العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش خبرگزاری استریتز تایمز، هزاران نفر از مردم جاکارتا روز یکشنبه، نزدیک بنای یادبود ملی اندونزی، برای ابراز همبستگی با فلسطینیها، جمع شدند، این بزرگترین تجمع عمومی در اندونزی از زمان آغاز جنگ در غزه به شمار می آید.
اندونزیایی ها، با لباس های سفید و روسری های سیاه و سفید فلسطینی، پرچم های فلسطین را به اهتزاز درآوردند و شعار «الله اکبر» و «فلسطین آزاد» سر دادند و پایان محاصره مرگبار غزه را خواستار شدند.
در حالی که فیلم بمبارانهای غزه در صفحات نمایشگر پخش میشد، شخصیتهای مسلمان در میدان یادبود ملی اندونزی (موناس) سخنرانی کردند و از جمله تحریم کالاهای اسرائیلی و تحقیق درباره جنایات اسرائیل در غزه توسط دادگاه بینالمللی لاهه را خواستار شدند.
این راهپیمایی مسالمت آمیز توسط شورای علمای اندونزی (MUI)، عالی ترین مرجع اسلامی این کشور سازماندهی شد. دولت و همچنین سازمانهای مسلمان و مذاهب دیگر از جمله بوداییان و مسیحیان نیز از آن حمایت میکردند.
چندین وزیر و سیاستمدار از جمله وزیر امور مذهبی یاقوت چولیل قوماس، وزیر امور خارجه رتنو مارسودی، فرماندار سابق جاکارتا و نامزد ریاست جمهوری آنیس باسودان و پوان ماهارانی رئیس مجلس نمایندگان حضور داشتند.
با وجود بارش شدید باران در شنبه شب، بسیاری از معترضان از شهرهای مختلف وارد جاکارتا شدند. برخی شب را در مسجد استقلال، بزرگترین مسجد در جنوب شرقی آسیا، گذراندند و نماز صبح خود را قبل از رفتن به موناس در ساعت ۷ صبح (به وقت سنگاپور) اقامه کردند.
تظاهرات امروز (یکشنبه) آخرین تظاهرات از اعتراضات مسالمت آمیز اخیر در اندونزی بود و در نزدیکی سفارت آمریکا و نمایندگی سازمان ملل که تنها چند قدم دورتر از موناس قرار داشتند، برگزار شد.
اندونزی روابط دیپلماتیک رسمی با رژیم صهیونیستی ندارد. به عنوان حامی سرسخت فلسطینی ها، چنین تجمعی در پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان با جمعیت ۲۸۰ میلیون نفر غیرعادی نیست.
در مارس ۲۰۲۳، اعضای برخی از گروههای مسلمان در جاکارتا به خیابانها آمدند تا علیه حضور تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در جام جهانی فوتبال زیر ۲۰ سال اعتراض کنند. فیفا در پی افزایش مقاومت از سوی اندونزی، حق میزبانی این کشور را سلب کرد. در دسامبر ۲۰۱۷، دهها هزار تظاهرکننده در اعتراض به تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل تظاهرات کردند.
حمله غافلگیرانه ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس به اسرائیل که منجر به کشته شدن حدود ۱۴۰۰ نفر در سرزمین های اشغالی شد، واکنش رژیم صهیونسیتی را برانگیخته است. از آن زمان تاکنون هزاران فلسطینی در حملات سنگین هوایی به نوار غزه کشته شده اند. بر اساس گزارش ها به نقل از گروه های امدادی، وضعیت غزه همچنان ناامیدکننده است و غذا، سوخت و دارو برای ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان آن کم است.
جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی بارها این درگیری ها را محکوم کرده و خواستار آتش بس فوری شده است.
وی گفت: اندونزی به برقراری ارتباط با طرف های مختلف برای حل این مشکل و ارسال کمک های بشردوستانه به مردم فلسطین ادامه خواهد داد.
او در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: اندونزی از بدتر شدن وضعیت غزه، به ویژه وضعیت انسانی، خشمگین است. ما همچنان تحولات غزه را از نزدیک دنبال می کنیم و موضع اندونزی بسیار روشن و قاطع است و حملات علیه غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی در غزه را به شدت محکوم می کند.
ویدودو افزود: خشونت باید متوقف شود، باید به دنبال آتش بس بود. کمکهای بشردوستانه باید حمایت شود و سرعت بگیرد.
سودارنوتو عبدالحکیم، عضور شورای علمای اندونزی و مسئول روابط خارجی و همکاری های بین المللی این شورا، اقدام اسرائیل در غزه را به عنوان بدترین نسل کشی و جنایت جنگی که همدلی جهانی از جمله اندونزی را برانگیخته است، محکوم کرد.
معترضان به استریتز تایمز گفتند: انسانیت هیچ دینی ندارد و خشم آنها متوجه نیروهای اسرائیلی شده است و نه افرادی با ادیان مختلف. آنها همچنین از کشورهای غربی مانند آمریکا خواستند که به حمایت خود از ارتش اسرائیل پایان دهند.
دو معلم اندونزیایی حاضر در اعتراضات، اندرو ساسونگکو و همسرش مائلانی کوسوما، هر دو ۵۵ ساله، گفتند که این دومین تظاهرات طرفدار فلسطینیها در سالهای اخیر بوده است.
مائلانی گفت: مسئله دین نیست، بحث انسانیت است. اکنون که دور هستیم، فقط می توانیم حمایت و دعا کنیم و کمک های بشردوستانه ارسال کنیم، ما نیازی به رادیکال بودن و جنگیدن نداریم.
یکی دیگر از معترضان به نام نونونگ نورماواتی، ۶۱ ساله، گفت: برای حمایت از فلسطین لازم نیست مسلمان باشید، بلکه فقط یک انسان باشید، یک انسان که قلب دارد.