چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به ایستگاه پایانی رسید

چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به ایستگاه پایانی رسید
شنبه 22 بهمن 1401 - 22:51

مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شامگاه شنبه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

العالم - ایران

اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر که از روز ۱۲ بهمن کار خود را در پردیس سینمایی ملت (خانه رسانه) و برج میلاد (خانه جشنواره) با حضور و اکران ۲۴ فیلم آغاز کرده بود امشب طی مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان سینمایی، هنرمندان و تنی چند از سفرای کشورهای حاضر در جشنواره و مهمانان خارجی آغاز شد.

برای ورود به برج میلاد، گیت‌هایی در محوطه فضای باز تعبیه و افراد با در دست داشتن کارت مخصوص، مجاز به ورود به داخل مرکز همایش‌ها می‌شوند. تعداد زیادی افراد، بدون کارت، مصر برای ورود به سالن هستند اما این اجازه به آنها داده نمی‌شود.

از حضور افراد زیر ۱۵ سال خودداری به عمل می‌آید. گوینده از ساعت ۱۸، از مدعوین می‌خواهد تا برای ورود به سالن، به درب‌های مرکز مراجعه کنند، اما درب‌ها بسته و با ۴۰ دقیقه تاخیر باز می‌شود. بیش از ۲۰۰ مدعو به دلیل تکمیل گنجایش سالن، نمی‌توانند وارد شوند. ظرفیت سالن اصلی مرکز همایش‌ها و حتی بالکن، کاملا پر شده و جمعیت زیادی پشت درب‌ها، اجازه ورود به سالن پیدا نمی‌کنند.

وزیر ارشاد قبل از برگزاری مراسم، در سالن حضور دارد.

اختتامیه از ساعت ۱۹:۱۵ دقیقه و با پخش سرود ملی، رسما آغاز می‌شود.

محمدرضا شهیدی‌فرد، اجرای مراسم اختتامیه را بر عهده دارد. شهیدی‌فرد، جشن امشب را به خانواده شهدای انقلاب، شهدای دفاع مقدس، شهدای ترور و شهدای امنیت تقدیم کرد.

وی، به هنرمندانی اشاره کرد که در جشنواره امسال حضور نداشتند و گفت که این دسته، خیلی زود دوباره برمی‌گردند. این صحبت، با تشویق حضار در سالن مواجه شد.

اختتامیه ۳ بخش دارد: بخش نخست، اعلام برگزیدگان بخش بین‌الملل، بخش دوم برگزیدگان اقلام‌ تبلیعاتی و بخش آخر، اعلام برگزیدگان بخش سودای سیمرغ.

دبیر این جشنواره طی سخنانی گفت: نخواستیم جشنواره، زیر سایه مشکلات، گرفتاری‌ها، عداوت‌ها و کج فهمی‌ها فراموش شود. چراکه باور داریم اعتبار و آبروی سینمای ایران و سینماگرانش را باید پاس داشت.

مجتبی امینی افزود: خوشحالم که فرصت این امانتداری به من رسید، اگرچه روزها، هفته‌ها و ساعاتی سخت و پُرتلاطم گذشت و اگر یاری بسیاری از شما نبود، دشواری‌ها غیرقابل تحمل می‌شد. بر حسب وظیفه و عشقی که به سینمای ایران داریم، کوشیدیم تا ویترین سینمای ایران، مثل همیشه متنوع و متکثر باشد.

برگزیدگان بخش بین‌الملل

پس از صحبت های دبیر جشنواره، داوران بخش بین الادیان برای معرفی آثار برگزیده این بخش به روی صحنه آمدند.

لیا بلترامی هم بعد از حضور در ایران پیامی به جشنواره فرستاد. اما علی بوزید و محمدرضا اسلاملو روی صحنه حاضر شدند تا جایزه این بخش را اهدا کنند.

جایزه بخش بین الادیان به فیلم «هوک» به کارگردانی حسین ریگی از سیستان و بلوچستان اهدا شد.

جایزه بخش مقاومت به فیلم «غریب» محمدحسین لطیفی رسید، وی که برای دریافت جایزه به روی سن رفت، با تشویق شدید و طولانی مخاطبان مواجه شد.

لطیفی، سیمرغ خود را به خانواده شهید بروجردی تقدیم کرد. دختر شهید بروجردی این جایزه را دریافت کرد.

وی گفت: من در این فیلم فقط مقاومت را به تصویر کشیدم. پس اگر جایزه‌ای برای مقاومت هست به خانواده شهید تعلق می‌گیرد. این جایزه نمی توانست مال من باشد. من کار بزرگی نکردم.

مخاطبان برای تشویق دختر شهید بروجردی، برای ۱ دقیقه به شکلی ایستاده وی را تشویق کردند.

سمیه بروجردی فرزند شهید بروجردی هم گفت: از کارگردان فیلم و تهیه‌کننده و همه بازیگرانی که برای تولید فیلم زحمت کشیدند و نویسندگانی که تحقیق کردند ممنونم. این فیلم بعد از ۴۰ سال با شجاعت آقای لطیفی و تیمش به تولید رسید. در نهایت به پاس قدردانی از زحمات آقای بابک حمیدیان که در نقش شهید بروجردی زیبا درخشید، این تندیس را تقدیم او می‌کنم.

سیمرغ بلورین بخش مقاومت به محمد عسکری برای کارگردانی «اتاقک گلی» رسید. وی بعد از دریافت سیمرغ گفت: آقای لطیفی درست گفتند؛ این سیمرغ را به شهدای «اتاقک گلی» که شجاعانه جنگیدند تقدیم میکنم.

سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری به بازیگر نوجوان سبحان رخشانی برای بازی در فیلم «هوک» از ایران رسید. رخشانی جایزه خود را به سیستان و بلوچستان تقدیم کرد.

بخش جلوه گاه شرق

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به آسل ژوراوی برای فیلم «هدیه خدا» از قزاقستان رسید.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به بویان کیشیگ از چین برای اثر «هارهو» رسید.

سیمرغ بلورین جایزه ویژه داوران به باسل الخطیب از سوریه برای فیلم «حکیم» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به آمار سیخان بالجینیام برای فیلم «ماه کامل» از کشور مغولستان اهدا شد.

جایزه بهترین دستاورد هنری به الکساندر ساخاروف برای فیلم «افسانه پریان» از روسیه اهدا شد.

بخش سینمای سعادت

داوران بخش سینمای سعادت شامل ای آر رحمان، کارن شاه نظرف، آن دمی گروئه، یو وی حاج سری، جورج اواشولی، محمدرضا عباسیان و محمد شهباز معرفی شدند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به «لیوبوف باریسوا» از روسیه برای فیلم «بدون ایوان دفنم نکن» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به کارگردان جوان هندی جای شانکار برای فیلم «شیواما» اهدا شد.

جای شانکار بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: بابت این جایزه بسیار خوشحالم و این جایزه را به اصغر فرهادی، عباس کیارستمی و مجید مجیدی تقدیم میکنم.

دو برگزیده مرد بخش سینمای سعادت که به روی سن حاضر شدند، به رسم عادت کشور خود، هنگام دست دادن با داور خانم این بخش، با ممانعت وی همراه شدند که این لحظات، با خنده و تشویق حضار مواجه شد.

سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران به ناهید عزیزی صدیق برای فیلم «آه سرد» اهدا شد. سیدرضا محقق تهیه کننده «آه سرد» به نمایندگی از صدیق سیمرغ را دریافت کرد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به عامر بشیر از قطر برای فیلم «زمستان درون» محصول مشترک قطر، هندوستان و فرانسه اهدا شد.

عامر بشیر طی تماس ویدئویی از هیات داوران تشکر و جایزه خود را به مردم کشمیر تقدیم کرد.

محمد خزاعی؛ دومین‌ سخنران مراسم‌ اختتامیه بود. رییس سازمان سینمایی با اعلام اینکه جشنواره فجر به بچه‌های انقلاب برگشت، با تشویق ممتد مخاطبان مواجه شد. این تشویق‌ها زمانی بیشتر شد که خزاعی با بغضی، از مردم ایران تشکر کرد.

وی افزود: ما در حوزه خارجی میزبان بالغ بر ۱۰۰ میهمان خارجی هستیم، این نشان می دهد که نه تنها سینمای ایران محدودیت یا تحریمی در عرصه بین المللی ندارد بلکه روز به روز این جشنواره گسترده تر، عمیق تر و با روابط بهتر با کشورهای همسو در حال برگزاری است.

