چرا آمریکا صلاحیت اظهارنظر درباره حقوق بشر را ندارد؟

چرا آمریکا صلاحیت اظهارنظر درباره حقوق بشر را ندارد؟
دوشنبه 19 دی 1401 - 15:14

زمانی‌که می‌گوییم آمریکا از نظر اخلاقی صلاحیت رهبری ائتلاف‌های نظامی و سیاسی بین‌المللی- با شعار "دفاع از حقوق بشر و گسترش آزادی در جهان"- را ندارد و حتی صلاحیت اظهارنظر در این موضوع را ندارد، برخی تصور می‌کنند که این ادعا صرفا تلاش برای سرپوش گذاشتن به شکست کشورهایی است که کارنامه مقبولی در زمینه حقوق بشر و آزادی‌ها ندارند.

العالم- کشکول

دلیل مخالفت کشورهای اسلامی با تلاش آمریکا برای معرفی کردن خود به عنوان "مدافع حقوق بشر و گسترش آزادی در جهان" ریشه در تاریخ همین آمریکا دارد. هیچ سالی از تاریخ آمریکا از زمان تاسیس تاکنون، عاری از جنگ، تجاوز، کشتار، کودتاهای نظامی، ترورها و مداخله در امور کشورها نبوده است به نحوی که می‌توان آن را "تاریخ جنگ" نامید؛ در حالی که آمریکا که در معرض هیچ تهدید نظامی از سوی هیچ کشوری نیست سالیانه ۶۴۷ میلیارد دلار بودجه به ارتش خود اختصاص می‌دهد و این در حالی‌ است که روسیه که یک ابرقدرت نیز محسوب می‌شود، دارای بودجه نظامی 47 میلیارد دلاری است و همین امر، واقعیت استراتژی آمریکا در تعامل با جهان را که مبتنی بر منطق قدرت استعماری است، آشکار می‌کند.

دلیل دیگر مخالفت کشورهای اسلامی با تلاش آمریکا برای معرفی کردن خود به عنوان "مدافع حقوق بشر و گسترش آزادی در جهان" برگرفته از واقعیت خود جامعه آمریکایی است و این بهترین گواه است که نظام سیاسی آمریکا به دروغ داعیه‌دار دفاع از حقوق بشر در جهان است؛ حقیقتی که روزنامه واشنگتن‌پست نیز اخیرا پرده از آن برداشته و در گزارشی تحقیقی فاش کرد که پلیس آمریکا سالیانه بیش از یک‌هزار شهروند را به ضرب گلوله به قتل می‌رساند.

این روزنامه همچنین فاش کرد که تعداد تیراندازی‌های مرگبار پلیس در سال‌های اخیر افزایش یافته است و تعداد قربانیان این تیراندازی‌ها در سال 2022 حدود ۱۰۹۷ نفر بود.

بررسی این روزنامه همچنین نشان می‌دهد که سیاه‌پوستان آمریکایی با نرخ بسیار بالاتری از آمریکایی‌های سفیدپوست کشته می‌شوند، اگرچه نیمی از افرادی که توسط پلیس هدف قرار گرفته و کشته می‌شوند، سفیدپوست هستند، اما سیاه‌پوستان آمریکایی به میزان نامتناسبی هدف گلوله قرار می‌گیرند.

واشنگتن پست از سال ۲۰۱۵ اقدام به ثبت مشخصات همه افرادی کرد که بر اثر شلیک پلیسِ در حال انجام وظیفه، جان خود را از دست دادند. از آن زمان هزاران مرگ یا به عبارت دقیق تر ۷ هزار و ۹۹۹ نفر بر اثر شلیک پلیس آمریکا به قتل رسیدند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، آنطور که وزیر دفاع او فاش کرد، پس از کشتن وقیحانه جورج فلوید، سیاهپوست آمریکایی، دستور تیراندازی به معترضان را صادر کرد، این قضیه گویای این واقعیت است که اشک آمریکا برای حقوق بشر در جهان در عمل چیزی جز فریب افکار عمومی جهان و اشک تمساحی بیش نیست.

پربیننده ترین خبرها