العالم ـ اردن
طارق خوری نماینده مجلس اردن روز شنبه در توئیتی نوشت: پس از آنکه کشورهای (عرب حاشیه) خلیج فارس اعلام کردند که سفارتخانه هایشان را [در دمشق] باز و سفیرانشان را اعزام کردهاند، دولت اردن نیز باید سطح نمایندگی دیپلماتیک با سوریه را در حد سفیر افزایش دهد.
وی افزود: ما (مردم اردن و سوریه) از نظر تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی نزدیکترین افراد هستیم.
با آغاز بحران سوریه از اواخر اسفند ماه ۱۳۸۹ (۲۰۱۱ میلادی) کشورهای عربی روابط دیپلماتیک خود را با دمشق قطع و سفارتخانههای خود را در این کشور بستند.
هم اکنون یازده سال از جنگ در سوریه گذشته و شکست توطئه برخی کشورهای عربی و غربی در این کشور آشکار شده و بسیاری از کشورهای منطقه در تکاپو برای از سرگیری روابط خود با دمشق و بازسازی سفارتخانه هایشان در این کشور هستند.
امارات در سال ۱۳۹۷ با انجام مراسمی سفارت خود در دمشق را بازگشایی کرد و پس از این تصمیم ابوظبی، بحرین نیز اعلام کرد که سفارت خود را در سوریه بازگشایی کرده است.
کویت نیز به تازگی روابط دیپلماتیک با دمشق را از سر گرفته است.
کویت به دنبال حملات تروریستی با حمایت محور غربی - عربی به سوریه در سال ۲۰۱۲ سفیر خود از دمشق را فراخوانده بود و از سفیر سوریه خواسته بود که خاک این کشور را ترک کند.
به گزارش ایرنا، بسیاری از تحلیلگران بازگشت دیپلماتهای عربی به سوریه را یک پیروزی بزرگ برای دمشق ارزیابی میکنند که توانست بیش از یک دهه در برابر انواع توطئههای کشورهای عربی - غربی و رژیم صهیونیستی به سرکردگی آمریکا، عربستان، ترکیه و قطر ایستادگی کند.