بایدن افغانستان را از فهرست متحدان آمریکا خارج می‌کند

پنج‌شنبه 16 تير 1401
18:40
بایدن افغانستان را از فهرست متحدان آمریکا خارج می‌کند آمریکا در حالیکه از زمان تسلط طالبان بر افغانستان دارایی‌های این کشور را مسدود کرده است، اعلام کرد این کشور را فهرست متحدانش خارج می‌کند.

العالم-آمریکا

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در نامه ای به کنگره این کشور اعلام کرد که به صورت رسمی افغانستان را از فهرست متحدان مهم غیرعضو ناتوی واشنگتن خارج می کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا در نامه‌ای به نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: براساس بند ۵۱۷ قانون کمک‌های خارجی در سال ۱۹۶۱، اعلام می کنم که قصد دارم افغانستان را از فهرست متحد اصلی غیرعضو ناتوی آمریکا خارج کنم.

آمریکا در سال ۲۰۱۲ افغانستان را به عنوان متحد اصلی غیر عضو ناتو معرفی کرده بود که هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت آمریکا در سفر به کابل این نام گذاری را اعلام کرد.

بر خلاف متحدان ناتوی آمریکا که یک ائتلاف نظامی مشترک است، هیچ تضمین دفاعی متقابلی به عنوان یک متحد غیر عضو ناتو وجود ندارد. این متحدان آمریکا می توانند از این کشور تجهیزات دریافت کنند و همچنین به عنوان مکانی برای ذخیره مهمات و تجهیزات جنگی این کشور استفاده می شوند.

علاوه بر این، شرکت‌های خصوصی از کشورهایی که به عنوان متحد غیر عضو ناتوی آمریکا معرفی می شوند می توانند پیشنهاد تعمیر و نگهداری تجهیزات نظامی آمریکا را ارائه دهند.

در سال های گذشته که افغانستان به عنوان متحد غیرعضو ناتوی آمریکا درنظر گرفته می شد، این کشور می توانست آموزش و کمک نظامی دریافت کند و درخواست خرید یا اجاره تجهیزات نظامی را ارائه کند.

این در حالی است که دولت بایدن در ماه اوت سال ۲۰۲۱ چند روز بعد از تسلط طالبان بر کابل و پس از دو دهه اشغالگری، همه نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج کرد و از همان زمان نیز همراه با دیگر اعضای ناتو، حمایت های نظامی خود را از این کشور متوقف کرد.

به گفته وزارت امور خارجه آمریکا، پس از خروج افغانستان از فهرست متحدان غیرناتوی آمریکا، ۱۷ کشور دیگر شامل آرژانتین، استرالیا، بحرین، برزیل، کلمبیا، مصر، ژاپن، اردن، کویت، مراکش، نیوزیلند، پاکستان، فیلیپین، قطر، کره جنوبی، تایلند و تونس و نیز رژیم صهیونیستی شامل این فهرست می شوند.

آمریکا همچنین در اوایل سال جاری کلمبیا و قطر را به عنوان متحدان غیر عضو ناتوی خود معرفی کرد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

امام جمعه بغداد: تشییع میلیونی رهبر شهید انقلاب، نشانه مخالفت با وابستگی به بیگانگان بود


قهرمانی بدون شکست پسران والیبال ایران در آسیا


وزیر خارجه کره شمالی امروز وارد روسیه می‌شود


بلژیک واردات کالا از سرزمین‌های اشغالی فلسطین را ممنوع کرد


از باتلاق دلتای مکونگ تا باتلاق تنگه هرمز


چشم طمع ترامپ به تنگه هرمز و پاسخ دندان‌شکن ابران


یمن در آستانه مرحله‌ای تازه... آیا ساعات پیش رو، تصمیماتی سرنوشت‌ساز به همراه خواهد داشت؟


چگونه طرح تدریجی شهرک‌سازی در شمال کرانه باختری شتاب گرفت؟


هلال‌احمر ایران نمونه‌ای برجسته از مدیریت بحران در سطح جهانی


قدرت بازدارندگی حقوقی ایران باید در مجامع جهانی تقویت شود