العالم - آسیا
به گزارش شبکه خبری العالم به نقل از رویترز، در پی افزایش شدید دمای هوا در چین که در حدود ۶۰ سال گذشته کمتر سابقه داشته، این کشور در هفتاد شهر خود وضعیت هشدار اعلام کرد.
دمای هوا در برخی از شهرهای چین برای نخستین بار به ۴۰ تا ۴۴.۲ درجه سانتیگراد افزایش یافته است. گرمترین نقاط این کشور بخش شمالی در استان هبئی است که در همسایگی پکن قرار دارد.
دمای بالای هوا آخرین چالش آب و هوایی برای این کشور پهناور با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری است. چین در ماههای گذشته تحت تأثیر موجی از آب و هوای نامساعد قرار گرفته که زندگی روزمره را مختل کرده و به زیرساختهای شهری زیادی آسیب رسانده است.
در استان جیانگشی گرمای شدید آسفالت جادهها را از بین برده و محورهای مواصلاتی از مسیر اصلی خود منحرف شده است.
در استان چونگکینگ در مرکز کشور، سه روز پیاپی دمای بالاتر از ۴۰ درجه از جمله باعث ریزش سقف یک کافه رستوران شد. در شبکههای اجتماعی چین، تصاویری از شیشههای ذوب شده در ایستگاههای اتوبوس دیده میشود.
مردم در بندر شانگهای با «گرمای خفهکننده» و رطوبت شدید روبهرو هستند و ساکنان این شهر میگویند با این وجود، به دلیل مقررات مربوط به همهگیری کووید-19 همچنان اجازه خروج از خانه را ندارند.
انبوهی از آزمایشهای روزانه کرونا در حالی در مراکز بهداشتی در جریان است که کارکنان در گرمای شدید هوا، همچنان ماسک و لباسهای محافظتی به تن دارند. تصاویری از کارکنان این مراکز در زمان استراحت که پایشان در سطل یخ قرار گرفته، منتشر شده است.
روزنامه «خلق»، ارگان حزب حاکم چین، نوشته است که سایر مناطق کشور نیز به شدت تحت تأثیر سیلهای ناشی از بارندگیهای سریع و طولانی قرار دارد. آب در بیش از ۱۰۰ رودخانه به طرز خطرناکی به بالاتر از سطح عادی رسیده است.
سیلهای اخیر صدها هزار نفر را آواره و جابهجا کرده است. دولت همزمان با هشدار نسبت به اثرات دمای بالای هوا، دومین هشدار سیل را نیز صادر کرده است.
گرمای زودهنگام هوا در خاوردور در سال جاری به اوج خود رسیده است. این وضعیت مردم ژاپن را نیز دو هفته پیش از این با شرایطی که تاکنون با آن چندان آشنا نبودهاند، روبهرو کرده است. ثبت چند روز پیاپی گرمای بالای ۴۰ درجه از سال ۱۸۷۵ میلادی تا حال در ژاپن سابقه نداشته است.