شماری از نیروهای ویژه انگلیس در افغانستان می‌مانند

شماری از نیروهای ویژه انگلیس در افغانستان می‌مانند
دوشنبه 14 تير 1400 - 13:22

روزنامه «تلگراف» به نقل از یک سرباز سابق سرویس هوایی ویژه انگلیس گزارش داده تعداد کمی از این نیروها بعد از خروج نظامیان خارجی از افغانستان در این کشور می‌مانند.

العالم - اروپا

روزنامه انگلیسی «تلگراف» به نقل از یک سرباز ناشناس سابق سرویس هوایی ویژه این کشور گزارش داده تعداد کمی از این نیروها (SAS) که یک واحد نیروهای ویژه ارتش انگلیس هستند، بعد از خروج نیروهای غربی از افغانستان، در این کشور می‌مانند.

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این نظامی سابق مدعی شد نیروهای سرویس هوایی ویژه انگلیس به نیروهای افغانستانی آموزش خواهند داد و در کنار آن‌ها به عنوان مشاور حضور خواهند داشت.

وی افزود هنوز مشخص نیست تا چه زمانی نیروهای ویژه انگلیس به مأموریت خود در افغانستان ادامه خواهند داد.

او در ادامه گفت: تا زمانی که (حضور را) ارزشمند ببینند نیروها را در آنجا حفظ خواهند کرد. در حال حاضر آنجا جای مطلوبی نیست. مردم ترسیده‌اند و حق هم دارند.

تلگراف همچنین به نقل از یک منبع نظامی ناشناس ارشد گزارش داده «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس قرار است در این خصوص در جلسه شورای امنیت ملی انگلیس که امشب برگزار می‌شود، رسماً تصمیم‌گیری کند.

این منبع گفت: وظیفه ما است که طیف وسیعی از گزینه‌های مختلف را در اختیار دولت قرار دهیم.

این اظهارات بعد از آن بیان شده که منابعی دفاعی روز جمعه به روزنامه «گاردین» گفته بودند خروج آخرین نیروهای انگلیس از افغانستان قرار است در چند روز آینده تکمیل شود.

وزارت دفاع انگلیس هم گفته بود «لندن مشغول گفت‌وگوهای در جریان با آمریکا و متحدان بین‌المللی خود در خصوص آینده حمایت ما از افغانستان است».

روزنامه دیلی‌میل پیشتر گزارش داد که تمام نظامیان انگلیس خاک افغانستان را پس از ۲۰ سال ترک خواهند کرد و گزارش رسانه‌های انگلیسی حاکی از آن است که اکثر نیروهای این کشور بی سر و صدا از افغانستان خارج شده‌اند.

اواسط ماه آوریل، «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده و ناتو اعلام کردند که تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۰ شهریور ماه) حدود ۱۰ هزار نظامی نیروهای ائتلاف را از افغانستان خارج می‌کنند.

یک مقام‌ آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، به سی‌ان‌ان گفته که پنتاگون درصدد است ۶۵۰ نظامی آمریکایی را برای محافظ از سفارتخانه آمریکا و فرودگاه کابل، در افغانستان حفظ کند.

خروج نظامیان خارجی از افغانستان با استقبال طالبان مواجه شده است، به طوری که اخیراً «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به خبر خروج نظامیان آمریکا از بگرام گفت: «طالبان از روند خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از بگرام حمایت و استقبال می‌کند».

روز جمعه (۱۱ تیرماه)، «جنیفر گریفین» خبرنگار حوزه «امنیت ملی» در شبکه «فاکس نیوز» در پیامی توییتری از خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه هوایی بگرام افغانستان خبر داد. پایگاه هوایی بگرام در ۲۰ کیلومتری جنوب کابل واقع شده و بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ایالات متحده در افغانستان بوده است. این پایگاه همچنین پایگاه اصلی نیروهای خارجی، فرماندهی و عملیات هوایی طی دو دهه گذشته بوده و روسای‌جمهور آمریکا در هنگام بازدید از افغانستان در این پایگاه اقامت داشته‌اند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها