العالم - لبنان
«نعیم قاسم» معاون دبیر کل حزب الله لبنان از اقدامات منفی برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و آمریکا در جریان انتخابات آینده این کشور خبر داد.
نعیم قاسم گفت جنگ انتخاباتی آتی، بسیار دشوار خواهد بود و طرف مقابل حزب الله، با حمایت بینالمللی و پولهای آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس، وارد آن شده است.
وی تصریح کرد، هدف اصلی طرف مقابل حزب الله این است که اهرم قدرت را در لبنان به دست گیرد و پارلمان را تصاحب کند تا بتواند سیاستهایی را که مد نظرش است، مدیریت کند.
این مسئول حزب الله گفت که شعار این گروه، «دشمنی با حزب الله و هم پیمانانش است؛ به همین دلیل میبینیم که روزانه علیه حزب الله و هم پیمانانش سخن میگویند و بر این باورند که از این طریق میتوانند نظر آمریکا، اروپا و برخی از کشورهای [حاشیه] خلیج [فارس] را به دست گیرند».
قاسم با بیان اینکه این گروه هیچ برنامه اقتصادی برای لبنان ندارد، تصریح کرد: «این افراد نگران تمامیت کشور هستند؟ آیا برای آزادسازی لبنان تلاش خواهند کرد یا با اسرائیل اشغالگر، همزیستی خواهند داشت؟».
وی تأکید کرد، این افراد، میخواهند که «قدرت مقاومت را از بین ببرند تا آمریکا و اسرائیل بتوانند هر کاری که میخواهند در لبنان انجام دهند... صاحبان شعار دشمنی با مقاومت، از جمله کسانی هستند که طی ۳۰ سال گذشته در رأس قدرت بوده و در نتیجه شریک فساد هستند».
معاون نصرالله با اشاره به وابستگی این افراد به سفارت آمریکا در لبنان، خاطر نشان کرد: «ما با دو شعار وارد انتخابات پارلمانی خواهیم شد: عنوان نخست، تداوم مقاومت، پروژه آزادسازی و حمایت در برابر تجاوز اسرائیل. عنوان دوم نیز خدمت به مردم از طریق برنامه اقتصادی و اجتماعی کامل که هدف آن، ساخت لبنان قدرتمند و مقابله با فساد و مفسدان است».
پارلمان لبنان ۲۷ مهر ماه گذشته، با برگزاری انتخابات پارلمانی در ۲۷ مارس آتی ( ۷ فروردین ۱۴۰۱) موافقت کرد.
«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله هم تاکید کرده بود که حزب الله در پی برگزاری انتخابات در زمان مشخص خود است و هیچ نشانهای وجود ندارد از اینکه هیچ یک از طرفهای لبنانی خواستار تعویق انتخابات پارلمانی باشند.
پیشتر نیز منابع رسانهای اعلام کرده بود که گروههای سیاسی لبنان خواستار برگزاری انتخابات در در موعد مقرر خود، طبق قانون انتخاباتی جاری کشور که ۲۷ مارس آتی است، هستند.
نظام لبنان پارلمانی است و نخست وزیر و رئیس جمهور از دل این پارلمان بیرون می آیند به همین دلیل برگزاری انتخابات پارلمانی از اهمیت ویژهای در این کشور برخوردار است که هر چهار سال یکبار برگزار میشود اما انتخابات پیشین، برای نخستین بار بعد از ۹ سال و در پی یک تأخیر ۵ ساله در ۸ می ۲۰۱۸ (۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷)برگزار شد.
فارس