عمویی: بازگشت گام به گام به برجام از نظر ما مردود است

شنبه 14 فروردين 1400
16:39
عمویی: بازگشت گام به گام به برجام از نظر ما مردود است سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران در گفت‌و‌گو با یک شبکه یمنی ضمن تأکید بر موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مردود بودن بازگشت تدریجی آمریکا به برجام، گفت که واشنگتن باید خسارت‌های وارد شده به ایران را جبران کند.

العالم - ایران/سیاسی

«ابوالفضل عمویی»‌ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، امروز (شنبه)، در گفت‌و‌گو با شبکه یمنی المسیره به موضوع بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران پرداخت.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در این خصوص گفت: «آمریکا مسئول بحران کنونی اجرای تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای است با توجه به اینکه این کشور در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرد».

ابوالفضل عمویی ادامه داد: «آمریکا همچنین مانع این شد که دیگر کشورها نیز به اجرای تعهدات خود پایبند باشند تا جایی که این کشور توافق هسته‌ای را از فواید اقتصادی آن برای ایران تهی کرد».

عمویی افزود: «ایران با استناد به بند ۲۶ و ۳۶ توافق هسته‌ای، تعهدات خود را به صورت قانونی کاهش داد. گام‌های ایران در خصوص کاهش تعهدات، قانونی و در چارچوب توافق هسته‌ای است زیرا این طرف آمریکایی بود که از آن خارج شد».

وی همچنین اظهار داشت: «گام آمریکا در بازگشت به توافق هسته‌ای عقب‌نشینی از تصمیم اشتباه خروج از توافق می‌باشد. سیاست فشار اقتصادی حداکثری تحمیل شده علیه ایران طبق اعتراف خودشان شکست خورده است و باید تحریم‌ها به طور کامل ملغی و خسارت‌ها جبران شود».

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان کرد: «آمریکا باید به تعهدات مندرج در توافق [هسته‌ای] در مرحله نخست پایبند باشد و تحریم‌ها را به‌ صورت ملموس بردارد. توافق هسته‌ای بر رفع ۸۰۰ محدودیت برای لغو تحریم‌ها‌ تأکید داشت که حدود ۸۰۰ محدودیت دیگر در زمان دولت دونالد ترامپ وضع و [به آن اضافه شد] از این رو تمام محدودیت‌هایی تحریمی که تعداد آن به ۱۶۰۰ مورد می‌رسد، می‌بایست لغو شود».

عمویی در پایان تأکید کرد: «بازگشت تدریجی و گام به گام به توافق از نظر ما مردود است زیر این طرف مقابل بود که مرتکب اشتباه شد و اوست که باید این خطا را تصحیح کند».

نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارت خارجه‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و به ریاست «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی از سوی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته به صورت مجازی برگزار و توافق شد که ادامه مذاکرات را روز سه‌شنبه (۱۷ فروردین) ماه در وین به صورت حضوری از سر گرفته شود.

دیروز نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش کرد که قرار است آمریکا هم در همان زمان نشست در وین حضور یابد. در همین خصوص «سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه در اظهاراتی با بیان این که در نشست سه شنبه در وین صرفا اعضای کنونی برجام حضور خواهند داشت، تصریح کرد: آمریکا در هیچ نشستی که ایران در آن حضور داشته باشد از جمله نشست کمیسیون مشترک برجام حضور نخواهد داشت و این قطعی است.

0% ...

آخرین اخبار

رئیس‌جمهور: ۶ میلیارد دلار از منابع ایران آزاد می‌شود


تلاش آمریکا برای برهم زدن تفاهم با ایران؛ کشورهای خلیج فارس همچنان اسیر محاسبات گذشته اند


جزییات مراسم وداع وتشییع رهبر شهید درتهران


کره شمالی مانور نظامی مشترک آمریکا و ژاپن را محکوم کرد


سقوط هواپیمای چتربازان فرانسوی به کشته شدن ۱۱ تن منجر شد


صدور بیش از ۱۸۰ حکم بازداشت/ پشت پرده بازداشت های گسترده سیاستمداران در عراق


نماینده ارشد دموکرات‌ها: جنگ علیه ایران برای آمریکایی‌ها یک فاجعه بود


حزب‌الله: اسرائیل به نقض آتش‌بس ادامه می‌دهد / حق دفاع از لبنان را برای خود محفوظ می‌دانیم


بقائی :کربلا کانون همدلی و مودت میان دو ملت عراق و ایران است


اقتصاددان آمریکایی: هزینه جنگ ترامپ علیه ایران از یک تریلیون دلار بیشتر خواهد بود