لبنان و سوریه برای ترسیم مرزهای آبی دو کشور گفت و گو کردند

چهارشنبه 18 فروردين 1400
18:42
لبنان و سوریه برای ترسیم مرزهای آبی دو کشور گفت و گو کردند

العالم ـ لبنان

میشل عون رئیس جمهور لبنان و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه درباره ترسیم مرزهای آبی بین دو کشور تلفنی گفت و گو کردند.

«شربل وهبه» وزیر امور خارجه دولت پیشبرد امور لبنان امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با شبکه «‌ام تی وی» این کشور اظهار داشت که میشل عون رئیس جمهور لبنان در گفت گو با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه که بصورت تماس تلفنی انجام شد راهکارهای تعیین مرزهای دریایی بین دو کشور را بررسی کردند.

وی با بیان اینکه «عون» در این تماس تاکید کرد که لبنان از حق حاکمیت خود بر آب هایش کوتاه نمی‌آید، افزود: عون همچنین تأکید کرد که کشورش به تعیین مرزهای دریایی پایبند است و طرف سوریه را به مذاکره فرا خواند.

وزیر خارجه لبنان خاطرنشان کرد که مراجعه به دادگاههای بین المللی آخرین راه حل این مشکل است اما امروز ما قصد ندارم وارد یک هجمه علیه سوریه شویم.

وی توضیح داد که دولت سوریه در ماه مه سال ۲۰۱۹ تفاهم نامه‌ای را به لبنان ارسال کرد و در آن خواستار جلسه‌ای برای بحث در خصوص تعیین مرز بین دو کشور شد و طرف لبنانی از این دیدار استقبال کرد اما این اتفاق نیفتاد.

وهبه به دلیل برگزار نشدن این جلسه اشاره‌ای نکرد.

گفت وگوی تلفنی رئیس جمهوری لبنان با رئیس جمهور سوریه برای تعیین مرزهای آبی مشترک پس از آن انجام شد که دولت سوریه در قراردادی حق کشف نفت در مناطق دریایی مورد مناقشه بین دمشق و بیروت را به یک شرکت روسی واگذار کرد و این موضوع دوباره جنجالی در مورد پرونده تعیین مرزهای دریایی با سوریه در لبنان به وجود آورد.

به گزارش ایرنا، مرزهای دریایی بین سوریه و لبنان همانند مرزهای زمینی که کار ترسیم آن‌ها در سال ۱۹۷۱ آغاز شد کاملاً مشخص نشده است زیرا جنگ داخلی که در سال ۱۹۷۵ در لبنان درگرفت مانع از تکمیل روند تعیین مرزهای دو کشور شد.

پس از کشف منابع گاز و نفت در دریای مدیترانه دو کشور شروع به اعطای حق کشف در آنجا می‌کنند و بیروت می‌کوشد تا مرزهای دریایی خود با دمشق و منطقه اقتصادی دو کشور را مشخص کند.

اخیراً سیاستمداران لبنانی از دولت این کشور خواسته‌اند تا برای پایان دادن به این پرونده تلاش کند.

0% ...

آخرین اخبار

نامه سفیر ایران در ژنو به دبیرکل سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا


سید علی خمینی: هرکس برای صلح با آمریکا مذاکره کند، خائن است


ابلاغ مراتب همدری و تسلیت دولت و مردم اندونزی با ایران/ عراقچی قدردانی کرد


دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد


قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد


نشست بی‌نتیجه دیگر شورای امنیت درباره ایران؛مخالفت روسیه و چین و تاکید برپایان قطعنامه۲۲۳۱


سفر نخست‌وزیر کره شمالی به چین


شیخ قبلان: لبنان از بدترین بحران سیاسی رنج می‌برد+فیلم


ذوالقدر: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد


حمایت مردم یمن از ایران و قدردانی از حضور میلیونی در تشییع رهبر شهید


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود