العالم - فلسطین اشغالی
این دور از گفتگوها با هدف برداشتن موانع موجود بر سر راه انتخابات مجلس قانونگذاری و برخی اختلافات موجود انجام گرفت.
متن بندهای بیانیه پایانی گفتگوهای ملی گروههای فلسطینی در قاهره به این شرح است:
1ـ شرکت کنندگان با روحیه مسئولیت پذیری عالی تمامی مسائل ملی، خطرات پیش روی مسئله فلسطین، برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاست تشکیلات خودگردان و شورای ملی با استناد به دستور ریاستی صادر شده در 15 ژانویه 2021 و راههای تقویت شراکت ملی را بررسی کردند و بر سر راههای حل مشکلات و اختلافات موجود به منظور تقویت روند دمکراسی ملی در فلسطین به توافق رسیدند.
2ـ گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات در مورد روند برگزاری انتخابات و توافق بر سر راه حلهایی برای مسائل اختلافی به شیوهای که متضمن برگزاری شفاف و روشن آن در راستای تحقق اهداف ملت فلسطین باشد، برای شرکت کنندگان قرائت شد.
3ـ همچنین رئیس شورای ملی گزارش مفصلی در مورد رویکرد و دیدگاه خود پیرامون این شورا و سازمان آزادی بخش ارائه داد و شرکت کنندگان ساز و کارهای تشکیل شورای ملی جدید و انتخاب اعضای آن در راستای فعال سازی سازمان آزادی بخش و تقویت نقش و جایگاه آن را بررسی کردند.
4ـ قرار شد نشست رهبران گروههای فلسطینی به منظور پیگیری توافقات انجام شده ادامه داشته باشد.
5ـ شرکت کنندگان بر وحدت قانونی و سیاسی سرزمین فلسطین و ضرورت برگزاری انتخابات در قدس، کرانه باختری و نوار غزه و مقابله با هرگونه کارشکنی دشمن صهیونیستی در راستای ممانعت از برگزاری انتخابات به ویژه در قدس تاکید کردند.
6ـ شرکت کنندگان بر ضرورت ادامه تلاش برای تشکیل مرجع رهبری واحد برای مقاومت مردمی فراگیر طبق بیانیه نشست اخیر گروههای فلسطینی در قاهره تاکید کردند.
7ـ گروههای فلسطینی شرکت کننده در انتخابات مجلس قانونگذاری میثاق شرف را به امضا رسانده و طی آن بر پافشاری خود بر پیشبرد تمامی مراحل انتخابات به شیوهای کاملا شفاف و روشن و انجام یک رقابت سالم به منظور تقویت وحدت ملی و منفعت عمومی و حفظ حق ملت در انتخاب نمایندگان خود طبق قانون انتخابات تاکید کردند.
8ـ شرکت کنندگان ضمن سلام و درود به روح شهدا و تقدیر از عموم ملت و اسرای قهرمان، بر ضرورت تحقق وحدت ملی و امیدبخشی به ملت فلسطین در داخل و خارج تاکید کرده و از عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر و نظارت این کشور بر روند برگزاری گفتگوهای ملی فلسطینیان در قاهره تقدیر و تشکر کردند.
هنیه: مشارکت در انتخابات در قالب یک لیست یکپارچه ملی را ترجیح میدهیم
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تاکید کرد که جنبش متبوعش مشارکت در انتخابات مجلس قانونگذاری در قالب یک لیست یکپارچه ملی با حضور حداکثری جریانهای سیاسی و ملی فلسطینی را ترجیح میدهد.
اسماعیل هنیه در مقالهای در روزنامه "القدس" اظهار داشت که حماس تقویت وحدت ملی و برچیدن صفحه دودستگی و اختلافات داخلی را گامی ضروری در جهت تقویت توان ذاتی فلسطینیان و بسیج امت اسلامی و عربی برای مقابله با پروژه صهیونیسم میداند، به ویژه در شرایط فعلی که برخی به دنبال مشروعیتبخشی به این رژیم در منطقه هستند.
هنیه افزود که یکی از دلایل اصلی تمایل حماس به مشارکت در انتخابات، احیای نقش فلسطینیان در داخل و خارج در تعیین رهبران و نمایندگان آینده خود است.
وی تصریح کرد که انتخابات باید پلی به سمت بهبود اوضاع داخلی فلسطین و بازسازی نظام سیاسی آن به منظور مقابله با چالشها و تهدیدات پیشروی مسئله فلسطین است.
هنیه تصریح کرد که تاکید حماس بر این است که پس از انتخابات، دولت وحدت ملی با مشارکت تمامی جریانها و گروههای فلسطینی حتی آنهایی که در انتخابات هم شرکت نکردند، تشکیل شود.
تسنیم