خروجش از لیکود در چند هفته قبل انجام داده است.
این رسانه در ادامه مینویسد: «الکین» متحدی راهبردی و مشاور نخست وزیر و در ورای بسیاری در تحرکات سیاسی نتانیاهو طی دو سال گذشته بوده است. رهبر حزب لیکود از وی به عنوان مهره مهم بازی شطرنج یاد میکرد که نقش فعالی داشت. اعلام استعفای «الکین» ضربه مهلکی به نتانیاهو محسوب میشود؛ زیرا وی از همه خدعهها و دروغهایش آگاه است و در برخی موارد شریکش بوده است. هم اکنون رهبران احزاب راستگرا تمایلی به پیوستن به کابینهای که «ساعر» یا «نفتالی بنت» رهبری آنرا برعهده داشته باشند، ندارند.
عربی 21 در ادامه به نقل از روزنامه صهیونیستی «هآرتص» در مقاله ای به قلم «گدعون لیوی» آورده است: انتخابات کنیست رهبری کابینه آتی را مشخص خواهد کرد و اینکه «نتانیاهو» میماند یا «ساعر» عهده دار خواهد شد. انتخاب میان این دو گزینه واقعی نیست. سئوالاتی درباره انتخابات آتی مطرح میشود از جمله اینکه آیا «گادی ایزنکوت» رئیس پیشین ستاد ارتش ما را نجات میدهد؟ آیا «عمر پرتس» ما را ترک میکند؟ آیا «رون حولدای» شهردار تل آویو نامزد میشود؟ آیا «مرتس» به پنج یا شش کرسی دست مییابد؟ آیا «یائیر لبید» به کابینه «ساعر-بنت» ملحق میشود؟ چه طرفی «ایهود باراک» را حمایت خواهد کرد؟
تسنیم