العالم - آمریکا
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی افزود: ایالات متحده آمریکا، اظهارات تحریک آمیز و غیرمسئولانه اسموتریچ و بن گویر وزیران اسرائیلی را رد می کند. نباید آوارگی دسته جمعی فلسطینی ها از غزه صورت گیرد.
میلر همچنین با انتشار بیانیه ای تصریح کرد: ایالات متحده اظهارات اخیر بزالل اسموتریچ و ایتامار بن گویر وزرای اسرائیل مبنی بر اسکان مجدد فلسطینیان در خارج از غزه را رد می کند. این لفاظی تحریک آمیز و غیرمسئولانه است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که کابینه سرائیل، از جمله بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم ، بارها گفته اند که چنین اظهاراتی منعکس کننده سیاست دولت اسرائیل نیست و باید فورا متوقف شوند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: غزه سرزمینی فلسطینی است و سرزمینی فلسطینی باقی خواهد ماند.
وی در عین حال با تروریستی خواندن گروههای مقاومت و بدون اشاره به جنایات رژیم اسرائیل مدعی شد: حماس دیگر اداره آینده غزه را در دست ندارد و هیچ گروه تروریستی قادر به تهدید اسرائیل نیست و این آینده ای است که ما به دنبال منافع اسرائیلی ها و فلسطینی ها، منطقه و جهان هستیم.
پیش از این،فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اعلام کرد: جابجایی اجباری فلسطینیان جنایت علیه بشریت است. این گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی افزود که اسرائیل «در طول دههها اشغال غیرقانونی» بدون مجازات، مردم فلسطین را مجبور به آوارگی کرده است.
آلبانیز در پاسخ به کارشناسی حقوقی مبنی بر اینکه مقامات اسرائیلی به زور فلسطینی ها را در کرانه باختری و غزه منتقل کرده اند، گفت: «اسراییل اکنون با ایجاد رعب و وحشت در مردم از طریق بمباران، گرسنگی و بیماری های ناشی از آن اقدامات خود را به سطح جدیدی رسانده است.»
یک مشاور ارشد حقوق بشردوستانه و سیاستگذاری در حوزه فلسطین در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) گفته است: اسموتریچ، بن گویر، و بنیامین نتانیاهو و اکثریت قریب به اتفاق دولت ائتلافیاش، فلسطینیها را به زور به کرانه باختری و غزه منتقل کردهاند.آنها قصد دارند فلسطینی ها را به صورت دسته جمعی اخراج کنند، مگر اینکه ما این اقدام را متوقف کنیم.
ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل گفته است: تشویق ساکنان غزه به مهاجرت راه حلی است که باید آن را پیش ببریم.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدای حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۲۲۱۸۵ نفر و شمار زخمیها به ۵۷ هزار و ۳۵ نفر رسیده است.