بغض خزاعی به اندازه‌ای شد که وی نتوانست صحبت‌های خود را کامل کند و از سن، پائین آمد.

برگزیدگان بخش تبلیغات

در ادامه مراسم اسامی برگزیدگان بخش تبلیغات با اعلام داوران این بخش یعنی عبدالحمید قدیریان، مصطفی گودرزی، آرش معیریان اعلام شد.

سیمرغ بلورین بهترین پوستر فیلم‌های سینمایی به محمد روح‌الامینی برای طراحی پوستر فیلم «بیرو» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین تیزر به کیومرث بیک‌زند برای ساخت تیزر فیلم سینمایی «تی تی» اهدا شد.

در ادامه هیات انتخاب و داوران فیلم کوتاه، مریم اسمی خانی؛ دانش اقباشاوی، محمد رضا خردمندان، حسین دارابی برای اهدای جایزه بهترین فیلم کوتاه روی سن آمدند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی به محمد ثریا برای فیلم کوتاه «برنو» اهدا شد.

سپس با حضور اعضای هیات انتخاب و داوران بخش مستند از جمله مصطفی رزاق‌کریمی، مهدیه سادات محور، امین قدمی، سلیم غفوری و رضا خوشدل‌راد برای اهدای جایزه بهترین بخش مستند روی سن آمدند.

سیمرغ بلورین بهترین مستند به فرشاد افشین‌پور برای مستند «دنیای وحشی زاگرس» اهدا شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی و مجتبی امینی برای اهدای جایزه ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی روی سن آمدند.

جایزه بهترین فیلم از نگاه ملی به محمدحسین لطیفی برای فیلم سینمایی «غریب» اهدا شد. وی بعد از دریافت جایزه‌اش بیان کرد: به حرمت زحمتی که شهید بروجردی برای خطه کردستان کشید، این جایزه را به همه مردم خوب کردستان تقدیم می‌کنم.

پخش کلیپی از حاج‌قاسم‌سلیمانی با تشویق بسیار شدید و ایستاده مخاطبان مواجه شد.

سپس سیمرغ بلورین گوهرشاد، جایزه ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به لیلی عاج کارگردان فیلم «سرهنگ ثریا» تقدیم شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌عنوان سومین سخنران‌ مراسم، پشت تریبون رفت. اسماعیلی عنوان کرد که برای اولین‌بار، رئیس‌جمهور ایران در ایام جشنواره، کنار مردم به تماشای فیلم پرداخت.

محمدمهدی اسماعیلی گفت: امروز مردم ایران حماسه‌ای بزرگ را در بهار انقلاب اسلامی پدید آوردند. ایام ماه رحب را تبریک می‌گویم و امیدوارم از برکات این ماه همه حاضران جمع برخوردار باشند.

پخش کلیپی از ادوار مختلف جشنواره که به دریافت سیمرغ توسط کارگردانان و بازیگران شاخص اختصاص داشت، با استقبال حضار مواجه شد.

بخش سودای سیمرغ

در بخش معرفی داوران بخش سودای سیمرغ، حضار با شنیدن‌ نام ابراهیم حاتمی‌کیا، تشویق بی‌امانی از وی به عمل‌ آوردند. محمدرضا شریفی‌نیا دیگر عضو هیات داوران بود که مورد تشویق بسیار قرار گرفت. در ادامه کلیپ معرفی اعضای هیات انتخاب و داوران بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) پخش شد.

در بخش سودای سیمرغ، دیپلم افتخار جلوه‌های ویژه بصری به امیر ولی خانی برای فیلم «غریب» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه بصری به حسن ایزدی برای «گل های باوارده» رسید.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی برای فیلم «غریب» به حمید رسولیان اهدا شد.

وی در ادامه جایزه خود را به خانواده شهید آرمان علی وردی تقدیم کرد.

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به شهرام خلج برای فیلم سینمایی «غریب» و «شماره ۱۰» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به محمدرضا شجاعی برای فیلم سینمایی «غریب» و «شماره ۱۰» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به سارا سمیعی برای فیلم سینمایی «یادگار جنوب» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صدا به علیرضا علویان صداگذار و امیر نوبخت صدابردار برای فیلم سینمایی «یادگار جنوب» رسید.

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها