فشار ابوظبی و تل‌آویو به واشنگتن در ارتباط با برجام

دوشنبه 23 اسفند 1400
17:17
فشار ابوظبی و تل‌آویو به واشنگتن در ارتباط با برجام
طبق گزارش شبکه آمریکایی «بلومبرگ»، امارات و رژیم صهیونیستی در حال لابی‌ با آمریکا برای تدوین استراتژی امنیتی منطقه‌ای در صورت احیای برجام هستند.

العالم - آمریکا

پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی «بلومبرگ» در گزارشی به نقل از منابع ناشناس اعلام کرد امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی در حال لابی‌گری با ایالات متحده برای تدوین استراتژی امنیتی برای منطقه غرب آسیا در صورت احیای برجام هستند که به ادعای این گزارش، جنگ در اوکراین و افزایش قیمت نفت، اهرمی برای به دست آوردن تضمین‌هایی به آن‌ها داده که در سال ۲۰۱۵ نتوانستند دریافت کنند.

بلومبرگ به نقل از پنج فرد مطلع با موضوع که به دلیل خصوصی بودن بحث‌ها نخواستند نامشان فاش شود، افزود ابوظبی و تل‌آویو خواستار رویکردی منسجم هستند که شامل تقویت دفاع موشکی و اشتراک اطلاعات است.

طبق این گزارش، سه نفر از این افراد گفتند که اسرائیل و امارات به طور جداگانه با مقامات دولت بایدن تماس گرفته‌اند، اما در میانه نگرانی از این که ایران از درآمدهای نفتی که در نتیجه توافق به آن دسترسی پیدا می‌کند، برای انتقال وجوه بیشتر به «گروه‌های نیابتی مسلح در سراسر خاورمیانه» استفاده کند، با یکدیگر هماهنگی می‌کنند.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا پیش‌تر گفت که ایالات متحده متعهد به منطقه‌ای است که شرکای آن در برابر «تجاوز خارجی» در امان هستند و با آن‌ها برای مقابله با تهدیدات ایران همکاری می‌کند.

به نوشته بلومبرگ، یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که بحث‌های مداومی در مورد چشم‌انداز تهدید وجود دارد. اما طبق این گزارش، مقام‌های مورد استناد، تعهد ایالات متحده به یک طرح خاص یا جدید را تایید نکردند.

اخیراً روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده بود که رهبران عربستان و امارات از برقراری تماس تلفنی با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای گفت‌وگو در مورد بحران اوکراین و بحران قیمت نفت خودداری کردند.

این روزنامه به نقل از منابع خود نوشت که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان درخواست‌های مکرر برای برقراری ارتباط با بایدن را که در تلاش برای بسیج حمایت بین‌المللی در مورد اوکراین و مهار افزایش قیمت نفت است، رد کرد. طبق این گزارش، محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی هم در هفته‌های اخیر درخواست‌های آمریکا برای صحبت با بایدن را رد کرد.

خبرگزاری فرانسه هم اخیراً در گزارشی نوشت: جنگ اوکراین و روسیه در حالی شکاف روابط عربستان سعودی و امارات با آمریکا را نمایان ساخته که تا گذشته نه‌ چندان دور وجود چنین اختلافی بعید به نظر می‌رسید.

پس از خودداری سران ریاض و ابوظبی از پاسخ به تماس تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا و عدم حمایت کامل از واشنگتن در بحران اوکراین، برخی رسانه‌ها گزارش دادند که عربستان سعودی و امارات در حال معامله با واشنگتن هستند.

روزنامه «الاخبار» روز شنبه در گزارشی به این مسئله پرداخت و نوشت: کشورهای حاشیه خلیج [فارس] به‌ویژه عربستان سعودی و امارات که به علت کاهش حمایت‌های آمریکا نگران امنیت ملی‌شان هستند، در جنگ اوکراین به خود آمده‌اند و برای اولین بار این جرأت را به خود داده‌اند و درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت و ایستادن در کنار این کشور در جنگ [اوکراین] را رد کرده‌اند. آن‌ها همچنین روابط خود با آمریکا را در معرض یک محک قرار داده‌اند؛ آزمونی که واشنگتن باید طی آن جدیت خود را در محافظت از از این دو کشور و به‌ طور مشخص افزایش حمایت‌ از آن‌ها در جنگ یمن اثبات کند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بیانیه سازمان بسیج در مورد پیام تاریخی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا


اختلافات واشنگتن و تل‌آویو بر سر توافق با ایران؛ آیا روابط آمریکا و "اسرائیل" وارد مرحله‌ای جدید شده است؟


ابلاغ دستورالعمل فروش ارز اربعین؛ سهم هر زائر ۲۰۰ هزار دینار


تفاهم‌نامه با عراق برای خارج‌سازی مغروقه‌های اروند رود


واکنش مقامات گمرکی به معضل صف‌های طولانی کامیون در مرز جمهوری آذربایجان


هاآرتص: نتانیاهو در "گرگ‌ومیش سیاسی" و افول دوران نخست‌وزیری او


ادامه تجاوزات گسترده "اسرائیل" به لبنان؛ بیش از ۵۰ شهید و ۱۰۰ زخمی در یک روز + فیلم


خیز «طلای سرخ» برای فتح بازارهای جهانی


حزب‌الله: به هرتجاوزی پاسخ می‌دهیم/ ایران به حمایت از لبنان متعهد است


«بلاد السودان»؛ سفری مستند به ژرفای تاریخ، تمدن و فرهنگ سودان


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره