ارتش اوکراین از ادامه پیشروی در منطقه خرسون خبر داد

يکشنبه 17 مهر 1401
20:14
ارتش اوکراین از ادامه پیشروی در منطقه خرسون خبر داد سخنگوی ارتش اوکراین گفته که نیروهای این کشور بیش از یک هزار و ۱۷۰ کیلومتر مربع از سرزمین های جنوب منطقه خرسون را از زمان آغاز عملیات پدافندی علیه روسیه در اواخر اوت، بازپس گرفته اند.

العالم ـ اروپا

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، ناتالیا هیومنوک سخنگوی فرماندهی جنوبی ارتش اوکراین در تلویزیون سراسری این کشور گفت با وجود پیشروی نیروهایمان در جبهه خرسون، کارهای زیادی برای تضمین امنیت سرزمین های تازه بازپس گرفته شده، لازم است.

با اینکه نیروهای اوکراین در تهاجم در شمال شرق این کشور به پیروزی های سریعی دست یافته اند اما عملیات آنها علیه نیروهای روسیه در جنوب و کرانه باختری رودخانه وسیع دنیپرو، به زمان و به کارگیری نیروهای بیشتری نیاز دارد.

مقام های اوکراین از مدت ها پیش از در اولویت قرار داشتن بازپس گیری خرسون سخن می گفتند که منطقه ای مسطح و کشاورزی است که نیروهای مسکو در روزهای نخست آغاز عملیات ویژه نظامی، تقریبا به صورت کامل آن را تصرف کرده اند.

هر گونه عقب نشینی عمده نیروهای زمینی روسیه از خرسون، خطوط پشتیبانی این نیروها را به شبه جزیره دارای اهمیت چشمگیر راهبردی کریمه در جنوب، تهدید خواهد کرد که کی یف از هنگام تصرف آن در ۲۰۱۴ برای بازپس گیری آن از روسیه تلاش کرده است.

به گزارش ایرنا، منطقه های «دونتسک»، «لوهانسک»، «خرسون» و «زاپروژیا» چند روز پیش به دنبال برگزاری همه پرسی، به صورت رسمی از پیکره اوکراین جدا و به روسیه ملحق شدند؛ مناطقی که در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

بعد از این اتفاقات، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین، باز هم دست به دامن غرب شد و برای عضویت سریع کشورش در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تقاضایی را به این ائتلاف نظامی ارائه کرد.

این درخواست اما یک بار دیگر با واکنش سرد دبیرکل ناتو و آمریکا مواجه شد و «ینس استولتنبرگ» در واکنش به درخواست زلنسکی مدعی شد که از حق اوکراین برای انتخاب مسیر خود و پیوستن به این ائتلاف حمایت می‌کند اما در عین حال گفت «تمرکز اصلی کنونی ما، ارائه حمایت فوری به اوکراین برای دفاع از خود در برابر حمله روسیه است.»

دبیرکل ناتو تاکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بخشی از جنگ روسیه با اوکراین نبوده و تنها نقش حمایتی دارد و تصمیم درباره عضویت اوکراین باید با اجماع همه ۳۰ عضو این ائتلاف گرفته شود.

0% ...

آخرین اخبار

ایروانی: اقدامات ایران در تنگه هرمز قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است


عزت امروز مردم ایران، نتیجه آموزش‌های عملی ولایت فقیه است


گالاس: اتحادیه اروپا آماده کمک فنی به گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا است


وزیرخارچه پاکستان در واشنگتن با همتای آمریکایی خود دیدار می‌کند


تحریم جدید آمریکا علیه صنعت هوایی ایران


گزارش خبرنگار العالم از حملات اشغالگران به مناطق مختلف لبنان


اجازه تضعیف حاکمیت ایران بر تنگه هرمز را نمی‌دهیم


۶ طلای ناب فرنگی‌کاران نوجوان در قهرمانی آسیا


پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت حسام زیدان خبرنگار العالم


باقری: «پیمان فرعون» علت تشدید ناامنی و بی‌ثباتی؛ منطقه نیازمند معادله امنیتی جدید است