العالم - ایران / سیاسی
ستایشی در نشست خبری امروز «۱۵ آذر» با بیان اینکه در آستانه نزدیک شدن به ایام حزن انگیز بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) هستیم، اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) الگوی تمامی مسلمانان بلکه تمام بشریت اعم از مسلمان و غیرمسلمان، شیعه و سنی، مردان و زنان با تمام رنگها و سلایق و طیفها است.
وی با اشاره به دریافت درسهایی از زندگی کوتاه اما پر برکت این بانوی اسلام، گفت: در حوزههای مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی، می توان درسهای بزرگی از حضرت فاطمه (س) دریافت کرد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: زندگی مومنانه، پرهیزکارانه، تربیت نسل نو با آموزههای الهی و اسلامی و بذل جان عزیزشان و شهادت در راه آرمان عدالت، ولایت و تبعیت از امام جامعه اسلامی از جمله نگاه تابناک به این بانوی بزرگ اسلام است.
ایستادگی دانشجویان در مقابل سلطه گری آمریکا
وی با اشاره به گرامیداشت سالروز ۱۶ آذر که مصادف با روز دانشجو است، گفت: روز دانشجو روز مبارکی است، روزی است برای یادآوری استکبار ستیزی و همچنین روزی برای یادآوری ایستادگی دانشجویان در برابر آمریکای جهان خوار و مقاومت آنان در برابر سلطه جویی و خوی تجاوز گری این رژیم است.
ستایشی ادامه داد: آمریکا امروز؛ مظهر سلطه طلبی، دسیسه چینی، خدعه و نیرنگ علیه ملتهای آزاده طلب خاصه ملت بزرگ ایران است، راه اندازی مکرر کودتا، دسیسه چینی برای حذف مردم سالاری و وابسته کردن حکومتهای وابسته به این دولت، جاسوسی و کشتن آدمهای بی گناه در لوای دروغین حقوق بشر از جمله اقداماتی است که آمریکا در قالب آزادی و دموکراسی ابراز و به آنها عمل میکند.
وی افزود: آمریکا و ایادی آن برای ادامه سلطه گری و بازگشت به ایران با سد آهنی و مقاومی همچون دانشجویان این سرزمین برخورد کردند، دانشجویانی که برخواسته از متن ملت و مقابله کننده با توطئه چینیهای دشمنان است.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: دانشجویان ما به عنوان رزمندگان صف اول و خط مقدم علمی و عملی جبهه مقابله با طمع ورزیهای آمریکا بارها نشان دادند که تلاش دشمن برای تبدیل دانشگاه به پاتوق سیاسی محکوم به شکست بوده است.
وی با اشاره به تبیین اقدام اخیر رئیس قوه قضاییه و دستور برای آزادی زندانیان، گفت: با پیروزی تیم ورزشی ما در یک مسابقه جهانی و شادی و سرور ملت ایران از این پیروزی و مطابق آن برای استمرار بخشیدن به این سرور دستوراتی ابلاغ کرد که این اقدام در راستای استمرار سیاست رافت اسلامی بود.
ستایشی گفت: نگاه قوه قضاییه ایجاد آرامش، آسایش، وفاق دوستی و صمیمت بین آحاد جامعه است؛ تاکید بر این بود که با این اقدام و رافت اسلامی آنهایی که متنبه شدند و توبه کردند و از عملکرد خود پیشمان و نادم بودند، به دامان خانواده و اجتماع برگردند.
1200 بازداشتی اخیر آزاد شدند
وی افزود: دستور آزادی زندانیان از جمله زندانیان اغتشاشات اخیر که نقش لیدری و هدایت کنندگی در اغتشاشات را نداشتند و همچنین صدمهای به جان، مال و مردم نزدند؛ با تمسک به قائده رافت اسلامی و تمهیدات قانونی توسط رئیس قوه قضاییه صادر شد.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: براساس آخرین گزارشها پس از صدور دستور رئیس قوه قضاییه و انجام اقدامات قضایی پس از این دستور، قریب به یک هزار و ۲۰۰ نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند.
وی افزود: این اقدام رئیس قوه قضاییه مورد استقبال عمومی و نخبگان در جامعه واقع و موجب شد آرامش، صفا، صمیمت و همدلی به نحو مناسب استقرار و استمرار پیدا کند. این اقدام نشانه دیگری از اتحاد ملی در برابر افراد اندک بدخواه ملت ایران و نماد همبستگی عمومی در برابر دشمنان که نمیتوانند در درون صفوف ملت رخنه کنند، بود. ملت در برابر دشمن در تمام میادین ورزشی، سیاسی و علمی متحد و یکپارچه هستند.
ستایشی با بیان اینکه تلاش دشمن نشان داد که در تحریم ورزش خاصه فوتبال کشور و تصاحب فرزندان عزیز ملت ناکام و شکست خورده است، اظهار کرد: تمام قلبها برای ایران متحد و یکپارچه میتپد، این آزادیها به معنای چشم پوشی کامل از اقدامات برخی از آشوب طلبان که در این صفوف بودند نبوده و به معنی این هم نیست که رسیدگی به این پروندهها صورت نگرفته و ما از آن عبور کردیم، بلکه به تمامی این پروندهها با تمسک به موازین شرعی و قانونی رسیدگی خواهد شد.
