تحلیل نیویورک‌تایمز از تاثیر کاهش احتمالی تنش‌ تهران-ریاض بر منطقه

يکشنبه 12 ارديبهشت 1400
15:16
تحلیل نیویورک‌تایمز از تاثیر کاهش احتمالی تنش‌ تهران-ریاض بر منطقه روزنامه نیویورک تایمز با انتشار تحلیلی با اشاره به اخبار اخیر برخی رسانه ها مبنی بر انجام مذاکراتی بین ایران و عربستان خاطرنشان کرد، در صورت موفقیت آمیز بودن تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها میان تهران و ریاض، این موضوع می تواند به کاهش یکسری تنش‌های منطقه ای منجر شود.

العالم ـ عربستان سعودی

در بخشی از گزارش اخیر روزنامه نیویورک تایمز عنوان شده است محمد بن سلمان ولیعهد عربستان اخیرا طی مصاحبه ای ابراز امیدواری کرد که ریاض روابط خوب و مثبتی با ایران ایجاد کند که به نفع همه طرفهاست.

نیویورک تایمز افزود: در حالیکه نشانه های ملموسی از درک و تفاهم جدید میان عربستان و ایران هنوز پدیدار نشده و ممکن است مدت زمان زیادی برای تحقق این مسئله طول بکشد، اما اگر در نهایت و در هر صورتی محقق شود حتی نشانه های کاهش تنش میان دو طرف می تواند بر اوضاع کشورهایی همچون لبنان، سوریه، عراق و یمن دیده شود.

نیویورک تایمز در بخشی دیگر از گزارش خود نوشت: در حالیکه دولت پیشین آمریکا روابط نزدیکی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان و امارات داشت و سیاست فشار حداکثری را علیه ایران دنبال می کرد، با روی کار آمدن دولت جدید در کاخ سفید رویکرد واشنگتن در قبال ریاض دستخوش تغییر شد و کاخ سفید دیپلماسی را با هدف احیای برجام در پیش گرفت.

براساس این گزارش، جو بایدن طی رقابت های انتخاباتی‌اش به شدت از وضعیت حقوق بشر عربستان انتقاد کرد و قول داد در روابط کشورش با ریاض در صورت پیروزی در انتخابات، ارزیابی مجدد انجام دهد. پس از پیروزی در انتخابات، بایدن دستور انتشار گزارش اطلاعاتی آمریکا درباره نقش محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منقتد حکومت آل سعود را صادر کرد. ماه گذشته نیز کاخ سفید اعلام کرد فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان تعلیق می‌کند.

نیویورک تایمز در این رابطه نوشت: به نظر می رسد عربستان رفتار خود را برای سازگار شدن با این لحن جدید آمریکا تغییر داده است. اخیرا عربستان تغییراتی در موضع خود در قبال قطر ایجاد کرده و پادشاه عربستان از امیر قطر دعوت کرد به ریاض سفر کند که نشانه ای قوی از سازش بین ریاض و دوحه است.

0% ...

آخرین اخبار

«مقاومت اسلامی عراق» جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای کشتن ترامپ تعیین کرد


سنتکام مدعی ورود نیروهایش به یک نفتکش و بازرسی آن در خلیج عمان شد


اربیل عراق در تاریکی فرو رفت


سردار شکارچی: آمریکا و رژیم صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند


بمبی که نماینده پارلمان ایرلند منفجر کرد


برگزاری مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در حسینیه شماره ۲ جماران


در سایه تجاوزگری همه‌جانبه؛ وسایل اهالی غزه نیز از دست اشغالگران در امان نماند


تحلیل‌گر صهیونیست: آمریکا از ترس قیمت نفت دست به عصا حرکت می‌کند/ ایران در مدیریت جنگ تبحر دارد


بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران و جنایات جنگی ارتکابی


مخالفان مقابله با تروریسم، برده‌داری، قاچاق انسان و جنایات بین‌المللی چه کسانی هستند؟