العالم - آسیا
به گزارش پایگاه خبری «سی ان ای» هند، از زمان آغاز کودتای نظامی در میانمار در تاریخ یکم فوریه ( ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۹) دستکم ۷۳۸ تن کشته و بیش از سه هزار و ۳۰۰ تن دستگیر شده اند.
اندروز در صفحه توئیتر خود نوشت:« جهان باید فوری در خصوص وقوع فاجعه انسانی در میانمار از خود واکنش نشان دهد.»
بنا بر اعلام «اتحادیه ملی کارن» در میانمار که کنترل منطقهای در جنوب شرقی این کشور در مرز با تایلند را در دست دارد، تاکنون بیش از ۲ هزار تن از مردم میانمار وارد تایلند شدهاند.
به گفته این اتحادیه هزاران تن دیگر نیز به دلیل ناآرامیها در میانمار آواره هستند.
بنابر اعلام گروه موسوم به «رنجرهای برمه آزاد» که در مناطق جنگی تحت عنوان نیروی امدادی فعالیت میکند، تاکنون بیش از ۲۴ هزار تن در ایالت کارن در میانمار آواره شدهاند.
میانمار از زمان کودتای ۱۳ بهمن در شرایط فوق العاده سراسری بوده است و رهبران ارتش مسئولیت تمام امور دولتی را در دست دارند و شبکه تلویزیونی دولتی میانمار اواخر اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد حاکمان نظامی در بخش های زیادی از شهر یانگون بزرگترین شهر این کشور و برخی مناطق دیگر حکومت نظامی اعلام کرده اند.
ارتش میانمار در ۶۰ سال گذشته، اغلب قدرت را در دست داشت، اما در یک دهه گذشته تا حدی قدرت را به غیرنظامیان داده بود، همواره با گروه های قومی در نبرد بوده و در سال ۲۰۱۷ کارزار پاکسازی قومی را علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در غرب کشور اجرا کرد و هزاران تن را به قتل رساند و ۷۰۰ هزار نفر را مجبور به مهاجرت به بنگلادش کرد که در شرایط دشواری به سر میبرند.
ایرنا