الجزایر استفاده از جاسوس‌افزار صهیونیستی «پگاسوس» را به‌ شدت محکوم کرد

جمعه 1 مرداد 1400
14:01
الجزایر استفاده از جاسوس‌افزار صهیونیستی «پگاسوس» را به‌ شدت محکوم کرد به دنبال افشاگری درباره جاسوس‌افزار صهیونیستی «پگاسوس» و فروش این نرم افزار به برخی کشورها از جمله مغرب، امارات عربی متحده و عربستان سعودی، الجزایر ضمن ابراز نگرانی عمیق، این اقدام را به شدت محکوم کرد.

العالم - آفریقا

کشور الجزایر، بامداد امروز (جمعه)، به گزارش منابع خبری درباره استفاده از جاسوس‌افزار صهیونیستی «پگاسوس» علیه این کشور واکنش نشان داد.

رسانه‌های مختلفی از جمله «واشنگتن پُست»، «لوموند»، «گاردین» و چند منبع دیگر اخیرا فاش کردند که یک جاسوس‌افزار صهیونیستی به نام پگاسوس به برخی از کشورها از جمله عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده و از آن برای هک اطلاعات گوشی چندین شخصیت مهم در سطح جهان استفاده شده است.

وزارت امور خارجه الجزایر در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «پس از افشاگری تعدادی از رسانه‌های دارای وجهه حرفه‌ای در سطح جهان درباره استفاده گسترده نهادهای برخی از کشورها به‌ویژه مغرب از برنامه جاسوسی موسوم به "پگاسوس" علیه برخی مقامات و شهروندان الجزایری و همچنین روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان، الجزایر نگرانی عمیق خود [از این اقدامات] ابراز می‌کند».

مغرب در تاریخ دهم ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ میلادی با وساطت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا رسما روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کرد.

در ادامه بیانیه مذکور آمده است: «الجزایر به شدت این تجاوز نظام‌مند و مردود علیه حقوق بشر و آزادی‌های اولیه را محکوم می‌کند؛ اقدامی که در عین حال، نقض آشکار اصول و بنیان روابط بین‌الملل به شمار می‌رود. این اقدام غیرقانونی، مردود و خطرناک فضای اعتمادی را که باید بر مبادلات و همکاری‌های میان مقامات و نمایندگان کشورها حاکم باشد، از بین می‌برد».

الجزایر همچنین با اشاره به اینکه طبق گزارش رسانه‌ها این کشور هدف این جاسوس‌افزار قرار گرفته است، بر محفوظ بودن حق خود در اجرای راهبردی برای پاسخ به این اقدام تأکید و در عین حال،‌ آمادگی خود را برای مشارکت در هر گونه تلاش بین‌المللی برای اثبات جمعی حقایق اعلام کرد.

در بخش پایانی این بیانیه خاطر نشان شده است که فرار از مجازات می‌تواند پیامدهای وخیمی برای روند روابط دوستانه و همکاری‌های میان کشورها داشته باشد.

طبق نتایج تحقیق هفده سازمان رسانه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، جاسوس‌افزار شرکت «NSO» برای هک موفق ۳۷ گوشی‌ هوشمند متعلق به خبرنگاران، مقام‌های دولتی و فعالان حقوق بشر از سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

روزنامه گاردین که مدت‌ها به افشاگری درباره شرکت توسعه‌دهنده جاسو‌س‌افزار پگاسوس پرداخته، در گزارشی فاش کرده بود که تل‌آویو برای فروش این نرم‌افزار به حکومت سعودی مجوز صادر کرده است.

گاردین همچنین، روز گذشته، بر پایه یک سری تجزیه و تحلیل‌ها گزارش داد که امارات عربی متحده در هک گوشی‌های انگلیسی در پروژه جنجالی جاسوس افزار صهیونیستی پگاسوس نقش داشته است.

با این حال، ابوظبی و ریاض در واکنش به این اخبار، گزارش رسانه‌ها را «ادعا»، «بی‌‌‌اساس» و «بدون شواهد» خوانند.

از سوی دیگر، منابع غربی گزارش دادند که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز از قربانیان این جاسوس‌افزار صهیونیستی بوده است. هرچند که گفته می‌شود سازمان‌های اطلاعاتی فرانسه به ماکرون در این زمینه هشدار داده بودند؛ اما رئیس جمهور فرانسه این هشدارها را جدی نگرفته است.

خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، شامگاه پنجشنبه، در این خصوص گزارش داد که رئیس‌جمهور فرانسه در پی انتشار این گزارش‌ها سیم‌کارت و تلفن همراه خود تغییر داده است.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران خواستار محدود شدن استفاده از این جاسوس‌افزار شد.

از سوی دیگر، منابع خبری فاش کردند که نام برخی مقامات بلندپایه سیاسی، دینی و نظامی کشور عراق نیز در فهرست قربانیان این جاسوس افزار به چشم خورده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

فداکاری‌های نیروهای مسلح دشمن را به عقب‌نشینی وادار کرد


سرپرست وزارت دفاع: توان دفاعی کشور پس از جنگ ارتقا یافته است


نبض تجارت ایران با عراق در دست پرویزخان!


شهادت ۷ نفر دیگر در غزه/ شمار کلی شهدا به ۷۳ هزار و ۲۲۱ نفر رسید


احضار خبرنگاران در پی تحلیل ترس ترامپ


استاد ایتالیایی: [شهید] آیت‌الله خامنه‌ای الگویی جاودانه برای ملت‌های آزاده است


ایران؛ شریان حیاتی مسیرهای ترانزیتی اوراسیا


حملات روسیه به کی‌یف؛ وقوع آتش سوزی گسترده در پایتخت اوکراین


جرم‌انگاری اظهارات ضداسرائیلی؛ محدودیت دیگری برای آزادی بیان در آلمان


رسانه آمریکایی: ترامپ در جنگ علیه ایران، شکست خورد/تهران در موضع قوی‌تری قرار دارد


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود