سناتور‌های آمریکایی خواستار دیپلماسی همراه با تحریم علیه ایران شدند

سناتور‌های آمریکایی خواستار دیپلماسی همراه با تحریم علیه ایران شدند
شنبه 15 خرداد 1400 - 18:20

دو سناتور جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره طی یادداشتی در «واشنگتن‌پست» خواستار پیشبرد رویکرد دیپلماسی همراه با تحریم برای ایران شدند.

العالم ـ آمریکا

باب منندز سناتور دموکرات از ایالت نیوجرسی و رئیس‌ کمیته روابط خارجی سنا و «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی در یادداشتی در روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» ضمن انتقاد از برجام خواستار جایگزینی برای این توافق هسته‌ای شدند به طوری که به جز مسائل هسته‌ای، دیگر مسائل را نیز دربرگیرد.

این سناتورهای آمریکایی همچون مقام‌های دولت بایدن خواستار توافقی شدند که علاوه بر محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، مسائل منطقه‌ای را نیز شامل شود.

در ابتدای این یادداشت، منندز و گراهام تصریح کردند که علی‌رغم آن که با برجام مخالف هستند، اما حامی به کارگیری دیپلماسی همراه با تحریم‌ها علیه ایران هستند.

در ادامه این گزارش، این دو سناتور کنگره از «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کردند که تنها به فکر احیای صرف برجام نباشد و توافقی را حاصل آورد که از حمایت کشورهای منطقه برخوردار باشد، هدف بیان شده ایران برای دستیابی به انرژی هسته‌ای را تحقق بخشد و از رقابت تسلیحاتی در منطقه غرب آسیا جلوگیری کند.

این دو سناتور آمریکایی در این خصوص تصریح کردند: «ما معتقدیم که کشورهایی که خواهان یک برنامه صلح‌آمیز و مسئولانه انرژی هسته‌ای برای فراهم آوردن برق و مشاغل برای مردم خود هستند باید بتوانند با خیال راحت این طرح را پیش ببرند».

این دو نماینده کنگره سپس این گونه ادامه دادند که می‌بایست برای حاصل آوردن چنین هدفی، از طرح «ایجاد بانک سوخت هسته‌ای منطقه‌ای حمایت کرد».

در بخشی از این گزارش، ضمن انتقاد از خروج یکجانبه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از برجام تأکید شده است که هم‌اکنون این توافق تقریباً یک توافق از هم پاشیده است.

این سناتورهای آمریکایی همچنین با تکرار ادعاهایی در خصوص فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه، خواستار توافقی شدند که دربرگیرنده موضوعات منطقه‌ای نیز باشد به امید آن که بتوانند فعالیت‌های ایران را محدود کنند.

این سناتورهای کنگره سپس با تأکید بر لزوم پیشبرد اقداماتی با هدف جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه، در بخش پایانی یادداشت خود از دولت بایدن درخواست کردند تا اقداماتی را برای آزادی زندانیان دو تابعیتی در ایران انجام دهد.

به گزارش فارس، دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه تهران را احیا کرد.

در حال حاضر، دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینه‌های بازگشت کشورش به برجام را فراهم کند. از جمله مهم‌ترین موانع در این مذاکرات حل و فصل اختلافات بر سر تحریم‌هایی است که آمریکا برای پایبند شدن به برجام بایستی رفع کند.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند و برگزاری پنج دور مذاکرات فشرده برای احیای برجام تاکنون به نتیجه نرسیده است. قرار است دور ششم مذاکرات هفته آینده برگزار شود.

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها