غریب آبادی در گفتگو با العالم: گروهک های تروریستی باید در مقابل اقداماتشان پاسخگو باشند/ غربی ها از گروهک های تروریستی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند/ تبادل زندانی میان ایران و آمریکا در راستای تلاش جمهوری اسلامی برای حمایت از شهروندان خود است/ استکهلم ادله ای برای بازداشت حمید نوری ندارد

غریب آبادی در گفتگو با العالم: گروهک های تروریستی باید در مقابل اقداماتشان پاسخگو باشند/ غربی ها از گروهک های تروریستی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند/ تبادل زندانی میان ایران و آمریکا در راستای تلاش جمهوری اسلامی برای حمایت از شهروندان خود است/ استکهلم ادله ای برای بازداشت حمید نوری ندارد
چهارشنبه 15 شهريور 1402 - 21:09

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه گروهک های تروریستی از جمله گروهک تروریستی منافقین نه تنها در داخل کشور از مقبولیت برخوردار نیستند بلکه بسیار منفور هستند، تاکید کرد که این گروهک ها باید در قبال اقداماتشان پاسخگو باشند.

العالم ـ ایران

کاظم غریب آبادی، معاون رییس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم درباره تشکیل پرونده برای منافقین و رسیدگی به جنایات این گروهک تروریستی، تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا ، بازداشت حمید نوری و صدور کیفرخواست پرونده متهمان ترور حاج قاسم سلیمانی سخن گفتند.

مهمترین محورهای گفتگو:

ـ غربی ها از گروهک های تروریستی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاست خارجی خود استفاده می کنند که در غیراین صورت گفتنی است، این گروهک های تروریستی از توانمندی و ظرفیت خاصی برخودار نیستند که بتوانند نقش حمایتی برای سیاست خارجی غرب و آمریکا و حامیان آنها در خارج از کشور داشته باشند.

ـ گروهک ها از جمله گروهک تروریستی منافقین، نه تنها در داخل کشور از مقبولیت برخوردار نبوده بلکه بسیار منفور هستند که در همین راستا، طبیعی است در قبال اقدامات شان می بایست پاسخگو باشند و این یک نکته کلیدی است.

ـ برگزاری علنی دادگاه رسیدگی به جنایات گروهک تروریستی منافقین منوط به تصمیم دادگاه می باشد و من بر این باور هستم که جلسات رسیدگی می بایست علنی برگزار شود چرا که افکار عمومیِ داخل و عرصه بین الملل لازم است تا شاهد جنایات تروریستی منافقین باشند.

ـ گروهک تروریستی منافقین مدعی است که از انجام عملیات های تروریستی صرف نظر کرده و تنها در قالب یک سازمان سیاسی فعالیت دارد که این دروغی بسیار آشکار است و در همین راستا، مستندات بسیار زیادی در دست می باشد که نشان از این دارد این گروهک همواره دست از اقدام تروریستی خود برنداشته است.

ـ کشورهای میزبان گروهک تروریستی منافقین یا تروریست ها را به ایران تحویل دهند و یا با تشکیل دادگاه به جنایت آنها رسیدگی کنند.

ـ گفت و گوها درخصوص تبادل زندانی بین ایران و آمریکا در راستای حمایت ایران از شهروندان و مردم خود بوده است که با اتهام های ناروا در کشوری نظیر آمریکا گرفتار شده اند.

ـ درباره جزئیات و تعداد زندانیانی که آزاد خواهند شد در روزهای آتی اطلاع رسانی مربوطه صورت خواهد گرفت.

ـ از زمان بازداشت آقای نوری تا صدور کیفرخواست بیش از یک سال و نیم روند دادرسی به طول انجامید که این موضوع ناشی از این است که استکهلم هیچ ادله ای برای دستگیری آقای نوری در دست نداشت چرا که اگر مستندات متقن در اختیار داشت صدور کیفرخواست سریعتر انجام می گرفت.

ـ جمهوری اسلامی ایران، دستگیری آقای نوری را توسط دولت سوئد، به نوعی حمایت از تروریسم تلقی می کند چرا که در پشت پرده این موضوع گروهک تروریستی منافقین قرار دارد.

ـ کیفرخواست پرونده متهمان ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی چند ماه قبل صادر و به دادگاه ارسال شد و شعبه ویژه ای در دادگستری تهران در این زمینه در نظر گرفته شد تا روند دادرسی را آغاز کند. چشم انداز این موضوع این است که ظرف 2ماه آینده جلسات رسیدگی این دادگاه آغاز بکار کند و در این مرحله در رأس متهمین فقط متهمین و مظنونین آمریکایی یعنی ترامپ، پومپئو و مکنزی هستند.

مشروح گفتگو:

کاظم غریب آبادی گفت: جمهوری اسلامی ایران شاید جزء معدود کشورهایی باشد که آماج حملات تروریستی قرار داشته و دارد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهک های تروریستی با حمایت های غرب و آمریکا ایجاد شدند و بیش از 17 هزار نفر از مردم بی گناه را ترور کردند، 17هزار نفر، آماری است که مربوط به سال های گذشته بوده و اکنون دستگاه های ذیربط درحال بروزرسانی این آمار هستند که قطعا آمار فعلی، بیش از 17 هزار نفر می باشد که تمامی 17هزار نفر، توسط گروهک تروریستی منافقین در اقصی نقاط ایران هدف ترور قرار گرفته و به شهادت رسیدند.

غربی ها از گروهک های تروریستی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاست خارجی خود استفاده می کنند

وی افزود: گروهک تروریستی منافقین همانند سایر گروه های تروریستی، در کشورهای غربی استقرار دارند و از حمایت های برخی کشورهای غربی برخوردار هستند، البته بر این باور هستیم که غربی ها از این گروهک ها به عنوان ابزار برای رسیدن به اهداف سیاست خارجی خود استفاده می کنند که در غیراینصورت گفتنی است، این گروهک های تروریستی از توانمندی و ظرفیت خاصی برخودار نیستند که بتوانند نقش حمایتی برای سیاست خارجی غرب و آمریکا و حامیان آنها در خارج از کشور داشته باشند.

گروهک تروریستی منافقین باید در مقابل اقداماتشان پاسخگو باشند

دبیر ستاد حقوق بشر ایران اظهار داشت: این گروهک ها از جمله گروهک تروریستی منافقین، نه تنها در داخل کشور از مقبولیت برخوردار نبوده بلکه بسیار منفور هستند که در همین راستا، طبیعی است در قبال اقدامات شان می بایست پاسخگو باشند و این یک نکته کلیدی است.

وی خاطرنشان کرد: ما تمامی گروهک های ترویستی را باید پاسخگو کنیم. چه گروهک هایی که علیه مردم ایران دست به عملیات زده اند و چه گروهک هایی که در سایر کشورها هستند؛ ما اساسا با تروریسم و گروهک های تروریستی مخالف هستیم و برای همین از ظرفیت های مختلف همچون ظرفیت حقوقی و قضایی در داخل کشور و از ظرفیت سیاسی در خارج از کشور بهره خواهیم گرفت و اجازه نخواهیم داد این گروهک ها با اقدامات خود امنیت کشور را با مشکل مواجه کنند و آرامشی که در زندگی مردم وجود دارد را مختل کنند .

غریب آبادی افزود: کیفرخواستی که اخیرا صادر شده برای 104 نفر از سران گروهک تروریستی منافقین بوده و نیز موعدی که می بایست وکلای خود را معرفی می کردند طی چند روز قبل به اتمام رسیده و دادگاه در حال حاضر مطابق قانون آیین دادرسی کیفری، از کانون وکلا درخواست وکلای تسخیری نموده و تمامی مراحل قانونی و نیز دادرسی عادلانه در این پرونده همچون سایر پرونده ها رعایت خواهد شد و براین اساس از طرق مربوطه به آنها اطلاع رسانی و نشر آگهی صورت گرفته و تقاضای معرفی وکیل شده و تمامی آداب و مقررات رعایت خواهد شد تا این گروهک ها را پاسخگوی اقدامات تروریستی خود نماییم.

وی گفت: این موضوع اولین گام نبوده و گام های مختلفی قبلا برداشته شده و رسیدگی به پرونده حاضر یک موضوع حائز اهمیت است و براین اساس هر حکمی که دادگاه صادر کند آن را از راه های مختلف پیگیری خواهیم کرد چراکه اجرای حکم دادگاه برای دستگاه های ذیربط وظیفه بوده تا حکم صادره را پیگیری و آن را اجرایی کنند.در حال حاضر پیش داوری نمی توان داشت می بایست منتظر آغاز جلسات رسیدگی دادگاه باشیم و اولین جلسات برابر مقررات بویژه در چارچوب قانون آیین دادرسی کیفری بزودی آغاز خواهد شد .

برگزاری علنی دادگاه رسیدگی به جنایات گروهک تروریستی منافقین منوط به تصمیم دادگاه است

معاون رئیس قوه قضاییه گفت: برگزاری علنی دادگاه رسیدگی به جنایات گروهک تروریستی منافقین منوط به تصمیم دادگاه می باشد و من بر این باور هستم که جلسات رسیدگی می بایست علنی برگزار شود چرا که افکار عمومیِ داخل و عرصه بین الملل لازم است تا شاهد جنایات تروریستی منافقین باشند و با خوی وحشی و تروریستی این گروهک آشنا شوند و نتیجه اینکه برگزاری علنی دادگاه وابسته به تصمیم دادگاه بوده و برداشت من این است که قطعا بصورت علنی برگزار خواهد شد چرا که این گروهک تروریستی درصدد پنهان کاری اقدامات تروریستی خود بوده و جمهوری اسلامی چیزی برای پنهان کردن ندارد.

