آمریکا: ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست

آمریکا: ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست
سه شنبه 20 تير 1402 - 03:15

به رغم ادعاهای گذشته مقامات غربی و صهیونیست‌ها، نهاد اطلاعاتی آمریکا اذعان کرد که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.

العالم-ايران

یک ارزیابی اطلاعاتی انجام شده از سوی ایالات متحده مشخص کرد که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.

این اعتراف از سوی دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در حالی اعلام شده است که مقامات غربی و رژیم صهیونیستی در حالیکه ایران همواره اعلام کرده است به دنبال بمب هسته‌ای نیست و در اعتقاد اسلامی ایران بمب اتم جایی ندارد همچنان در تلاش هستند به مسیر پروژه شکست خورده ایران هراسی خود ادامه داده و دستاوردهای هسته‌ای ایران را که در راستای فعالیت‌های صلح آمیز است نادیده گرفته و با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود همچنان تهران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم کنند.

در تازه ترین این اتهامات، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه ۲۸ خرداد مجددا ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم کرد و گفت که «اسرائیل مصمم به جلوگیری از گسترش سلاح هسته‌ای ایران است!».

نتانیاهو در جوسازی تازه علیه ایران و با فرار رو به جلو برای انحراف افکار عمومی از اوضاع نابسامان داخلی اراضی اشغالی که هر هفته شاهد اعتراضات علیه کابینه اوست، افزود: «به دوستان آمریکایی خود گفته‌ایم که توافق هسته‌ای با ایران غیر قابل قبول است و برای دفاع از خود به تنهایی هر کاری را در برابر هر تهدیدی انجام خواهیم داد!».

درحالی این نهاد اطلاعاتی آمریکا اذعان کرده است که ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست که پیشتر جویش کرونیکل رئیس پیشین سازمان جاسوسی سیا نیز به این موضوع اعتراف کرده بود.

همچنین جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز ۱۷ اسفند گذشته در گزارش سالانه خود با بیان هراس واشنگتن از پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران و تکرار اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران در راستای سناریوی ایران هراسی، در عین حال اذعان کرد تهران در حال حاضر فعالیتی برای تولید سلاح هسته‌ای انجام نمی‌دهد.

به گزاش آسوشیتدپرس دولت جو بایدن از زمانی که روی کار آمد از تمایل خود برای بازگشت به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران که به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام شناخته می‌شود، دفاع کرده است.

این تلاش در ماه‌های اخیر با تعلیق راب مالی مذاکره‌کننده ارشد دولت بایدن پیچیده‌تر شده است چرا که وی از ماه گذشته در انتظار روشن شدن نتیجه تحقیقات درباره ادعاهایی مبنی بر مدیریت اشتباه او در مورد اطلاعات طبقه‌بندی شده، در مرخصی بدون حقوق بسر می‌برد.

در بخش دیگری از گزارش طبقه بندی نشده دو صفحه‌ای روز دوشنبه دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا ضمن تاکید دوباره براینکه ایران در حال حاضر فعالیت‌های کلیدی توسعه سلاح‌های هسته‌ای را که برای تولید یک بمب هسته‌ای قابل آزمایش لازم است، انجام نمی‌دهد، آمده است: اما تهران همچنان فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ای خود را دنبال می‌کند.

دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در بخش دیگری از این گزارش خود مدعی شده است که ایران همچنان به نقض مفاد توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در مورد غنی‌سازی اورانیوم که با قدرت‌های جهانی بر سر آن توافق کرده بود، ادامه می‌دهد.

این نهاد اطلاعاتی آمریکا در گزارش تازه خود با طرح این ادعا که ایران به افزایش اندازه و سطح غنی‌سازی ذخایر اورانیوم خود فراتر از محدودیت‌های برجام ادامه می‌دهد، مدعی شد: این کشور همچنان از محدودیت‌های در نظر گرفته شده در توافق برجام در بحث تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته، فراتر می‌رود.

این ادعا در حالی مطرح می شود که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم هایی را وضع کرده است.

ایران با وجود بدعهدی طرف‌های غربی حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات به منصه ظهور گذاشت؛ اما نتیجه مذاکرات به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران، سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

ایرنا

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها