العالم - ایران
وزارت امور خارجه ایرلند امروز (چهارشنبه) پس از دیدار محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتای ایرلندی اعلام کرد که «سایمون کاوونی» وزیر خارجه ایرلند به عنوان بخشی از نقش این کشور در شورای امنیت سازمان ملل، با ظریف درباره برجام و همچنین موضوعات منطقهای بحث و تبادل نظر کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار روابط دو کشور را با اهمیت خواند و از تمهیدات ایرلند در زمینه بازگشایی سفارت این کشور در تهران و اعزام سفیر استقبال کرد.
ظریف همچنین علاقهمندی کشورمان در خصوص تداوم رایزنیهای سیاسی و اقتصادی خصوصا در زمینههای کشاورزی، فناوری اطلاعات و علوم و فناوری بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
سایمون کاوونی وزیر امور خارجه ایرلند نیز در این دیدار علاقهمندی کشورش برای ارتقای همکاریهای فیمابین همچنین بهره گیری از ظرفیت عضویت غیردائم شورای امنیت و تسهیل گر قطعنامه ۲۲۳۱ برای همکاریها را اعلام کرد.
آخرین تحولات مربوط به گفتوگوهای جاری در وین، تحولات اخیر در فلسطین و تشریح دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در زمینه برگزاری رفراندوم در فلسطین اشغالی و با حضور همه فلسطینیها از هر دین و آیین، تحولات در یمن، عراق، افغانستان، لبنان و سوریه و قره باغ و هچنین موضوعات مربوط به روند مقابله و درمان کرونا و نیز واکسن کرونا از دیگر موضوعات مورد گفتوگو و تبادل نظر دو وزیر امور خارجه در این دیدار بود.
در پیام توئیتری وزارت امور خارجه ایرلند آمده است: سایمون کاوونی (امروز) با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد تا درباره برجام به عنوان بخشی از نقش ایرلند در شورای امنیت سازمان ملل متحد رایزنی کند. آن ها همچنین در خصوص سایر مسائل منطقهای بحث و تبادل نظر کردند.
این درحالیست که شورای امنیت از ابتدای سال جاری میلادی، نقش تسهیلگر و هماهنگ کننده قطعنامه ۲۲۳۱ ( در تائید برجام) را به ایرلند سپرده است. وزیر امور خارجه ایرلند در همین پیوند اسفند ماه گذشته به تهران سفر کرد تا ضمن دیدار با مقامهای ارشد کشورمان، درباره احیای برجام و اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رایزنی کند.
ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را با نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز کرد. جمهوری اسلامی به عنوان کشوری مسؤولیت پذیر بارها تاکید کرده است که در صورت لغو تمام تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، به گونهای که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، به اجرای کامل این توافق باز میگردد.
در همین حال نمایندگان کشورهای عضو برجام هم طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمدند تا در خصوص فعال کردن این توافق و بازگشت احتمالی آمریکا به آن رایزنی کنند. آنها تاکنون چندین نشست در قالب کمیسیون مشترک برجام در وین تشکیل داده و در زمینه احیای توافق هستهای پیشرفتهایی را به دست آوردهاند.
نشست آتی کمیسیون برجام قرار است تا ساعاتی دیگر در گراندهتل وین برگزار شود. شرکت کنندگان معتقدند که پیشرفتهای قابل توجهی در مذاکرات به دست آمده که آبستن تحولی تازهاست.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیات ایرانی امروز با اشاره به کاهش اختلافات در مذاکره گفت: چند موضوع کلیدی وجود دارد که باید حل شود و الان وقت آن است که مجددا به پایتختها رجوع کنیم تا مشورتهای آخر صورت بگیرد و بعد مذاکرات را ادامه می دهیم.
وی در گفتوگویی با بیان اینکه چند موضوع کلیدی باقی مانده که نیاز به بررسی بیشتر و تصمیمگیری در پایتختها دارد ابراز امیدواری کرد که در جریان چند روز آینده و دور بعدی مذاکرات، «بتوانیم درباره این مسائل هم به جمعبندی برسیم.»
ایرلند در این مدت ضمن اتخاذ مواضع منطقی درقبال خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام و ابراز تاسف از سیاست فشار حداکثری واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم احیای این توافق تاکید کرده است. کاوونی پس از بازگشت از سفر اسفند ماه گذشته به ایران تصریح کرد که احیای برجام ارزش جنگیدن دارد.
بر اساس این گزارش، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران صبح امروز در سومین ایستگاه تور اروپایی خود وارد دوبلین پایتخت ایرلند شد. سفر اروپایی ظریف هفته گذشته با سفر به مادرید پایتخت اسپانیا آغاز شد. وی پس از دیدار و گفتوگو با مقامات اسپانیا راهی رم شد و در این کشور با مقامات ایتالیا و واتیکان دیدار و تبادل نظر کرد.
ظریف پیش از این به اسپانیا و ایتالیا سفر و با مقامات این کشورها و از جمله مقامات واتیکان دیدار و گفتوگو کرده بود.
وزیر خارجه ایرلند ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ در سفر به تهران با ظریف دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش فارس، وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایرلند اول بهمن ۱۳۹۹ به صورت مجازی گفتوگو کرده بودند. در گفتوگوی ویدئویی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و «سایمون کاوونی» وزیر امور خارجه ایرلند موضوعات مربوط به روابط دو کشور، مسائل مرتبط با برجام و دیدگاههای ایران و ایرلند در موضوعات مهم منطقه مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
لازم به ذکر است ایرلند از اول ژانویه (۱۲ دی) در کنار نروژ کرسی خود در شورای امنیت به عنوان عضو غیردائم را تحویل گرفت و تا دو سال عهده دار این سمت است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خرداد ماه سال جاری در توئیتی از انتخاب اعضای جدید غیردائم شورای امنیت استقبال کرد.در این توئیت آمده بود: «جمهوری اسلامی ایران از انتخاب هند، ایرلند، مکزیک، و نروژ به عنوان اعضای جدید غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال میکند. همزمان با آنکه دستورکار کلیدی شورای امنیت برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۲ باید حمایت کارآمد از چند جانبه گرایی و حقوق بینالملل در برابر ایدئولوژیها و حکومتهای بد طینت باشد، ایران آماده همکاری با اعضای جدید است.»