ادعای کاخ سفید: مقامات روسیه برای بررسی پهپادهای ایران دست‌کم 2 بار از این کشور بازدید کرده اند

شنبه 25 تير 1401
10:23
ادعای کاخ سفید: مقامات روسیه برای بررسی پهپادهای ایران دست‌کم 2 بار از این کشور بازدید کرده اند مقامات کاخ سفید بار دیگر ادعا‌هایی را درباره همکاری پهپادی روسیه و ایران مطرح کردند.

العالم _ آمریکا

به گزارش العالم به نقل از آسوشیتدپرس، کاخ سفید مدعی شد مقامات روس دست‌کم دو بار در هفته‌های اخیر از یک فرودگاه در مرکز ایران بازدید کرده‌اند تا پهپادهای دارای قابلیت حمل سلاح را که به‌دنبال استفاده از آنها در منازعه اوکراین هستند، مشاهده و ارزیابی کنند.

دولت آمریکا این اطلاعات را در حالی منتشر کرد که جو بایدن - رئیس جمهور ایالات متحده - قرار است روز شنبه با رهبران شش کشور عرب خلیج فارس به اضافه مصر، اردن و عراق دیدار کند. انتظار می رود بایدن "بیانیه اصلی" خود را در توضیح چشم انداز واشینگتن برای خاورمیانه در پایان آخرین مرحله از سفر چهار روزه اش به منظور تقویت موقعیت ایالات متحده و متحد کردن منطقه علیه ایران ارائه دهد.

به ادعای کاخ سفید، ایران این پهپادها را در 8 ژوئن (18 خرداد) و 15 جولای (24 تیر) در فرودگاه کاشان برای مقامات روس به نمایش گذاشت. دولت آمریکا همچنین تصاویر ماهواره ای از پهپادهای شاهد-191 و شاهد-129 را منتشر کرد که در حال نمایش و پرواز در فرودگاه بودند در حالی که یک هواپیمای ترابری هیئت روسیه در آنجا فرود آمده و روی زمین بود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای مدعی شد: دولت اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه دولت ایران در حال آماده‌سازی چند صد پهپاد (برای تحویل) به روسیه است.

سالیوان در ادامه ادعا های خود افزود: «ما ارزیابی می‌کنیم که هیئت رسمی روسیه اخیراً ویترینی از پهپادهای ایرانی با قابلیت حمله را دریافت کرده است. ما این تصاویر را منتشر می‌کنیم که در ماه ژوئن گرفته شده است و پهپادهای ایرانی را که هیئت دولت روسیه در آن روز دیده است، نشان می‌دهد». این نشان دهنده علاقه مستمر روسیه به دستیابی به پهپادهای ایرانی با قابلیت حمله است.»

سالیوان گفت مقامات آمریکایی بر این باورند که سفر ماه ژوئن "اولین باری بود که یک هیئت روسی برای مشاهده چنین ویترین و مجموعه ای از این فرودگاه بازدید می کرد."

بایدن به دنبال تقویت هماهنگی میان متحدان خاورمیانه خود در واکنش به عملیات نظامی روسیه در اوکراین است. هیچ یک از کشورهایی که در این اجلاس حضور دارند، در کنار آمریکا برای تحریم روسیه که یک اولویت کلیدی سیاست خارجی دولت بایدن است، حرکت نکرده اند. امارات متحده عربی به فضایی امن برای میلیاردرهای روسی تبدیل شده است. مصر نیز بر روی گردشگران روس باز است.

ارزیابی اطلاعاتی ایالات متحده اولین بار توسط سی‌ان‌ان گزارش شد.

0% ...

آخرین اخبار

گام ایران برای اتصال شرق و غرب؛ کریدور هرات ـ مزارشریف کلید خورد


تجلی اقتدار اربعین؛ همکاری بی‌دریغ ملت و دولت عراق در مسیر زائران


مقابله رزمندگان حزب‌الله با نفوذ یگان ویژه رژیم صهیونیستی


عراقچی: وزارت خارجه با تکیه بر رهنمودهای رهبر انقلاب، منافع عالیه کشور را پیگیری می‌کند


تکذیب تخلیه شهر‌ها و تعطیلی اداره‌ها در هرمزگان


گزارش العالم از همگامی صنعت پست کشور با اقتصاد دیجیتال+فیلم


روایت روزنامه اتریشی از بحران در مرز مغرب و اسپانیا


جهاد اسلامی: ورود به مرحله دوم آتش‌بس در گرو اجرای کامل مرحله اول توسط اسرائیل است


بحران ناشی از کاهش بی‌سابقه سطح رودخانه‌ها در اروپا/ بروکسل نشست اضطراری تشکیل می‌دهد


بالاگرفتن اختلاف واشنگتن و تل‌آویو در پرونده غزه/ اسرائیل با شورای صلح همکاری نخواهد کرد


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"