وی افزود: گروهک تروریستی منافقین مدعی است که از انجام عملیات های تروریستی صرف نظر کرده و تنها در قالب یک سازمان سیاسی فعالیت دارد که این دروغی بسیار آشکار است و در همین راستا، مستندات بسیار زیادی در دست می باشد که نشان از این دارد این گروهک همواره دست از اقدام تروریستی خود برنداشته و همچنان مبادرت به عملیات های تروریستی می نماید و شاهد مثال این موضوع هم این می باشد، برخی از اعضا و حامیان این گروهک که دخیل در اقدامات تروریستی چند سال اخیر بوده اند، دستگیر شده و پرونده هایی برای آن ها تشکیل شده است و براین اساس واضح است که اینها همواره یک گروهک تروریستی می باشند.

غریب آبادی تاکید کرد: هم اکنون دادگاه بر رسیدگی به جنایات خود اعضای گروهک تروریستی منافقین متمرکز است و اینکه بخواهد دعاوی مضاعف دیگری برای سازمان ها و سایر گروه ها تروریستی مستقر در کشورها درنظر بگیرد این موضوع مستلزم این است که دادرسی آنها در چارچوب حقوقی قضایی آن کشور ها بررسی شود و لذا در این مرحله، دادگاه صرفا بر رسیدگی به جنایات اعضای گروهک منافقین متمرکز است.

استقبال جمهوری اسلامی ایران از موضع دولت آلبانی در خصوص گروهک تروریستی منافقین

وی گفت: از موضعی که دولت آلبانی درخصوص گروهک تروریستی منافقین اخیرا اتخاذ کرد، استقبال می کنیم که البته این تصمیم کافی نیست و البته خشنود هستیم که مقامات دولت آلبانی به این باور رسیده اند که این گروهک، ماهیت تروریستی دارد و آشکار است، استقرار و حضور گروهک منافقین در این کشور در حقیقت تهدیدی علیه صلح و امنیت کشور آلبانی محسوب می شود. مقامات سایر کشورهای اروپایی نیز بر این موضوع صحه گذاشته و معتقدند که این ها ماهیت تروریستی داشته و اصولا حضور این گروهک ها تهدید برای امنیت و آرامش جامعه اروپا تلقی می شود.

کشورهای میزبان گروهک تروریستی منافقین یا تروریست ها را به ایران تحویل دهند و یا با تشکیل دادگاه به جنایت آنها رسیدگی کنند

غریب آبادی تاکید کرد: ما از کشورهایی که میزبان گروهک تروریستی منافقین هستند می خواهیم تروریست ها را از خاک خود اخراج کرده و یا برای محاکمه به جمهوری اسلامی ایران تحویل دهند و یا خودشان با تشکیل دادگاه به جنایات این گروهک رسیدگی کرده و آنها را محاکمه کنند. در حال حاضر مستندات بسیار زیادی درخصوص گروهک تروریستی منافقین در دست داریم و چنانچه این کشورها موضع قضایی اتخاذ کنند، جمهوری اسلامی مستندات را در اختیار این کشور ها قرار می دهد همچنان که مستندات لازم را در اختیار برخی کشورها قرار دادیم که براین اساس تصمیماتی که اخیرا علیه این گروهک تروریستی اتخاذ شده، ناشی از ارائه مستندات از سوی ایران به کشورها بوده است و این کشورها به این نتیجه رسیده اند که گروهک منافقین ماهیت تروریستی دارد.

غریب آبادی درباره این مساله که اخیرا گفته شده کانادا می خواهد از این گروهک تروریستی میزبانی کند، گفت که من از طریق رسانه ها در جریان این خبر قرار گرفتم و خبر رسمی در این زمینه دریافت نکردم . اما خطاب من به هر کشوری است که هم‌اکنون میزبان منافقین هستند و یا بر حسب احتمال در آینده میزبانی خواهند کرد، پیشنهاد این است که کاملا پیشینه و ماهیت گروهک تروریستی مناقفین را بررسی کنند و اسنادی که درخصوص منافقین در کشورهای غربی انتشار یافته را به‌خوبی بررسی کنند، در این زمینه نیز؛ گزارش بسیار خوبی سال های قبل موسسه رَند - (RAND) درباره این گروهک تروریستی منتشر نموده که معتبر می باشد و دربردارنده مستندات زیادی درخصوص ماهیت تروریستی منافقین است و نکته درخور توجه این که این گزارش از سوی غرب منتشر گردیده است.

