العالم - آفریقا
رئیس شورای حاکمیتی سودان در اولین سخنان خود پس از استعفای «عبدالله حمدوک» از سمت نخست وزیری گفت: ضروری است که یک دولت فن سالار مستقل با اختیارات محدود و مشخص تشکیل شود.
ژنرال «عبدالفتاح برهان» تاکید کرد: این دولت باید مورد توافق تمام سودانیها باشد تا بتواند کشور را از شرایط حساس و تاریخ ساز کنونی عبور دهد.
وی با اشاره به قرار گرفتن سودان در دوره انتقالی گفت: بایستی وظایف خود را در این دوره در خصوص برقراری صلح ، گسترش امنیت در کشور، برطرف کردن مشکلات اقتصادی مردم و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آینده انجام دهیم البته تحقق این اهداف و برنامهها مستلزم وحدت ملی و دوری از منافع محدود حزبی است.
این سخنان ژنرال برهان در حالی ایراد شد که شورای حاکمیتی سودان دیروز نشستی برگزار کرد تا امکان تشکیل یک دولت فن سالار را بررسی کند.
یک مقام سودانی به خبرنگار شبکه الجزیره گفت: شرکت کنندگان در این نشست مقرر کردند یک کمیته سه جانبه تشکیل شود تا با احزاب و تشکلات سیاسی درباره تشکیل دولت جدید خارطوم تماس بگیرد.
به گفته این مقام سودانی، ریاست کمیته مزبور به عهده سرلشکر «یاسر عطا» عضو شورای حاکمیتی سودان است.
در این نشست ژنرال برهان درباره تشکیل دولت پیشبرد امور سخنانی را بیان کرد.
شرکت کنندگان در نشست اخیر شورای حاکمیتی بر ضرورت یافتن راهکارهایی برای همکاری با تظاهرات کنندگان و عدم قطع خدمات اینترنتی و تلفن همراه در سودان تاکید کردند.
به گفته یک مقام سودانی نزدیک به شورای حاکمیتی، نظامیان این شورا، دکتر« ابراهیم بدوی» را به عنوان نامزد نخست وزیری سودان تعیین کرده و ژنرال برهان در حال رایزنی با احزاب و گروههای سیاسی در این خصوص است.
ابراهیم بدوی سکانداری وزارت دارایی در دولت انتقالی خارطوم را به عهده داشت اما به دلیل اختلاف با حمدوک درخصوص بودجه در ژوئیه 2020 از سمت خود کناره گیری کرد.
در همین حال، ائتلاف آزادی و تغییر سودان در واکنش به استعفای نخست وزیری اعلام کرد: این ائتلاف به مبارزات خود تا پایان دادن به حاکمیت نظامیان بر کشور ادامه خواهد داد.
این ائتلاف در بیانیه خود تاکید کرد: ما به مبارزه خود تا برپایی یک دولت کاملا مدنی ادامه میدهیم.
ائتلاف آزادی و تغییر همراه با کمیتههای مقاومت و اتحادیه مشاغل سودان علیه توافق سیاسی حمدوک و ژنرال برهان ( 30 آبان ماه که منجر به بازگشت حمدوک به نخست وزیری شد) بارها تظاهرات به راه انداختهاند و طی آن بر پایان یافتن حاکمیت نظامیان بر سودان و تشکیل یک دولت کاملا مدنی تاکید کردهاند.
به نوشته روزنامه سودان نیوز، کمیتههای مقاومت سودان از مردم این کشور خواست امروز در برابر کاخ ریاست جمهوری تظاهرات کنند و خواستار تشکیل دولت مدنی و قصاص عاملان حمله تظاهرات کنندگان بشوند.
به دنبال این فراخوان، کمیته امنیت و دفاع سودان دستور داد تا تمام پلهایی که بر روی رودخانه نیل است، مسدود شوند و تدابیر امنیتی در خیابانهای خارطوم و مسیرهایی منتهی به کاخ ریاست جمهوری افزایش یابد.
در همین حال، سازمان ملل به همراه برخی کشورهای جهان از سودانیها خواست از طریق گفتوگو مسائل و مشکلات کشورشان را حل و فصل کنند.
تداوم بحران سیاسی در سودان و برطرف نشدن موانع موجود در مسیر تشکیل دولت جدید خارطوم سبب شد تا عبدالله حمدوک یکشنبه هفته جاری از سمت نخست وزیر این کشور کناره گیری کند.