وی افزود: در قبال دروغ پردازیها و شایعه سازیهایی که در افکار عمومی صورت میگیرد، اقدام قانونی انجام شده است و افراد نسبت به نکات و ادعاهای خود باید سند ارائه کنند، ادعای بدون پشتوانه، دروغ پردازی و شایعه سازی در فضای افکار عمومی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هر فردی که ادعایی در فضای مجازی مطرح میکند باید برای آن مدارک مثبته، مستدل و مستند ارائه کند، دستگاه قضایی از افرادی که با روان مردم بازی و نظم جامعه را مختل میکنند، نخواهد گذشت.
وی افزود: قوه قضاییه نسبت به از دست رفتن ۲۰۰ شهروند کشور که به دلیل ادعاهای دروغ، بی پایه و تحرکات بیگانگان، عوامل رسانههای آنها به شدت حساس بوده و مطمئن باشید خونهای ریخته شده را مورد به مورد مطالبه خواهد کرد و گریبان مسببان این آشوبها را هرگز رها نخواهد کرد.
ستایشی تاکید کرد: دادگاههای اتفاقات اخیر در حال برگزاری است و مسببان و متهمان ان با سرعت و با جدیت لازم مورد محاکمه قرار گرفته و به سزای اعمالشان خواهند رسید، تمامی دادگاهها در حال پیگیری است و به مرور اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت.
احکام اولیه پرونده شهید عجمیان صادر شد
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در پرونده شهید عجمیان در مجموع برای ۱۶ نفر قرار جلب به دادرسی صادر شد گفت: احکام اولیه پرونده روز گذشته صادر شد. بر اساس احکام صادره ۵ نفر از متهمان به اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم شدند و ۱۱ متهم دیگر از جمله سه جوان کمتر از ۱۸ سال به حبسهای طویل المدت محکوم شدند. احکام صادره غیرقطعی است.
پرونده ترور شهید فخریزاده ۱۵ متهم دارد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: پرونده ترور شهید فخریزاده ۱۵ متهم دارد که ۹ نفر از متهمان پرونده، به اتهام مشارکت در افساد فیالارض از طریق ترور دانشمند هستهای و مشارکت در همکاریهای اطلاعاتی و جاسوسی هستند.
توضیحاتی پیرامون دادگاه شهادت سردار سلیمانی
ستایشی در خصوص رای دادگاه و جریان تحقیقات در خصوص دادگاه شهادت سپهبد سردار سلیمانی گفت: قرار نهایی برای این پرونده در شرف صدور است. با توجه به ابعاد، زوایا و شرایط خاص و حساسیتها؛ این پرونده در حال رسیدگی است و تحت نظارت رئیس کل دادگستری استان تهران این کار با دقت و سرعت انجام میشود.
موضوع حجاب فراقوهای و فرهنگی است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: موضوع حجاب فراقوهای و فرهنگی است، هر سه قوه باید جلسات تخصصی تشکیل بدهند و تصمیمات کارشناسانه بگیرند. اینکه یک قوه بخواهد در مورد حجاب اظهار نظری بکند، نیست. کارگروههای تخصصی تشکیل شده است و کارشناسان ما از قوه قضاییه هم در این کارگروهها حضور دارند. به دنبال بررسی راهکارهای عفاف و حجاب هستیم.
موضوع ترک فعلها و عدم مدارای قوه قضاییه
ستایشی با بیان اینکه هیچ خط قرمزی جز رعایت عدالت و انصاف نداریم افزود: نسبت به ترک فعلها از جمله آنهایی که در حوزه حقوق عامه تعریف میشود برخورد میکنیم و هیچ مدارایی نداریم. بعضی پروندهها به جهت حساسیت و شرایط نیاز به رسیدگی دقیق دارد.
آخرین وضعیت پروندههای جمشید شارمهد و حبیب الله چعب
سخنگوی قوه قضاییه پیرامون آخرین وضعیت پروندههای جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی تندر و حبیب الله چعب سرکرده گروهک تروریستی حرکت النضال گفت: اتهام شارمهد افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی است. پرونده در شرف اتمام است و به زودی تعیین تکلیف و کیفر این پرونده اعلام میشود. حکم بدوی پرونده حبیب الله چعب صادر شده و تقاضای فرجام خواهی کرده است.
صدور حکم محاربه و افساد فی الارض برای ۷ اغتشاشگر
ستایشی بیان کرد: در اغتشاشات اخیر تاکنون ۷ نفر حکم محاربه و افساد فی الارض محکومیت بدوی دریافت کردهاند. این افراد اگر به رای اعتراض داشته باشند احکامشان قابلیت فرجام خواهی در دیوان عالی کشور را دارد. بعضی از پروندهها فرجام خواهی شده است.
بولتنها به مجموعه سپاه پاسداران ارتباطی ندارد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تاکنون چیزی در ارتباط دادن بولتنهای منتشر شده به خبرگزاری فارس دریافت نشده است. یکی از افراد شاخص این خبرگزاری اخبار را بدون صحت سنجی جمع آوری کرده و همین موارد مورد تعرض واقع شده است. فردی در این زمینه مرتکب این اقدام و عمل شده و به موجب قرار صادره در بازداشت است. تحقیقات از این فرد ادامه دارد. بولتنها به مجموعه سپاه پاسداران ارتباطی ندارد.