آغاز رأی‌گیری در تونس در سایه استقبال اندک مردم و انتقاد مخالفان

آغاز رأی‌گیری در تونس در سایه استقبال اندک مردم و انتقاد مخالفان
يکشنبه 9 بهمن 1401 - 11:54

در دور نخست رأی‌گیری در تونس در ماه دسامبر تنها 11 درصد از مردم مشارکت کردند.

العالم - تونس

به نقل از رویترز، دور دوم رای‌گیری در تونس روز یکشنبه در شرایطی آغاز شد که در دور نخست، برگزارشده در ماه دسامبر، تنها 11 درصد شرکت کردند؛ نتیجه ای که منتقدان رئیس جمهور می‌گویند ادعاهای او مبنی بر حمایت عمومی از تغییرات سیاسی گسترده را زیر سؤال می‌برد.

به دلیل تحریم احزاب سیاسی، بیشتر نامزدها مستقل هستند و احتمالاً توجه بر این موضوع معطوف است که آیا مشارکت بالاتری نسبت به رأی‌گیری ماه دسامبر وجود خواهد داشت یا خیر.

نجیب سهلی، یک شهروند 40 ساله، اندکی پیش از آغاز رای‌گیری در حال عبور از یک مرکز اخذ رای خالی در منطقه حی اتهریر گفت: «من علاقه ای به انتخاباتی ندارم که به من مربوط نیست.»

رأی‌گیری از ساعت 8 صبح تا 6 بعد از ظهر به وقت محلی برگزار می‌شود.

منتقدان سعید او را متهم می کنند به دنبال از بین بردن نظام دموکراتیکِ برقرارشده پس از انقلاب تونس در سال 2011، که جرقه بهار عربی را برانگیخت، است، و مشارکت بسیار پایین دسامبر را شاهدی بر عدم حمایت مردمی از تغییرات وی ارزیابی می کنند.

اما رئیس جمهور قیس سعید، پارلمان جدیدِ عمدتاً ناتوان را بخشی از ساختار ریاست جمهوری بازسازی شده در کشور می‌داند. او مدعی است اقداماتش برای نجات تونس از سال ها رکود اقتصادی و بحران سیاسی قانونی و ضروری بوده است و منتقدان خود را به خیانت متهم کرده و خواستار اقدام علیه آنها شده است.

تشدید بحران اقتصادی، که باعث کمبود برخی مواد غذایی و داروها شده و دولت را به سوی دریافت کمک مالی بین المللی سوق داده است، بر ناامیدی گسترده از حوزه سیاست افزوده است.

روز جمعه آژانس رتبه‌بندی اعتباری مودیز، رتبه اعتباری تونس را کاهش داد و گفت این کشور احتمالاً در پرداخت وام‌های دولتی ناکام خواهد ماند.

در نظام پیشین، پارلمان در انتخاب دولت‌هایی که خط مشی دولتی را تعیین می‌کردند و اداره روزانه کشور را بر عهده داشتند، در خط مقدم قرار داشت. رئیس جمهور تنها مسئول امور خارجی و دفاعی بود.

اما قوانین جدید سعید، مجلس را مطیع رئیس جمهور می کند که اکنون رهبری تشکیل یا عزل دولت ها را بر عهده می گیرد. این قوانین همچنین نقش احزاب سیاسی را کاهش می‌دهد و نامزدهای پارلمانی تنها با نام و بدون اشاره به وابستگی حزبی آنها فهرست می‌شوند.

از زمان رای گیری دسامبر، تلویزیون دولتی تمرکز خود را بر آرای دور دوم یکشنبه از جمله از طریق مناظره بین نامزدها تقویت کرده است. مخالفان گفته اند این وضع، بخشی از تلاش دولت برای افزایش مشارکت مردمی است.

از 161 حوزه انتخاباتی، دور دوم رأی‌گیری روز یکشنبه در 131 حوزه ای برگزار می شود که هیچ نامزدی بیش از نیمی از آرا را در ماه دسامبر در آنها کسب نکرد. در چندین منطقه، تنها یک نامزد در انتخابات شرکت کرد و آنها به مجلس جدید راه یافته اند.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها