العالم – تونس
به گزارش خبرنگار العالم، انتخابات پارلمانی تونس، آخرین گام های نقشه راهی است که یک سال پیش توسط قیس سعید رئیس جمهور این کشور اعلام شد، که با مشارکت پایین نیز همراه شده بود.
انتخابات تونسدیده بان نظارت بر انتخابات در گزارش پایانی خود بر تخلفات شماری از مراکز رای دهی در جریان روند انتخابات خبر داد و اعلام کرد که مشارکت پایین مردم اعتبار و مشروعیت نتایج را زیر سوال می برد.
ناصر الهرابی، مدیر اجرایی دیدهبان نظارت بر انتخابات؛ به خبرنگار العالم گفت: مهمترین موضوعی که تکرار می شود وجود تبلیغات انتخاباتی در برخی مراکز و یا نقض سکوت انتخاباتی است. ما معتقدیم نرخ مشارکت 8/8 درصدی اعتبار کل انتخابات را خدشه دار می کند.
احزاب آفاق تونس، کارگران، الدستوری الحر، جمهوری و دیگر احزاب این کشور مشروعیت قیس سعید را پایان یافته دانسته و از او خواستند تا برای برگزاری انتخابات زودهنگام از ریاست جمهوری کناره گیری کند.
در همین حال جبهه نجات که جنبش نهضت النهضه را نیز شامل می شود، خواستار آن شده که تا زمان برگزاری انتخابات زودهنگام و ورود به مرحله انتقالی و گفتگوی ملی، یک قاضی به جای سعید رهبری کشور را بر عهده بگیرد.
محمد التلیلی المنصری، سخنگوی رسمی سازمان انتخابات، گفت: "اکثریت مطلق افراد مستقلی هستند که احزاب یا لیست هایی ندارند که از آنها حمایت کند یا رای دهندگان را به رای دادن تشویق کند. بودجه عمومی و توانایی های مالی نیز وجود ندارد."
بنابر این گزارش صحنه سیاسی تونس ملتهب و کشور در انتظار تحولات است.
اکثر رای دهندگان با عدم تمایل خود به شرکت در انتخابات مجلس پیام روشنی ارسال كردند اما آیا مقامات این پیام را دریافت خواهند کرد.