حماس نقشه راه برای تبادل اسرا را به میانجیگران تحویل داد

حماس نقشه راه برای تبادل اسرا را به میانجیگران تحویل داد
دوشنبه 29 شهريور 1400 - 14:52

عضو دفتر سیاسی حماس از ارائه نقشه راه این جنبش برای تبادل اسرا به میانجیگران خبر داد و گفت که اکنون توپ در زمین تل‌آویو است.

العالم - فلسطین اشغالی

«زاهر جبارین» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین«حماس» می‌گوید که این جنبش، نقشه راه شفاف و واضحی را برای مبادله زندانیان به میانجیگران ارائه کرده و در حال حاضر توپ در زمین رژیم صهیونیستی است.

به نوشته خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، وی تاکید کرد که رهبری حماس سالهاست که مسأله اُسرا را دنبال می‌کند و شاخه نظامی این جنبش به پرونده اسرا توجه ویژه‌ای دارد و این موضوع، در رأس فهرست اولویت‌های این جنبش و در دستور کار نشست‌های مختلف آن قرار دارد. اولویت حماس در آزادسازی اسرای فلسطینی، آن دسته از اسرایی است که تل آویو حکم‌های سنگینی را علیه آنها صادر کرده است.

جبارین تصریح کرد رژیم اشغالگر بارها سعی کرده است، ماجرای غزه و پیشرفت در روند بازسازی آن را به پرونده تبادل اسرا مربوط سازد اما حماس و رهبری مقاومت با رد قاطعانه این موضوع، آن را در این مسیر ناکام گذاشتند و از طریق همه میانجیگران اعلام کردند که مرتبط کردن این دو مسأله غیرممکن است.

وی در عین حال گفت: رژیم اشغالگر در قصد و نیت خود شفاف نیست. گاهی اوقات یک یا دو گام بر‌می دارد و سپس سه گام عقب می‌رود و سعی دارد بدون نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای به اطلاعات سربازان خود در غزه دسترسی پیدا کند.

این عضو دفتر سیاسی حماس تاکید کرد که اسرای سند تبادل اسرای «وفاء الاحرار» (تبادل بیش از هزار اسیر فلسطینی با «گلعاد شالیط» سرباز صهیونیست در سال ۲۰۱۱)، شرط اصلی موفقیت و تکمیل سند تبادل اسرای آتی است اشغالگران مجبور خواهند شد که پیش از هرگونه اقدام برای سند جدید، به تعهدات خود در سند پیشین عمل کنند. مقاومت دارای بازویی قوی برای محافظت از دستاوردهای خود است، زیرا اشغالگر متعهد به هیچ معامله ای نبوده مگر با قدرت بازوی مقاومت.

بر اساس آمار هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطینی، ۴۸۵۰ فلسطینی از جمله ۲۲۵ کودک و ۴۱ زن در اسارت رژیم صهیونیستی به سر می‌برند که ۵۴۰ نفر از آن‌ها تحت بازداشت اداری هستند. از سوی دیگر، جنبش حماس از زمان جنگ تابستان ۲۰۱۴، چهار اسرائیلی را در اسارت خود گرفته است که دو نفر از آن‌ها نظامی هستند که در این جنگ مشارکت داشتند و دو نفر دیگر نیز به صورت غیرقانونی وارد غزه شده بودند.

رژیم صهیونیستی پس از جنگ اخیر علیه نوار غزه، که به نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) و جنگ ۱۲ روزه معروف شد، در مقابل پایداری و حملات مقاومت مجبور به توقف حملات علیه نوار غزه شد و پس از آن بود که از طریق میانجیگر مصری، مذاکرات دو طرف آغاز شد. در جریان این مذاکرات تل آویو تلاش کرد تا موضوع تبادل اسرا را با روند بازسازی غزه مرتبط کند، امری که مقاومت زیر بار آن نرفت و تاکید کرد که روند تبادل اسرا روندی مستقل بوده و باید به خواسته‌های گروه‌های مقاومت غزه پاسخ داده شود.

فارس

پربیننده ترین خبرها