زلال قرآن (1304)؛

در چه شرایطی انسان به اخلاص کامل می رسد؟

سه شنبه 8 شهريور 1401
22:34
در چه شرایطی انسان به اخلاص کامل می رسد؟

العالم_زلال قرآن

در حدیثی منسوب به رسول الله(ص) آمده:
« اَلعُلَماءُ کُلُهُم هَلکی اِلّاَاَلعامِلُون، وَاَلعامِلُونَ کُلُهُم هَلکی اِلّااَلمُخلِصُون، وَاَلمُخلِصُونَ فی خَطَرِعَظیم»
ترجمه: (تمام عُلما (صاحبان علوم حقیقیه الهیه) هلاک خواهند شد، مگر آنها که به علم خویش عمل نمایند، و عاملین به علم خود نیز هلاک خواهند شد، مگر مخلصین، و مخلصین هم دائماً در معرض خطر عظیم لغزش هستند).
از این حدیث شریف چنین استنباط می شود که تا قصد و نیّت انسان از شوائب غیر الهی کاملاً خالی نگردد، اخلاص حقیقی واقع نشده و تعلق خاطر و انجذاب شعوری کامل و ارتباط وجودی مخصوص بین انسان و خداوند سبحان که لازمه «حُبّ الله» است محقق نخواهد شد، چرا که اخلاص کامل که بالاترین درجه اخلاص است، زمانی صورت خواهد پذیرفت که انسان با تسلیم محض خداوند سبحان بودن، فقط و فقط به رضای الهی بیندیشد و تنها به اوامر و دستورات او و رسول الله (ص) عمل نماید.
پس وقتی انسان به اخلاص کامل می رسد که جمیع مراتب خلوص در وجود او به فعلیت برسد و در نیّت و عمل او متجلی گردد، بگونه ای که او از جمیع شوائب غیرالهی فارغ شده و نور اخلاص به تمام زوایای وجود او بتابد و قلب و دل او را کاملاً مُسَخر کند و اثری از «منیّت و خودخواهی» در منش و شخصیت و گفتار و کردار او باقی نماند.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

اولین پیام حضرت آیت‌الله سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی


آغاز موج ۴۱ عملیات وعده صادق ۴ با موشک های سنگین خرمشهر، قدر،خیبرشکن و فتاح


ارتش: پایگاه‌های هوایی پالماخیم و عوبدا و مقر شین‌بت هدف حمله قرار گرفتند


اذعان آمریکا به ناتوانی در رهگیری موشک‌های ایرانی


بهای نفت از مرز ۱۰۰ دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی


حملات مشکوک به انبارهای نفتی در عمان


روسیه: قطعنامه پیشنهادی ما به دلیل منافع سیاسی کوتاه مدت رد شد


حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی 


تغییر آرایش ایست‌های بازرسی؛ سازماندهی موج جدید داوطلبان آغاز شد


 سفیر ایران: اقدام شورای امنیت علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم