گوترش: آتش‌بس باید نخستین گام برای پایان دادن به جنگ ویرانگر یمن باشد

گوترش: آتش‌بس باید نخستین گام برای پایان دادن به جنگ ویرانگر یمن باشد
شنبه 13 فروردين 1401 - 03:27

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل با استقبال از آتش بس دو ماهه در یمن از همه طرف ها خواست که تمهدیدات لازم را برای حمایت از اجرای موفقیت آمیز آتش بس انجام دهند و گفت: این آتش بس باید نخستین گام برای پایان دادن به جنگ ویرانگر یمن باشد.

العالم-آمریکا

دبیر کل سازمان ملل متحد عصر جمعه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای افزود: از دولت یمن، ائتلاف عرب به رهبری عربستان سعودی و حوثی ها به خاطر توافق در خصوص آتش بس دو ماهه در یمن تمجید می کنم.

وی تصریح کرد: از همه طرف‌ها می‌خواهم که تمهیدات لازم را برای حمایت از اجرای موفقیت‌آمیز آتش‌بس و عملیاتی کردن مکانیسم‌های همکاری فوری انجام دهند.

گوترش ادامه داد: این آتش بس که امکان تمدید دارد، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان است. این توافق درها را برای رسیدگی به نیازهای فوری انسانی و اقتصادی یمن باز می کند و فرصتی واقعی برای از سرگیری روند سیاسی یمن ایجاد می کند.

دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد: این آتش بس باید نخستین گام برای پایان دادن به جنگ ویرانگر یمن باشد.

وی افزود: توقف جنگ، همراه با ورود کشتی‌های سوخت‌رسان و کاهش محدودیت‌ها در تردد افراد و کالاها در داخل و خارج یمن، به اعتمادسازی و ایجاد فضای مساعد برای از سرگیری مذاکرات صلح کمک خواهد کرد.

گوترش ادامه داد: از طرف‌ها می‌خواهم که با حسن نیت و بدون پیش‌شرط با هانس گراندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن برای از سرگیری روند سیاسی فراگیر در یمن همکاری کنند.

دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد: هدف نهایی باید یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره باشد که به نگرانی ها و آرزوهای مشروع همه یمنی‌ها رسیدگی کند.

گوترش تصریح کرد: بیش از هفت سال است که جنگ زندگی میلیون ها زن، کودک و مرد یمنی را ویران کرده است. تصور میزان رنج آنها که عمدتاً دور از مرکز توجه رسانه ها بوده، دشوار است.

وی تاکید کرد: جنگ در یمن به یکی از بدترین بحران های بشردوستانه در جهان دامن زد، نهادهای دولتی را در آستانه سقوط قرار داد، توسعه انسانی را طی دو دهه معکوس و صلح و امنیت منطقه را تهدید کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: امروز باید آغاز آینده ای بهتر برای مردم یمن باشد.

هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد می خواهم اعلام کنم که طرفهای درگیر به پیشنهاد سازمان ملل برای یک آتش بس دو ماهه که از فردا دوم آوریل در ساعت ۱۹ اجرایی می شود، پاسخ مثبت دادند.

در این بیانیه آمده است: طرفین پذیرفتند که تمامی عملیات نظامی هوایی، زمینی و دریایی در داخل یمن و فراتر از مرزهای آن را متوقف کنند. آنها همچنین برای ورود کشتی های سوخت به بنادر حدیده و انجام پروازهای تجاری در داخل و خارج از فرودگاه صنعا به مقصدهای از پیش تعیین شده در منطقه موافقت کردند.

وی تصریح کرد این توافق بدون حمایت های بین المللی و منطقه ای امکان پذیر نبود که من از آن سپاسگزارم. برای اجرای موفقیت آمیز این آتش بس و حرکت به سمت مراحل بعدی، ضروری است که این حمایت به شکلی پایدار و متمرکز ادامه یابد.

گراندبرگ ادامه داد در طول این دو ماه، قصد دارم با هدف دستیابی به آتش بس دائمی، رسیدگی به اقدامات فوری اقتصادی و بشردوستانه و از سرگیری روند سیاسی، همکاری خود را با طرف ها افزایش دهم.

وی تاکید کرد: من از طرفین می خواهم که به طور کامل به آتش بس و اصول آن پایبند باشند و به آن احترام بگذارند و تمام اقدامات لازم را برای اجرای فوری آن انجام دهند.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن اضافه کرد این آتش بس اولین گام است. همه زنان، مردان و کودکان یمنی در طول بیش از هفت سال جنگ متحمل رنج‌های بسیار شده‌اند، انتظاری جز پایان دادن به این جنگ ندارند. طرفین نباید نتیجه ای کمتر از پایان جنگ بدست بیاورند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.

بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن می‌دانند. سازمان ملل متحد ادامه درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بی‌سابقه در یک قرن گذشته می داند.

ایرنا

دسته بندی ها :
کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها