العالم ـ ایران ـ سیاسی
آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای تاجیک خود، با عرض خوشآمد به رئیس جمهور کشور دوست، برادر، همسایه و همزبان و هیأت همراه او، از پذیرش دعوت جمهوری اسلامی توسط «امامعلی رحمان» و سفرش به تهران قدردانی و ابراز امیدواری کرد این سفر، گام مؤثری برای ارتقای روابط دو کشور و زمینهساز تصمیمات خوبی در عرصه روابط دیپلماتیک و دیگر حوزهها باشد.
رئیس جمهور گفت: با کشور تاجیکستان به دلایل مختلف همسایگی و روابط فرهنگی، دینی و روابط همزبانی و هم تمدنی ارتباطات خوبی به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داریم.
وی ادامه داد: سفری که در آغاز کار دولت سیزدهم به دعوت رئیس جمهور تاجیکستان برای حضور در اجلاس شانگهای و دیدار دوجانبه به این کشور داشتم، نقطه عطفی برای روابط دو کشور بود.
آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه بعد از این سفر روابط دو کشور بهگونهای متحول شد که امروز فقط در حوزه اقتصادی و تجاری شاهد افزایش ۴ برابری مبادلات تجاری هستیم، اظهار داشت: در حوزههای دیگر هم گامهای خوبی برداشته و تفاهمنامههایی در دوشنبه امضا شد.
رئیس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: امروز با سفر رئیس جمهور تاجیکستان به تهران و امضای تفاهمنامههای جدید بین دو کشور تردیدی ندارم گام بلندی در روابط برداشته خواهد شد و مصمم هستیم براساس گفتوگوهای انجام شده بین دو کشور، روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تجاری و حوزههای مختلف انرژی، گردشگری، معدن و علم و فناوری به نحوی تداوم یابد که هر دو کشور و ملت شاهد روابط بهتر از گذشته و حال حاضر باشند.
آیتالله رئیسی افزود: این روابط دو جانبه را میتوانیم به روابط خوب منطقهای و جهانی و بینالمللی تبدیل کنیم و این روابط بین دو کشور همسایه مسلمان برای دو ملت و منافع دو کشور میتواند بسیار امیدبخش باشد.
رئیس جمهور با اشاره به وجود نظرات مشترک دو طرف نسبت به مسائل منطقهای و همچنین عدم حضور بیگانگان در منطقه، گفت: نگاه این است که حضور بیگانگان به هیچ وجه امنیتساز نبوده و نخواهد بود و مسائل منطقه باید با برگزاری نشستهایی با سران منطقه حل شود.
وی درباره افغانستان اضافه کرد: نگاه مشترک در مسأله افغانستان این است که دولتی فراگیر به نمایندگی از همه احزاب، گروهها و اقشار باید شکل بگیرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه امنیت افغانستان برای ما، تاجیکستان و خود ملت افغانستان بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: نظر مشترک ما این است که در افغانستان باید آرامش، امنیت و ثبات برقرار شود و حضور تروریستها در این کشور نگران کننده است. ما حضور تروریستها را نمیپذیریم.
وی ادامه داد: معتقدیم بیگانگان و دستهای پلیدی که داعش را میپرورد، به تنها چیزی که فکر نمیکند امنیت افغانستان است و تاکنون ۲۰ سال حضور آمریکا و ناتو امنیتساز نبوده و این حضور نتیجهای جز جنگ، خونریزی و تخریب نداشته است؛ پس آینده افغانستان باید به دست مردم این کشور رقم بخورد.
آیتالله رئیسی در پایان تصریح کرد: ایران و تاجیکستان در مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرایم سازمان یافته هم تأکید دارند.