العالم – عراق
سعود الساعدی رئیس فراکسیون حقوق در پارلمان عراق در این باره به شبکه خبری العالم گفت که از رئیس جمهور، پایان مأموریت سفیر آمریکا در بغداد و اخراج وی از عراق را خواستار شده است.
وی افزود: دولت عراق باید مصوبه شماره 18 مجلس نمایندگان را که در 5 ژانویه 2020 پس از ترور فرماندهان پیروزی توسط نیروهای آمریکایی تصویب شد را اجرا کند، زیرا این خواست مردم است که طریق مرجع قانونگذاری بیان شده است. از سوی دیگر، رویکرد پارلمانی و سیاسی در حال حاضر، حمایت از دولت برای پایان دادن به جضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق است.
وی ادامه داد: بیش از صد امضا در حمایت از این مصوبه و درخواست اخراج سفیر آمریکا و پایان اعتبارنامه وی، بازنگری در روابط با آمریکا، قطع هماهنگی با این کشور، پایان حضور آمریکایی ها و خارجی ها در خاک عراق که ناقض تمام کنوانسیون های بین المللی قانون اساسی عراق است و حتی تجدید نظر در توافقنامه چارچوب راهبردی همکاری و دوستی عراق و آمریکا جمع شده است.
الساعدی تاکید کرد که رویکرد امروز مجلس نمایندگان عراق بررسی هر امکانی برای تحقق این هدف است و مجلس سرگرم بررسی پیش نویس قانون خروج نیروهای بیگانه از عراق است.
وی خاطر نشان کرد که مسائل مربوط به حاکمیت، استقلال و اصول ملی نیاز به اجماع مطلق ندارد و رای نصف به علاوه یک مجلس نمایندگان، برای آن کافیست. به ویژه که رویکرد ملی، مخالفت با حضور آمریکاست و فشار مردمی برای پایان حضور بیگانگان در عراق، افزایش و رویکرد هواداری از غرب کاهش یافته است.
این نماینده پارلمان عراق ادامه داد: مجلس و شخص من از وزیر امور خارجه خواسته ایم که به وظیفه خود عمل و یادداشت اعتراضی ارائه کند و به خاطر عدم شکایت از آمریکا در مجامع بین المللی توضیح دهد به ویژه که این موضوع در صلاحیت دولت و وزارت امور خارجه است.
الساعدی گفت: هیچ کس در عراق از تعداد دقیق نیروهای آمریکایی، تسلیحات، توانمندی ها و حتی عملیاتی که انجام می دهند اطلاعی ندارد، اگرچه اتاق عملیات مشترک و هماهنگی امنیتی وجود دارد، اما طرف آمریکایی اقداماتی انجام می دهد که طرف عراقی از آن بی اطلاع است.
وی تاکید کرد: در صورت عدم پاسخگویی دولت به سوالات مجلس در خصوص حضور آمریکا، ماهیت کار و تواناییهای آن در عراق، میتوان از وزیر امور خارجه در زمینه مسائل مربوط به حاکمیت عراق به قوه قضائیه شکایت کرد.
الساعدی خاطر نشان کرد که رویکرد فعلی در پارلمان، برگزاری جلسه فوق العاده برای بررسی نقش آمریکا در عراق با حضور نخست وزیر است.
وی هشدار داد، منطقه افزون بر جنگ های پی در پی غزه یا اشغال لبنان یا تهدید دولت سوریه و یمن؛ دهها سال است بهویژه در چهار دهه اخیر از زمان جنگ رژیم صدام با ایران و سپس کویت، از اتاق عملیات یکپارچه آمریکا-صهیونیسم در معرض حمله و جنگ و تحمیل محاصره، ورود مستقیم اشغالگران و به کارگیری گروه های تکفیری بوده است.
الساعدی تاکید کرد: هر آنچه در حال وقوع است جنگی است علیه منطقه که از یک اتاق عملیات واحد با یک برنامه راهبردی، نقش ها را در این عرصه ها تقسیم می کند و جایگاه ما به عنوان مردم و نمایندگان مردم در مجلس نمایندگان مخالفت با این کشتارها، جنگ ها و حملات به منطقه و مقابله با آن از طریق تصمیم گیری ها، موضع گیری ها و تشویق دولت هاست.
وی خاطرنشان کرد: جنگ ها از نظر تاریخی با نابودی غیرنظامیان به پایان نمی رسد، بلکه بیانگر ناکامی و شکست نظامی است، بلکه با دستیابی به اهداف سیاسی جنگ به پایان می رسد که تاکنون محقق نشده و صهیونیست ها نتوانستند حتی بر یک کیلومتر تسلط یابند به این معنی که شکست بزرگی رخ داده است
رئیس فراکسیون حقوقی پارلمان عراق هشدار داد تلاش می شود تا این بحرانها صادر شده و رژیم صهیونیستی تنفسگاهی بیابد ، و افزون بر عراق در لبنان و حتی ایران و دیگر مناطق سردرگمی امنیتی ایجاد شود.
. وی تاکید کرد حمله اخیر (ترور یکی از رهبران جنبش نُجَباء) موضع بسیار سیاسی و رسمی همه احزاب عراقی را متبلور کرد و این حمله بیانگر انزجار شدید آمریکا از عراق، مردم، حاکمیت و دولت این کشور و حتی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح بود زیرا نیروهای حشد الشعبی را که بخشی جدایی ناپذیر از نیروهای مسلح عراق است، هدف قرار داد
وی ادامه داد: ما خواستار اقدامات جدی برای پایان دادن به این حضور و توقف این حملات هستیم که تحت هیچ شرایط، عنوان و ادعای آمریکایی ها قابل قبول نیست.
الساعدی یکی از دلایل تشدید تنش های آمریکا و حملات اخیر به نیروهای الحشد الشعبی را اظهارات نخست وزیر چند روزپیش از حادثه مبنی بر لزوم پایان دادن به حضور ائتلاف بین المللی و عدم نیاز به آموزش و اطلاعات امنیتی دانست و اینکه اکنون می توانند بدون نیاز به هیچ گونه کمک خارجی مسئولیت را به طور کامل به عهده بگیرند
وی هشدار داد تلاش هایی برای به تعویق انداختن یا طفره رفتن، بلکه طرح برخی مسائل، تحریک گروه ها و فشار بر برخی گروه ها یا نهادهای امنیتی صورت می گیرد .
وی افزود: قدرت های بزرگ شرقی مانند چین ، روسیه و گروه های اقتصادی و مالی که نماینده آنها هستند ، مشتاق وارد شدن به روابط جدی و متعادل با عراق هستند.
الساعدی تاکید کرد: تهدید عراق توسط آمریکا و فشار بر آن، افق های بیشتری را برای عراق به سوی شرق باز می کند تا روابط خود را با همه کشورهای جهان متعادل کند، نه اینکه آمریکا بر آن تسلط پیدا کند، و قیمومیت خود را بر اموالش تحمیل و در امورش دخالت کرده و حاکمیتش را زیر پا بگذارد، و خون فرماندهانش را بریزد.
وی گفت:این تهدیدها و چالشهای آمریکا را گواه این می دانم که آنها منافع عراقیها را نمیخواهند و پشت همه بحرانهای امنیتی، سیاسی و اقتصادی عراق هستند، بنابراین ما با فرصت بزرگ و افقهای جدیدی روبرو هستیم که میتواند ما را به واقعیتی دیگر منتقل کند.
سعود الساعدی، تأکید کرد سیاست ارعاب، تهدید و تبدیل توهمات به واقعیت، دیگر عراقیها را فریب نمیدهد و قصد جدی برای پایان دادن به این حضور و گشایش افق های روابط مختلف با تغییرات جهان و پیامدهای جنگ علیه روسیه از سوی پیمان ناتوبه رهبری آمریکا و تحولات اقتصادی و تغییر توازن قوا در عراق و عراقی هایی که با دقت و از نزدیک آن را دنبال می کنند منعکس می شود. تا از شر تسلط آمریکا خلاص شده و به ثبات واقعی، حاکمیت و استقلال کامل کشور خود دست یابند.