العالم - آمریکا
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز دوشنبه، به ادعاهای «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا درخصوص برابری افراد و نژادها واکنش نشان داد.
روز گذشته وزارت امور خارجه آمریکا این نقل قول را از بایدن به اشتراک گذاشت: «همه ما برابر آفریده شدهایم. این چیزی است که ما هستیم و نمیتوانیم از آن بگریزیم».
اولیانوف در پاسخ به این توئیت نوشت: «قوانین بینالمللی تأکید دارد که نه تنها مردم یک کشور با یکدیگر برابر هستند، بلکه [مردم] تمام کشورهای جهان، بزرگ یا کوچک، برابر هستند».
او در ادامه نوشت: «با این حال این اصل بنیادین به طور کامل برپا داشته نمیشود. برخی کشورها مدعی هستند که [از دیگران] برابرترند».
خرداد سال گذشته در پی به قتل رسیدن «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست به دست مأموران پلیس در شهر مینیاپولیس، بار دیگر نژادپرستی و خشونت پلیس در آمریکا توجه جهان را جلب کرد.
قتل فلوید، اعتراضات گستردهای را در آمریکا به همراه داشت که همچنان ادامه دارد و انتشار تصاویر قتل دیگر رنگینپوستان بهدست پلیس آمریکا آن را شعلهور تر ساخته است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، علیرغم مسالمتآمیز بودن اعتراضات ضدنژادپرستی در این کشور، شرکتکنندگان در آن را اراذل و اوباش و غارتگر توصیف کرده و از گارد ملی و نیروهای پلیس برای سرکوب آنها حمایت کرد.
یکی از وعدههای اصلی بایدن در کارزارهای انتخاباتی، برقرار کردن برابری نژادی در آمریکا و مقابله با نژادپرستی بود. با این حال، او نیز شرکتکنندگان در اعتراضات ضد نژادپرستی را به غارتگری متهم کرد که واکنش منفی برخی نمایندگان کنگره را بهدنبال داشت.
از سوی دیگر، بایدن از زمان ورود به کاخ سفید، اتهامات بیاساسی را علیه روسیه، چین و ایران مطرح کرده است. او در سخنرانی هفته گذشته در کنگره مدعی شد پاسخ مناسب و مستقیمی به دخالت ادعایی روسیه در انتخابات این کشور و حملات سایبری داده است.
وی همچنین در اظهاراتی تحریکآمیز علیه حق حاکمیت چین گفت: «به رئیسجمهور شی [جین پینگ] گفتم که ما حضور نظامی قدرتمند خود در منطقه هند و اقیانوس آرام را حفظ میکنیم، همانطور که با ناتو در اروپا انجام میدهیم. البته نه برای آغاز درگیری بلکه برای جلوگیری از آن».
بایدن بدون اشاره به زرادخانههای اتمی آمریکا و متحدانش، بار دیگر به سخنپراکنی علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران پرداخت و گفت: «درخصوص برنامههای هستهای ایران و کره شمالی، که تهدیدی جدی برای امنیت آمریکا و امنیت جهان است، ما از نزدیک با متحدان خود کار میکنیم تا تهدیدهای مطرحشده از سوی آن دو کشور را از طریق دیپلماسی و بازدارندگی سخت، برطرف کنیم».
دولت ترامپ سال ۹۷ به صورت یکجانبه از توافق هستهای با ایران خارج شده و تحریمها علیه تهران را تشدید کرد. با این حال اکنون دولت بایدن مدعی است، برای بازگشت آمریکا به برجام، این ایران است که باید گام اول را برداشته و به تعهدات برجامی خود بازگردد.
مسکو و پکن، ضمن محکوم کردن مواضع دولت آمریکا در قبال بازگشت به برجام، تأکید کردهاند این واشنگتن است که با عهدشکنی از این توافق خارج شده و باید اولین گام را بردارد. در حال حاضر تیم ایران و کشورهای باقیمانده در برجام، به همراه تیم آمریکا، در وین در حال مذاکره بر سر نحوه بازگشت به این توافق هستند.
فارس