گفت و گوها درخصوص تبادل زندانی بین ایران و آمریکا در راستای حمایت ایران از شهروندان خود است

غریب آبادی اظهار داشت: در راستای گفت و گوها و توافقاتی که بین ایران و آمریکا صورت گرفت تصمیم براین شد که زندانی های ایرانی که به ناحق و با اتهامات واهی همچون دور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا در ایالات متحده گرفتار شدند، آزاد شوند و تعدادی زندانی که تابعیت ایرانی داشته و دارای تابعیت مضاعف آمریکا هستند مقرر شد این افراد هم آزاد شوند.

وی گفت: مقارن رایزنی ها درخصوص تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، گفت و گوهایی در راستای آزادسازی منابع مالی بلوکه شده ایران انجام پذیرفت که این رایزنی ها روند مرسوم خود را طی می کند و ذکر این نکته ضروری است که منابع مالی ایران در سایر کشورها گروگان گرفته شده بود و با این موضوع هیچ ارتباطی نداشته که گفته می شود جمهوری اسلامی زندانیان را آزاد می کند تا دارایی های خود را دریافت کند و گفت و گوها درخصوص تبادل زندانی بین ایران و آمریکا در راستای حمایت ایران از شهروندان و مردم خود بوده که با اتهام های ناروا در کشوری نظیر آمریکا گرفتار شده اند. جزئیات و تعداد زندانیانی که آزاد خواهند شد در روزهای آتی اطلاع رسانی مربوطه صورت خواهد گرفت .

استکهلم هیچ ادله ای برای دستگیری آقای نوری ندارد

غریب آبادی خاطرنشان کرد: باور جمهوری اسلامی بر این است که آقای نوری بی گناه در سوئد دستگیر شدند و ایشان هیچ جرمی مرتکب نشدند و هنگامی که دولت سوئد مبادرت به بازداشت آقای نوری کرد، تا زمان صدور کیفرخواست بیش از یک سال و نیم روند دادرسی به طول انجامید که این موضوع ناشی از این است که استکهلم هیچ ادله ای برای دستگیری آقای نوری در دست نداشت چرا که اگر مستندات متقن در اختیار داشت صدور کیفرخواست سریعتر انجام می گرفت و آنها از این موضوع بهره برداری سیاسی کرده و بازداشت آقای نوری از نظر ما در حقیقت ماهیت سیاسی دارد.

وی اظهارداشت: در طی یکسال و نیم بازداشت آقای نوری، تمامی حقوق ایشان از جمله حقوق بشر، حق سلامت، بهداشت، تماس با خانواده در زندان نادیده انگاشته شد. پرونده آقای نوری در حال حاضر در مرحله تجدید نظر قرار دارد و بزودی جلسات تجدید نظر به پایان می رسد. ما از طرق رسمی به دولت سوئد گفته ایم که ایشان بی گناه است و می بایست تبرئه شده چرا که هیج جرمی را در قلمرو سوئد مرتکب نشده است.

جمهوری اسلامی دستگیری آقای نوری را حمایت از تروریسم تلقی می کند

دبیر ستاد حقوق بشر ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، دستگیری آقای نوری را توسط دولت سوئد، به نوعی حمایت از تروریسم تلقی می کند چرا که در پشت پرده این موضوع گروهک تروریستی منافقین قرار دارد زیرا سرآغاز این موضوع مربوط به طرح دعوا و شکایت از سوی دو عضو ارشد گروهک تروریستی منافقین بوده که گزارش خود را به دادستان استکهلم ارائه کردند که منجر به بازداشت آقای نوری گردید.

وی افزود: امیدواریم دستگاه قضایی سوئد در نهایت، موضع و تصمیم درستی اتخاذ نماید و در این رابطه ما هم دست بسته نیستیم و از ظرفیت های خود برای اقدامات متناسب بهره خواهیم گرفت.

کیفرخواست پرونده متهمان ترور حاج قاسم به دادگاه ارسال شده است

غریب آبادی تاکید کرد: کیفرخواست پرونده متهمان ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی چند ماه قبل صادر و به دادگاه ارسال شد و شعبه ویژه ای در دادگستری تهران در این زمینه در نظر گرفته شد تا روند دادرسی را آغاز کند و مطابق قانون آیین دادرسی کیفری فرآیند مربوطه را می بایست دادگاه طی نماید و در حال حاضر فرآیند مربوطه برای امر محاکمه در حال طی شدن می باشد و چشم انداز این موضوع این است که ظرف 2ماه آینده جلسات رسیدگی این دادگاه آغاز بکار کند و در مرحله اول دادگاه بر متهمین آمریکایی متمرکز است. من پیش از این اعلام کردم که این پرونده بیش از 70 متهم دارد؛ و مهمترین آنها ترامپ، پومپئو و مکنزی هستند و دادگاه برابر مستندات قاطع و قانع کننده امر محاکمه را شروع خواهد کرد.

پربیننده ترین خبرها