اولین داروی چینی کرونا وارد فاز آزمایش بالینی شد

اولین داروی چینی کرونا وارد فاز آزمایش بالینی شد
سه شنبه 16 شهريور 1400 - 10:52

شرکت داروسازی سینوفارم اولین داروی کرونای جهان را که از پلاسمای بیماران بهبودیافته ساخته شده است وارد آزمایش بالینی کرد.

العالم - آسیا

نائب‌رئیس گروه بیوتکنولوژیک ملی چین (CNBG) به‌عنوان زیرشاخه شرکت داروسازی «سینوفارم»، اعلام کرد که اولین داروی کووید‌ـ19 جهان، تولیدشده بر اساس ایمونوگلوبولین‌های سرم انسانی ساخته‌شده از پلاسمای بیماران بهبودیافته کرونایی وارد فاز آزمایش‌های بالینی می‌شود.

در بیانیه رسمی منتشرشده در حساب وی‌چت کمیسیون نظارت و مدیریت دارایی‌های دولتی شورای دولتی چین به‌نقل از «جو جینگ‌جین» (Zhu Jingjin) سرپرست آزمایشات بالینی CNBG آمده است که پلاسمای نقاهت پیشتر در برنامه درمانی ملی کووید‌ـ19 گنجانده شده و اثربخشی بسیار خوبی برای بیماران با وضعیت حاد و وخیم ابتلا به کرونا را نشان داده است.

آخرین نمونه واکسن‌های نسل دوم کووید‌ـ19 تولیدشده توسط CNBG که به‌صورت ویژه برای واریانت‌های مختلف دلتا و بتا طراحی شده‌اند نیز نتایج اولیه خوبی نشان داده‌اند.

بیش از 2.1 میلیارد دوز واکسن کرونا تا روز شنبه اخیر در سراسر کشور چین تزریق شده است و این در حالی است که سینوفارم به‌عنوان تولیدکننده اصلی واکسن در این کشور، روز گذشته (یکشنبه 5 سپتامبر/ 14 شهریور ماه) از ارائه یک طرح رسمی برای گرفتن تأیید تزریق دوز بوستر و تقویت‌کننده خبر داد.

گلوبال تایمز به‌نقل از CNBG نوشت که داروی ضد کووید‌ـ19 جدیدی که از پلاسمای بیماران بهبودیافته کرونایی و یا افراد واکسینه‌شده غیرآلوده تولید می‌شود، حاوی آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده کرونا با قدرت بالاست؛ این دارو مطالعات پیش‌بالینی و آزمایشات حیوانی را تکمیل کرده است که نتیجه آنها رهایی قابل‌توجه از علائم کرونا و آسیب ناشی از ابتلا به عفونت ویروسی کروناست؛ این دارو به‌زودی وارد فاز سوم می‌شود.

با این حال، کارشناسان هشدار داده‌اند که پیشگیری و واکسیناسیون همچنان کارآمدترین ابزار برای متوقف کردن چرخه ابتلا به عفونت ویروسی کروناست و در این بین، داروهای ویژه می‌توانند به‌صورت محدود کمککننده باشند.

«تائو لینا» ناظر واکسن کووید‌ـ19 در شانگهای در این رابطه می‌گوید: «به‌محض آلوده شدن انسان به ویروس کرونا، این ویروس از سلول‌های انسان برای تکثیر مداوم ویروس‌های جدید استفاده می‌کند و ایمونوگلوبولین‌های انسانی می‌توانند صرفاً ویروس‌های خارج از سلول را خنثی کنند و ایمنی سلولی از طریق واکسن‌ها ضروری است.»

یک استاد ایمونولوژیست دیگر مستقر در پکن که تمایلی به افشای نامش نداشته است، نیز گفت که این داروی جدید ضد کووید‌ـ‌19 ممکن است حاوی خطر ابتلا به عفونت‌های ناشی از سایر ویروس‌ها مانند هپاتیتB و اچ‌آی‌وی و همچنین سایر بیماری‌های واگیردار از طریق خون باشد.

تسنیم

پربیننده ترین خبرها