مقام اروپایی: آمریکا در مسیر جنگ با چین حرکت می‌کند

يکشنبه 1 مرداد 1402
06:21
مقام اروپایی: آمریکا در مسیر جنگ با چین حرکت می‌کند

نخست وزیر مجارستان تاکید کرد، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول بوده و این کشور در مسیر جنگ با چین حرکت می‌کند.

العالم - اروپا

«ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان اعلام کرد، آمریکا در حال از دست دادن سلطه خود در جهان و حرکت کردن در مسیر جنگ با چین بوده و اطمینانی در خصوص جلوگیری کردن از یک چنین جنگی وجود ندارد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، نخست وزیر مجارستان در یک سخنرانی در جریان سفرش به رومانی گفت: «ما شاهدیم که سلطه آمریکا در صحنه جهانی دائما تضعیف می‌شود. هم اکنون ما در حال تجربه خطرناک‌ترین دوران در سیاست جهان هستیم. دورانی که در آن قدرت شماره اول جهان لغزش پیدا کردن خود به سمت جایگاه دوم را می‌بیند. ما روز به روز به جنگ (بین آمریکا و چین) نزدیک می‌شویم. سوال دشوار و اساسی این است که آیا اجتناب کردن از این جنگ امکانپذیر است؟»

نخست وزیر مجارستان ادامه داد، «حقیقت ناراحت کننده» برای آمریکا این است که «فرآیندهای کنونی از جنبه اقتصادی، توسعه تکنولوژیکی و قدرت نظامی به نفع آسیا و چین هستند.»

او مثالهایی از پروژه های موفقیت آمیز چین شامل ابتکار عمل «کمربند و جاده»، باشگاه کشورهای «بریکس» و بانک سرمایه‌گذاری زیرساختی آسیا را مثال زده و تاکید کرد: «منابع توسعه این پروژه ها چند برابر بیشتر از کل منابع توسعه کشورهای غربی است.»

ویکتور اوربان در ادامه تاکید کرد، دو برنامه بزرگ توسعه بلند مدت چین شامل برنامه «بزرگ ساختن دوباره چین» و برنامه میان مدت «بازیابی سلطه در آسیا» از مدتها قبل وجود داشتند. او اضافه کرد: «چینی‌ها به قدرت نرم آمریکا و به اصطلاح ارزشهای جهانی آن می‌خندند و چنین مفاهیمی برای اکثر کشورهای غیر غربی مضر هستند.»

نخست وزیر مجارستان همچنین شدیدا از اتحادیه اروپا به خاطر برنامه‌هایش در حمایت و ترویج همجنسبازی انتقاد و بر حمایت دولت خود از ریشه‌های مسیحی مجارستان تاکید کرد.

او که کشورهایش با اتحادیه اروپا بر سر مسائل و سیاستهای متعددی اختلاف نظر داشته، گفت، امیدوار است انتخابات بعدی پارلمان اروپا در سال آینده میلادی دولت‌هایی را تقویت کند که دست به خنثی کردن «فدرالیسم» آلمان و فرانسه در این قاره بزنند.

0% ...

آخرین اخبار

عفو بین‌الملل خواستار آزادی فعالان «ناوگان صمود» شد


تحریم‌های آمریکا علیه معاون وزیر نفت عراق و گروه‌های مقاومت


رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و پاکستان


احضار کاردار رژیم صهیونیستی توسط اسپانیا


عربستان حریم هوایی و پایگاه‌های خود را به روی آمریکا بست


صهیونیست‌ها سامانه هشدار موشکی «شوعال» را غیرفعال کردند


شکار مرکاوای صهیونیست‌ها با پهپادهای انفجاری حزب الله


استقبال روسیه از تصمیم چین برای نادیده گرفتن تحریم‌های جدید ضدایرانی


استاد مطالعات دفاعی انگلیس: ترامپ چاره‌ای جز عقب‌نشینی در برابر ایران ندارد


قالیباف: افتخارات جبهه مقاومت نظیر طوفان الاقصی در تاریخ ماندگار شده است


پربیننده ترین خبرها

تعلیق پروژه آزادی ترامپ درباره تنگه هرمز یک روز پس از اجرا/ ادعای پیشرفت بزرگ در مسیر توافق با ایران


قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص): ایران در روزهای گذشته هیچ عملیاتی علیه کشور امارات انجام نداد


دیدار وزرای خارجه ایران و چین با دستور کار روابط دوجانبه و تحولات منطقه ای


وزارت خارجه با رد ادعاهای ابوظبی: امارات از ادامه هم‌دستی با آمریکا و اسرائیل خودداری کند


اعتراض تهران به سانسور و راهزنی دیجیتال آمریکا/ شبکه اجتماعی ایکس تیک آبی حساب کاربری بقائی را حذف کرد


ادعای وزیر خارجه آمریکا: مرحله تهاجمی جنگ با ايران به پايان رسيده است


سخنگوی حماس: کاهش ورود کمک‌ها به غزه نقض آشکار آتش‌بس است


توصیه یک اندیشکده آمریکایی درباره بازگشت دیپلماسی به تنگه هرمز


ورود ایران به جمع سازندگان رآکتورهای پیشرفته فشاربالا


وزیر خارجه چین: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران نامشروع است/ تاکید عراقچی بر حفاظت از منافع مشروع ایران در مذاکرات


کاهش قیمت نفت با عقب نشینی ترامپ از عملیات "پروژه آزادی" تنگه هرمز