العالم - آمریکا
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی از گسترش ناامیدی و مشکل در میان ائتلاف تحریمکننده روسیه خبرداد و نوشت: بعد از گذشت حدود چهار ماه از جنگ اوکراین، با اینکه تحریمها تاثیر زیادی در توقف حرکت ماشین جنگی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه یا تزلزل جایگاه سیاسی وی نداشته اما کشورهای تحریمکننده را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
این رسانه غربی به لافزدن جو بایدن رئیسجمهوری ایالات متحده از تبدیل اقتصاد روسیه به خاکستر اشارهکرد و نوشت: با افزایش قیمت نفت، درآمدهای نفتی روسیه رکورد زده و بعد از مقداری کاهش در ماه فوریه، روبل روسیه رکورد برتری هفت ساله خود برابر دلار را این هفته شکست.
نیویورکتایمز، ادعای مقامات آمریکا و کشورهای گروه «هفت» برای تحریم صنعت روسیه را یادآورشد و نوشت: دولت بایدن اعلامکرده که باتوجه به اعمال محدودیت گسترده برای جلوگیری از انتقال فناوری به روسیه، اقتصاد این کشور در طول زمان آسیب جدی خواهد دید.
این روزنامه آمریکایی، اظهارات مقامات دولت بایدن درباره زمانبر بودن تاثیر تحریمهای روسیه را به تمسخر گرفت و نوشت: معلوم نیست کدام طرف جنگ زمان بیشتری برای تلفکردن دارد. نظامیان روس هر روز پیشروی بیشتری در خاک اوکراین دارند و هر روز سربازان اوکراینی بیشتری در جنگ کشته میشوند.
الینا ریباکوا اقتصاددان ارشد در «موسسه مالی بین المللی در واشنگتن»، هفته گذشته در پیامی توئیتری نوشت: شرایط کنونی بازارهای مالی روسیه نشان داد آنها که فکر می کردند با قطع دسترسی نظام مالی روسیه به نظام مالی بین المللی می توانند مانع از تداوم جنگ شوند، ساده لوح بودهاند.
نیویورکتایمز نوشت: افراد کمی در میان مقامات دولت بایدن، فکر می کردند تحریمها فورا جنگ را متوقف خواهدکرد اما دولت بایدن و متحدان اروپاییش انتظار نداشتند که تحریم مسکو موجب این حد از فشار اقتصادی روی آنها شود.
این رسانه انگلیسی زبان، در انتظار بودن سرمای زمستان در شرایط افزایش قیمت انرژی و در کنار آن خرید گسترده نفت روسیه توسط چین را یادآور شد و افزود: مقامات دولت بایدن ابتدا به عنوان اقدامی بازدارنده، مسکو را به تحریم گسترده تهدیدکردند اما اکنون که این تهدیدها موثر واقع نشد دلیل تداوم این تحریم ها مشخص نیست.
آلینا پولیاکوا رئیس «مرکز تحلیل سیاست اروپا» با بیان اینکه تحریمها مانع تداوم عملیات نظامی روسیه در اوکراین نیست، گفت: بیشتر دولتهای غربی درباره نگاه پوتین به مسائل اقتصادی دچار اشتباه محاسباتی شدند زیرا رشد اقتصادی برای وی مهم نیست و کسب درآمد برایش مهم است که وی این درآمد را از فروش نفت به دست میآورد.
اندرو اس ویس نائب رئیس «بخش مطالعات اندیشکده کارنگی» نیز گفت: مشکل اینجاست که اقتصاد کشورهای اروپایی بیشتر از آنچه دولتها فکر میکردند آسیبپذیر است.
دالیپ سینگ معاون سابق مشاور امنیت ملی کاخ سفید در امور اقتصادی نیز خاطرنشان کرد: ایجاد مشکل برای روسیه هدف تحریمها بود و قصد ایجاد مشکل برای خودمان نداشتیم و اساسا اختلال در نظام تامین انرژی جهان جزء تحریمها نبود.
نیویورک تایمز با اشاره به اینکه طولانیشدن جنگ اوکراین را کسی پیشبینی نمیکرد، به نقل از نایب رئیس «بخش مطالعات اندیشکده کارنگی» نوشت: تحریم بخش نفت و گاز روسیه در طرح ابتدایی نبود و رهبران غربی برای انجام آن برنامهریزی نکرده بودند.
این روزنامه آمریکایی، تحریمهای اعمال شده علیه ایران، کره شمالی، سوریه، ونزوئلا و کوبا را یادآورشد و نوشت: در مورد این کشورها هم، تحریم موجب تغییر رفتار دولت ها نشد و فقط مردم عادی را هدف گرفت.
نیویورک تایمز به اختلاف بین کشورهای اروپایی درباره تحریم نفت روسیه اشارهکرد و نوشت: مجارستان خواستار معافیت از تحریم نفت روسیه شد و نشانه هایی از تلاش آلمان برای اتخاذ یک رویکرد مسالمتآمیز در قبال روسیه وجود دارد.
جرارد دی پیپو کارشناس ارشد «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» و افسر ارشد سابق اطلاعاتی آمریکا در حوزه اقتصادی نیز گفت: به طور کلی، فکر میکنم به لحاظ سیاسی، دیگر امکان تحریم بیشتر روسیه نیست و تحریمهای جدید غیرضروری هستند و تاثیری بر روند جنگ ندارند اما پیروزیهای میدانی اوکراین می تواند در روند جنگ تاثیر بگذارند و این چیزی است که باید آمریکا روی آن سرمایهگذاریکند.