مسکو: به زودی با پاسخ متقابل واشنگتن را خوشحال می‌کنیم!

جمعه 15 اسفند 1399
15:16
مسکو: به زودی با پاسخ متقابل واشنگتن را خوشحال می‌کنیم! سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پاسخی کنایه‌آمیز به جدیدترین تحریم‌های ایالات متحده علیه مسکو گفت که مقام‌های کشورش به زودی با اقدامی متقابل واشنگتن را خوشحال خواهند کرد.

العالم- اروپا

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز (جمعه) در واکنش به اقدامات اخیر ایالات متحده در تحریم اشخاص و نهادها و مؤسسات روس هشدار داد که به زودی لیستی از شهروندان آمریکایی را که در لیست تحریم‌های روسیه قرار می‌گیرند، منتشر خواهد کرد.

بنابر گزارش خبرگزاری روسی تاس، زاخارووا در پاسخ به سؤالی درباره زمانبندی واکنش روسیه به جدیدترین دور از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا در ارتباط با پرونده «الکسی ناوالنی» چهره جنجالی مخالف روسیه گفت: «با توجه به چگونگی رفتار فعلی آنها، چگونگی انتشار یکباره تمامی این لیست‌ها (تحریم‌ها)، فکر می‌کنم به زودی آنها را (با پاسخ متقابل) خوشحال کنیم. اقدامات در دست اجرا است. فکر نکنید اگر ما حرفی در این باره نمی‌زنیم، پس اقدامی هم انجام نمی‌دهیم».

زاخارووا درباره این لیست تحریمی مسکو توضیح داد: «در حقیقت، قبلاً ما چنین اطلاعاتی را فاش نمی‌کردیم و به صورت آشکار از اقدامات تلافی‌جویانه صحبت نمی‌کردیم. آنها نوعی لیست تحریمی ارائه کردند، ما نیز یک لیست تحریمی ارائه کردیم به آنها اطلاع دادیم و به سؤالاتشان پاسخ دادیم و آنها متوجه شدند که گروهی از چهره‌ها و اشخاص آنها در لیست (تحریم‌ها) قرار گرفته‌اند».

ایالات متحده روز سه‌شنبه هفته جاری در حمایت از «الکسی ناوالنی» چهره مخالف و جنجالی روسیه، هفت مقام ارشد و ۱۴ شرکت و مؤسسه روس را تحریم قرار داد.

مقام‌های آمریکا در توضیح این اقدام خود تأکید کردند که تصمیم به تحریم کارکنان دولتی و مؤسسات روسی در هماهنگی با کشورهای اروپایی اتخاذ شده است و انتظار می‌رود که این اتحادیه نیز اقدامات مشابهی را در پیش بگیرد.

پیش از این روز دوشنبه هفته جاری، سفرای ۲۷ عضو اتحادیه اروپا، با تحریم افرادی که در محکومیت «الکسی ناوالنی»، مخالف غربگرای دولت روسیه، نقش داشتند موافقت کردند.

زاخارووا قبلا هشدار داده بود که مسکو بر اساس اصل عمل متقابل برخورد خواهد کرد اما گفته بود که این پاسخ لزوماً متقارن نخواهد بود.

زاخارووا در واکنش به این اقدام ضدروسی ایالات متحده تأکید کرد که استفاده از موضوع مسمومیت الکسی ناوالنی تنها یک بهانه‌ای برای تداوم مداخله آشکار در امور داخلی روسیه است.

تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه روسیه، اولین تحریم‌های این کشور علیه مسکو از آغاز به کار دولت «جو بایدن» تاکنون محسوب می‌شود.

دولت بایدن از زمان روی کار آمدن، چندان رابطه دوستانه‌ای با روسیه نداشته است به طوریکه پس از تماس تلفنی ماه گذشته خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با اتهام زنی به مسکو گفت: «زمان نرمش آمریکا در برابر اقدامات تهاجمی روسیه، دخالت در انتخابات ما، حملات سایبری و مسمومیت شهروندان به پایان رسیده است».

مقام‌های روس بارها تمامی اتهامات آمریکا و همپیمانانش را در خصوص مداخله در انتخابات سایر کشورها و دیگر موارد رد کرده‌اند.

در پی اقدام‌های دولت بایدن علیه روسیه، مقام‌های این کشور به ایالات متحده هشدار داده بودند که با در پیش گرفتن اقدامات ضدروسی، در حقیقت با آتش بازی می‌کنند و خواستار توقف این سیاستی شدند که منتهی به شکست است.

زاخارووا روز چهارشنبه هفته جاری، در این خصوص گفت که که تمامی تلاش‌ها برای تحمیل چیزی به روسیه از طریق فشار تحریم‌ها همیشه به شکست منتهی شده است و مسکو فرض را بر این می‌گیرد که مقام های آمریکایی درکی از این مسئله ندارند که چنین سیاستی در شرایط ژئوپولتیک مدرن غیرسازنده است و متوجه نیست که «ادعاهای استثنائی بودن آنها یک توهمی بیش نیست».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

آغاز فروش ارز اربعین از امروز


توسعه همکاری‌های ایران و ایتالیا در حوزه آب و خاک


ارتقای پروتکل‌های امنیتی پروازی در پاسخ به تهدیدات تخریبی دشمن


رتبه ۱۰۱ جهانی ایران در حوزه دولت الکترونیک


ترسیم نقشه راه نوین هم‌افزایی مالی ایران و بانک اکو


آتش‌سوزی جنگل‌ها در جنوب اسپانیا ۱۲ کشته و ۲۳ مفقودی داشت


افشای دیدار رئیس شاباک با تحلیلگر نزدیک به نتانیاهو برای تصفیه حساب با رسانه‌های رقیب


مقاومت اسلامی عراق: سلاح ما قابل معامله نیست


قلدرهای عالم توان مقابله با پرورش یافتگان مکتب اهل بیت (ع) را ندارند


لفاظی های جدید ترامپ علیه ایران


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود