العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش العالم، سایت خبری "سما" نوشت: ایلان بابیه، پروفسور و تاریخ نگار اسرائیلی مخالف طرح صهیونیسم، مقاله ای با عنوان "شمارش معکوس برای فروپاشی طرح صهیونیسم" نگاشته است.
وی مورخ و فعال اجتماعی اهل اسرائیل و استاد دانشکدهٔ علوم اجتماعی و مطالعات بینالملل در دانشگاه اگستر انگلیس و رئیس مرکز اروپایی مطالعات فلسطین همان دانشگاه و نیز رئیس سابق مرکز مطالعات قومی-سیاسی اگستر میباشد.
ایلان بابیه در سمیناری که روز شنبه در شهر حیفا در داخل فلسطین اشغالی برگزار شد، خاطرنشان کرد که نشانه های فروپاشی و شکست طرح صهیونیسم ظاهر شده اند.
وی تصریح کرد، "فروپاشی این طرح متاسفانه بسیار زمانبر است و در آینده نزدیک رخ نمی دهد با این حال باید خود را آماده کنیم". این تارخ نگار اسراییلی با ابراز خوش بینی گفت: "ما در مرحله ای هستیم که شمارش معکوس برای پایان کار طرح صهیونیسم آغاز شده است". وی همچنین با اشاره به طولانی بودن فرآیند شکست گفت: "ما باید تمام تلاش خود را برای کوتاه کردن این زمان به کار گیریم".
ایلان بابیه که استاد دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بین الملل در دانشگاه "اگستر" انگلیس و مدیر مرکز اروپایی مطالعات فلسطین است به 5 نشانه از نشانه های آغاز فروپاشی صهیونیسم اشاره کرد:
نشانه اول، "جنگ داخلی بین یهودیان است که از قبل از 7 اکتبر بین سکولارها و مذهبی های یهودی در اسرائیل آغاز شده است". وی افزود: جامعه سکولار که اغلب از یهودیان اروپا هستند به دنبال زندگی لیبرال و آزاد هستند اما حاضرند همچنان به سرکوب فلسطینی ها ادامه دهند حتی اگر شده به قیمت از دست دادن بخش هایی از اراضی اشغالی در کرانه باختری و غزه. جریان مقابل، مذهبی ها هستند که تشکلی به نام "دولت یهودا" دارند. این جریان در شهرک های ایجادشده در کرانه باختری پا گرفته و می کوشد "اسرائیل" را به رژیمی دینی و یهودی و نژادپرست تبدیل کند.
وی خاطرنشان کرد که این دو جریان در آینده با هم درگیر می شوند. "تنها نقطه اشتراک این دو، خطر امنیتی است که ظاهرا دیگر چندان اهمیتی ندارد و جلوی چشم همگان رنگ می بازد".
نشانه دوم؛ حمایت بی سابقه از مسأله فلسطین در سراسر جهان و آمادگی اغلب اعضای جنبش همبستگی برای اجرای الگوی مبارزه با تبعیض نژادی – که به براندازی نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی کمک کرد – می باشد. بخشی از این حرکت، تحریم "اسرائیل" و خارج کردن سرمایه ها از آنجاست.
وی گفت: این حرکت بسیار مهم است. از این گذشته این رژیم از سوی سازمان های غیر دولتی مثل سازمان عفو بین الملل "امنستی" و "هیومن رایس واچ" و "بتسلیم" رسما به عنوان یک رژیم نژادپرست دسته بندی می شود. به اعتقاد من ما در مرحله تازه ای از فشار جامعه بر دولت ها قرار داریم.
نشانه سوم؛ به اقتصاد مربوط می شود. بابیه معتقد است که "شکاف شدیدی بین مالک و مستأجر وجود دارد... هر کسی نمی تواند به راحتی صاحب خانه شود و هر سال بر تعداد کسانی که زیر خطر فقر هستند افزوده می شود". وی افزود: "به رغم هزینه بسیار گزافی که صرف جنگ پس از 7 اکتبر شد و به رغم کمک های آمریکا، چشم انداز بسیار تیره ای از آینده اقتصادی این رژیم پیش رو است".
به گفته این مورخ نشانه چهارم ناتوانی ارتش در حمایت از جامعه یهودی در جنوب و شمال است. وی گفت "120 هزار نفر از شمال فرار کرده اند که همگی از یهودیان الجلیل هستند و حتی یک آواره فلسطینی هم بین آنها نیست... کابینه اسرائیل پس از 7 اکتبر نتوانسته است از خانواده های کشته شده ها و مجرحان حمایت کند."
آخرین نشانه، مواضع نسل جدید یهودیان مخصوصا یهودیان آمریکاست آنها با تصورات نسل قدیمی که فکر می کردند "اسرائیل" آنها را از یک نسل کشی یا موج یهودی ستیزی دیگر حفظ می کند، مخالفند.
این پروفسور اسراییلی می گوید امروز دیگر نسل جدید یهودیان چنین اعتقادی ندارند و تعداد قابل توجهی از آنها به جنبش همبستگی با فلسطینی ها پیوسته اند.