العالم - ایران ـ سیاسی
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان عصر شنبه با آیت الله سید ابراهیم رئیسی دیدار کرد.
رئیسی بن فرحان
در این دیدار سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران، با استقبال از برقراری روابط دو کشور مهم و اثرگذار جهان اسلام، به موسم حج و حضور مسلمانان از اقصی نقاط دنیا در سرزمین وحی اشاره کرد و افزود: اقتضای اعتقادات اسلامی، حسن همسایگی و منافع دو ملت در گفتگو و تعامل تهران و ریاض است.
رئیس جمهور با تاکید بر سیاست همسایگی دولت و اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای توسعه روابط با کشورهای اسلامی ندارد، به استقبال و خرسندی دولت ها و ملت های اسلامی از برقراری روابط تهران - ریاض اشاره کرد و اظهار داشت: تنها دشمنان مسلمانان و در راس آنها رژیم صهیونیستی از توسعه همکاری های دوجانبه و منطقه ای ایران و عربستان ناراحت هستند.
رئیسی با بیان اینکه در منطقه ما مسائل و مشکلات مختلفی وجود دارد که مایه رنج امت اسلامی شده است، تاکید کرد: با همکاری و گفتگوی بین کشورهای منطقه می توان بر این مصائب و مشکلات فائق آمد و در این مسیر نیازی به دخالت بیگانگان نیست.
رئیس جمهور به تجربه موفق جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و نابودی گروه های تکفیری اشاره کرد و افزود: نتایج و تجربیات این مبارزه موفق از جمله مسائلی است که می تواند محور همکاری های دو کشور باشند.
رئیسی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی نه فقط دشمن فلسطینیان که تهدیدی برای همه مسلمانان است و عادی سازی روابط برخی کشورها با این رژیم نه تنها امنیت ساز نیست بلکه مخالف نظر امت اسلامی هم هست.
عربستان در تلاش برای ارتقای روابط با تهران به سطح استراتژیک است
وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی فراوان از برقراری روابط دوکشور اسلامی و سفر به تهران اظهار داشت: ما در یک مرحله طلایی قرار داریم که باید قدر آن را بدانیم و همکاری با جمهوری اسلامی ایران زمینه بهره مندی از این شرایط را برای طرفین و منطقه فراهم می کند.
«فیصل بن فرحان» با اشاره به دستور پادشاه این کشور برای تشکیل کارگروه های مختلف برای توسعه روابط با ایران، به تلاش های کشورش برای ارتقا روابط به سطح استراتژیک اشاره و خاطرنشان کرد: همکاری های اقتصادی، توسعه ای و فرهنگی در دستور کار تهران و ریاض قرار دارد.
وی با بیان اینکه برخی از کشورهای دنیا تمایل ندارند که منطقه ما به آرامش و پیشرفت برسد، اظهار داشت: با گسترش تعامل کنونی ایران و عربستان در سطح همه کشورهای اسلامی، دستاورهای بی پایانی پدید خواهد آمد و تضمینی است برای اینکه هیچ کشور خارجی در منطقه ما دخالت نکند.
وزیر خارجه عربستان ساعاتی پیش در جریان نشست خبری با همتای ایرانی خود، گفته بود که با آیت الله رئیسی دیدار خواهد کرد تا سلام گرم خادمین حرمین شریف «ملک سلمان» و «محمد بن سلمان» را به او ابلاغ کند.
بن فرحان همچنین از دعوت رسمی پادشاه عربستان از رئیس جمهور اسلامی ایران برای سفر به ریاض خبر داده و گفته بود، مایل هستیم که ایشان دعوت به عربستان را به زودی پاسخ دهند.
وزیر خارجه عربستان که به دعوت همتای ایرانی خود به تهران سفر کرده است، ظهر امروز در وزارت امور خارجه با «حسین امیر عبداللیان» دیدار و گفت و گو کرد.
این اولین سفر وزیر خارجه عربستان سعودی بعد از قطع روابط با ایران در سال 1394 است. تهران و ریاض اسفند ماه گذشته با وساطت چین در شهر پکن بر سر احیای روابط و بازگشایی سفارتخانه طی دو ماه، بعد از چند دور مذاکرات در عراق و عمان به توافق رسیدند.
این سومین دیدار میان وزرای امور خارجه ایران و عربستان پس از هفت سال است.