العالم- ایران/ سیاسی
مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد شهید سپهبد سلیمانی و همرزمانش در رایزنی فرهنگی ایران در اتریش به طور مجازی برگزار شد.
عباس باقرپور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش، در این مراسم گفت: بدرقه باشکوه حاج قاسم نشان داد که سردار دلها چه برکاتی از خودش بر جای گذاشته است. برکت اول خون ایشان، آغازی بود بر پایان و خروج اشغالگری آمریکا از منطقه با مصوبهای که پارلمان عراق تصویب کرد.
وی در خصوص کمک سردار سلیمانی به سیاست خارجی جمهوری اسلامی و تأمین امنیت ملی اظهار داشت: نگرش راهبردی ایشان به صلح و ثبات منطقهای و افق دید وسیع شان و کمکی که به دستگاه سیاست خارجی، به ویژه در عرصه منطقهای از عراق تا سوریه و جاهای دیگر کردند، برای اعتلای منافع ملی ایران بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش تصریح کرد: زمانی که بحران سوریه مشتعل شد و به جاهای سختی رسید، ایشان در حوزه مستشاری به دعوت دولت سوریه در سوریه و پس از آن کمک مستشاری به دعوت دولت عراق در عراق برای سرکوب داعش و مبارزه با تروریسم تلاشهای زیادی کردند. از این جهت، جامعه جهانی مدیون تلاشهای ایشان است.
وی ادامه داد: بنده از نزدیک شاهد بودم که سردار سلیمانی چقدر به دولت جمهوری اسلامی ایران و دستگاه سیاست خارجی برای پیشبرد منافع ملی و برقراری صلح و ثبات در عرصه منطقهای کمک کرد.
باقرپور تأکید کرد: سردار سلیمانی یک شخصیت جهانی و شهادت ایشان یک اقدام کور بود که توسط کسانی که تروریست را در منطقه ما پروراندند و تأمین مالی کردند، صورت گرفت. به همین دلیل، به غیر از حامیان تروریست و داعش و کسانی که کمک مالی به جریانهای افراط گرایی و تروریست در منطقه کردند، سایرین و همگان متأثر شدند.
مجموعه دستگاه سیاست خارجی بعد از شهادت ایشان تلاش کرد نام سردار سلیمانی را در همه حوزههای بین المللی و سیاست خارجی به عنوان قهرمان بین المللی مبارزه با تروریسم برجسته کند و من فکر میکنم یکی از برکات خون سردار سلیمانی، برجسته شدن پرچمداری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم بود.
سفیر ایران در اتریش، افزود: به پیشنهاد وزارت امور خارجه، با وجود مشکلاتی که بر سر راه مباحث حقوقی بین المللی بود، دستگاه قضایی برای پیگرد قضایی عاملان این اقدام تروریستی فعال شد. در این مسیر، وزارت امور خارجه مبتکر طرح پیگرد قضایی عاملان، مباشرین و آمرین بود و الحمدلله در حوزه معاضدت قضایی با سایر کشورها و فرآیند قضایی به جاهای خوبی رسیده ایم. اطمینان دارم از طرق مناسب، انتقام خون سردار دلها گرفته خواهد شد؛ تا تسکینی بر آلام دل متأثرین از شهادت ایشان باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش ادامه داد: البته سکوت برخی از مدعیان مبارزه با ترویسم و برخی از کشورهایی که با استانداردهای دوگانه در این مسیر رفتار کرده و با بی عملی خود، موجب شدند شهید فخری زاده در کمتر از یک سال پس از شهادت سردار سلیمانی به شهادت برسد را فراموش نخواهیم کرد. همگان بدانند که ما نه خواهیم بخشید و نه فراموش خواهیم کرد.
غریب آبادی: حاج قاسم پرچمدار و قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم است
کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بین المللی، از دیگر شرکت کنندگان در این مراسم گفت: اخلاص و تقوای حاج قاسم بی نظیر بود. ولایت پذیری سردار حاج قاسم بی نظیر بود و بسیار مردمدار بود و همه ما ملاحظه کرده ایم که وقتی شهرهای کشورمان دچار بلایای طبیعی بودند، ایشان در داخل کشور هم کنار مردم بود و به کمک رسانی میپرداخت.
وی تأکید کرد: حاج قاسم سلیمانی یک استراتژیست نظامی و سیاسی بسیار سطح بالا بود و در کنار آن درک بسیار صحیحی از تمامی تحولات منطقهای و بین المللی داشت. این درک صحیح، در کنار دانش بالای استراتژیک کمک میکرد که بهترین و مؤثرترین راهبردها را در منطقه و فرامنطقه طراحی کند؛ که با موفقیت همراه میشد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بین المللی افزود: شهید حاج قاسم بسیار شجاع و بی باک بود. در صحنههای مبارزه با تروریسم همه ما دیده ایم که در کنار رزمندگان مبارزه با تروریسم قرار داشت و این گونه نبود که در اتاق عملیات بنشیند و مبارزه علیه تروریسم را هدایت و سازمان دهی کنید. در صحنه مبارزه شخصا در کنار تمامی افراد حضور داشت. با این ویژگی ها، شهادت پاداش خدمات حاج قاسم بود. حاج قاسم محبوب دلها شد؛ به نظر من این نعمت بزرگی است. تشییع میلیونی پیکر ایشان در ایران و عراق همان کاشتن بذر محبت شهید حاج قاسم در دل هاست که مصداق آیه قرآن است.
وی یادآور شد: شهید حاج قاسم خدمات بسیار گستردهای را نه تنها برای جمهوری اسلامی، بلکه برای منطقه و جامعه بین الملی داشت. دفاع از حریم اهل بیت (ع) و فرزندان اهل بیت (ع) کار بسیار مهمی بود که شهید حاج قاسم به خوبی از عهده آن بر آمد. محور مقاومت در منطقه ما بسیار کلیدی است؛ به ویژه در راهبردهای سیاسی، نظامی و استراتژیک، جایگاهی که امروز محور مقاومت دارد مدیون تلاشهای شهید حاج قاسم است.
غریب آبادی ادامه داد: مبارزه با گروههای تکفیری که در واقع نام اسلام و مسلمانان را لکه دار کرده بودند، خدمت بزرگی به اسلام و جامعه اسلام بود. الآن خیلیها مدعی مبارزه با تروریسم هستند؛ هم برخی از کشورهای منطقه ما، هم کشورهای غربی و هم آمریکا. اما برخی از آنها خودشان موجب پیدایش تروریسم هستند و برخی از آنها هم در مبارزه با تروریسم صادق نیستند و از تروریستها حمایت میکنند. ریشه کنی داعش در عراق و سوریه کار شهید حاج قاسم بود. کشورهایی که مدعی بودند و برای مبارزه با تروریسم ائتلاف راه انداخته بودند، در واقع داشتند از ترویستها حمایت میکردند.
وی با تأکید بر اینکه حاج قاسم پرچمدار و قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم است، افزود: ارتقاء جایگاه راهبردی ایران در منطقه و جهان یکی دیگر از خدمات بسیار بزرگ شهید حاج قاسم است که نباید آن را فراموش کنیم. اگر ما امروزه از این جایگاه مهم استراتژیک در معادلات منطقه و فرامنطقه برخوردار هستیم، مدیون زحمات و تلاشهای شهید حاج قاسم سلیمانی است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بین المللی گفت: هرچند شهادت ایشان به دلیل عدم بهره مندی از وجودشان برای ما خسارت محسوب میشود، اما خون این شهید و شهیدان دیگر طبیعتا بسیار با برکت است. امروز دشمنان ایران اسلامی از خون شهید سلیمانی بسیار نگران هستند و مطمئن هستیم که دامن آنها را خواهد گرفت. این ترور طبیعتا یک جنایت علیه بشریت بود. البته توسط بسیاری از کشورها و برخی از سازمانهای بین المللی هم محکوم شد. متأسفانه ما شاهد استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریسم هم هستیم، اما این نادیده انگاشتن نقش ایران در مبارزه با تروریسم هم هیچ گاه سبب نشد که ما از تلاشهای خودمان در مبارزه با تروریسم در منطقه و فرامنطقه بکاهیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، تأکید کرد: انتقام میگیریم؛ البته انتقام بزرگتر خروج نیروهای بیگانه و آمریکا از غرب آسیاست. اقدامات خوبی هم در عراق و هم در ایران آغاز شده و ان شاء الله مطمئن هستیم که این خروج نیروهای بیگانه هم تحقق پیدا خواهد کرد. ما در راستای سربلندی ایران عزیز و ارتقاء جایگاه کشور عزیزمان در عرصههای مختلف علمی، فناوری، سیاسی، دفاعی، نظامی، امنیتی و راهبردی شهدای بسیاری را تقدیم کرده ایم.
غریب آبادی ادامه داد: یکی از این حوزه ها، دانش و فناوری هستهای است که ما بر اثر اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و برخی متحدانش، چندین شهید تقدیم کرده ایم. نمونه اخیر آن هم ترور شهید فخری زاده بود. من به روح پاک و بزرگ این شهیدان سلام و درود میفرستم و دعا میکنم خداوند متعال همچنان به ایران اسلامی عنایات خودش را داشته باشد و ما همواره در تمامی مسیرها پیشرفت کنیم. دشمنان ما از پیشرفت ایران نگران هستند و ان شاء الله این پیشرفتها در حوزههای مختلف ادامه خواهد داشت.
سردار علی فضلی جانشین معاونت هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم گفت: از جمله ویژگیهای شهید حاج قاسم سلیمانی اخلاص در عمل، معامله با خدا، اطاعت محض از امامین انقلاب اسلامی است. اینها با اعتقاد راسخ در میدان عمل اطاعت امر میکنند؛ نه در شعار یا در موضوع خاصی. از صفر تا ۱۰۰ حیات و مماتشان تا شهادت در طول ۳۸ سال آشنایی، غیر از اخلاص چیزی از این شهید بزرگوار ندیدم و شاید سرمنشأ همه پیروزیها و موفقیتها و نهایتا توفیق شهادت در راه خدا اخلاص در عمل به قرآن و احکام الهی است.
وی تأکید کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی ویژگیهای فراوانی دارد، اما اگر بخواهیم به یکی از آنها برجستهتر از بقیه ورود پیدا کنیم، همین اخلاص است؛ دیگر شهدا هم همین گونه بودند. امروز اقتدای به اینها بدون اخلاص ممکن نمیشود. اقتدای بدون صفای باطنی که اینها در معامله با خدا داشتند ممکن نمیشود. اگر میخواهیم به این شهید و شهیدان دیگر به هر میزانی که توفیق پیدا میکنیم نزدیک شویم، ما هم باید گوشهای از اقدامات اینها را در زندگی خودمان الگو کنیم و عامل به آن باشیم.
وی یادآور شد: این شهیدان عزیز هم دشمن را مأیوس و هم دوستان را امیدوار کردند. آرزوی این شهید بزرگوار این بود که به دست بدترین از دشمنان خدا، یعنی آمریکاییها و صهیونیست ها، به شهادت برسد. مستکبرین چه حاصلی از این شهادت بردند؟! غیر از این شد که جبهه مقاومت تقویت شد؟! غیر از این شد که همه مردمی که حتی آشنایی قبلی هم با این شهید نداشتند آمدند و عرض ارادت عمیق و قلبی خودشان را با این شهید به عرصه ظهور گذاشتند و آن تشییع با شکوه و بی نظیر در عراق، خوزستان، خراسان، تهران، قم و نهایتا در تهران برگزار شد؟!
سردار فضلی تأکید کرد: دوستان شهید سلیمانی به میدان آمدند و یک بار دیگر خصوصیات انقلاب اسلامی و حضور گسترده مردم را به رخ جهانیان کشیدند که به عزت و اقتدار انقلاب اسلامی ما کمک کرد. مقام معظم رهبری در نماز این شهید چه زیبا تجلیل کردند و چقدر متأثر شدند. یقین داشته باشیم که اگر آن اخلاص را در میدان عمل از خودمان ظهور و بروز بدهیم ممکن است که معاشرت و حشر و نشر با این شهیدان را روزی ما کند و از صف شهدا جا نمانیم.
وی یادآور شد: شهدا در میدان معامله با خدا عامل بودند و همه چیزشان را به میدان آوردند و در محک معامله با خدا قرار دادند و خدا را شاکریم از اینکه با اینها همرزم و همسنگر بوده ایم و خدا کند که فردای قیامت شرمنده این شهید و شهدای دیگر نشویم.
افشین علاء از شعرای کشورمان نیز در این مراسم سردار سلیمانی را اسطوره شهامت، اقتدار و امنیت ملت بزرگ ایران عنوان کرد و گفت: شهید سلیمانی با منظومهای از حالات، تفکرات، رفتارها و تأثیری که در ایران، منطقه و جهان از خودش بر جای گذاشت، محدوده شخصیت و اثرگذاری ایشان انصافا از یک فرمانده نظامی بسیار فراتر رفت.
این شاعر کشورمان تأکید کرد: شهید سلیمانی همه مرزهای واقعیت و رویدادهای نابرازندهای که امروز جهان بشریت به آن دچار است را در نوردید و به یک اسطوره تبدیل شد. اسطورهای که ریشه در تخیل ندارد و زاییده تفکرات شاعرانه و حماسی یک ملت برای به تصویر کشیدن یک نماد جاودان نیست؛ اسطورهای که به واقع در بین ما و مثل سادهترین مردم زندگی کرد، هشت سال دفاع مقدس در جبههها حضور داشت و دلاوری کرد و بعد از سالهای دفاع مقدس هم اگر چه نظامی باقی ماند، اما مشربی را در پیش گرفت که مورد احترام و علاقه همه مردم بود و مثل نخ تسبیح یا شیرازه کتاب ملتی را دور هم جمع کرد و همه، بدون استثناء برای او احترام قائل بودند.
حجت الاسلام و المسلمین محمود منتظری، رئیس مرکز اسلامی امام علی (ع) در وین، نیز در این مراسم گفت: سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یک مجاهد جامع الشرایط است که از همه جهات خداوند به او توفیقات بزرگی داده است. حماسه، عرفان، بصیرت، شجاعت و بسیاری از صفات متعدد را خداوند متعال بر اثر مجاهده در این شخصیت بزرگ جمع کرده است. نام و یاد سردار حاج قاسم سلیمانی یادآور مجموعهای از فضلیتها است که انصافا به سختی همه این فضیلتها در جایی جمع میشوند.
وی تصریح کرد: چنین نیست که حاج قاسم سلیمانی فقط به جهت نظامی و دفاعی به درجات رفیعی نائل شده باشد؛ بلکه دارای تخصص دفاعی و نظامی است و از طرفی هم دارای یک بصیرت بلند سیاسی بین المللی و از طرف دیگر دارای توفیقات ارزشمند و بلندی در سلوک عرفانی و مجاهده با نفس و همچنین دارای وسعت بسیار زیادی از مهربانی و لطافت و شفقت بر خلق بود. این جامع الشرایط بودن امری است که به سادگی در افراد جمع نمیشود.
ایرنا