العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش الجزیره، طبق این گزارش که "رونین پرگمن"، متخصص امور نظامی و جاسوسی منتشر کرده است، پروتکل هانیبال در گرماگرم درگیری ها و هرج و مرج قبل از بازگشت نظامیان و خلبانان به مقر فرماندهی ارتش رژیم اشغالگر اجرا شد.
این گزارش می افزاید، با انتشار گوشه هایی از مصاحبه ژنرال باراک حیرام، فرمانده نظامی ارشد رژیم صهیونیستی در منطقه اطراف غزه، ابهام و معمای مربوط به خانه ای در کیبوتس "باری" که اسرای اسرائیلی در آنجا نگهداری می شدند تا حدی برطرف می شود.
پرگمن می گوید که شخصا دستور شلیک تانک به منزلی که ۱۳ گروگان اسرائیلی در آنجا نگهداری می شدند را صادر کرده است و از آن میان، فقط یک نفر نجات یافته است و گمان می رود که بقیه در حمله تانک کشته شده باشند.
در این گزارش همچنین صحبت از صدور یک فرمان نظامی کاملا سری از فرماندهی جنوب ارتش رژیم به همه نیروهایی است که در هفتم اکتبر در منطقه جنگی اطراف غزه بوده اند؛ آنها دستور داشتند "به هر قیمتی که شده " مانع بازگشت نیروهای حماس به غزه شوند.
در بند ۷ این فرمان نظامی تصریح شده است که "اولویت نخست دفاع و جلوگیری از هر گونه حمله است باید مانع عقب نشینی نیروهای دشمن به غزه شوید و این کار باید به هر قیمتی انجام شود".
جنگنده های رژیم اشغالگر ظرف چند ساعت نخست بعد از صدور این فرمان، حدود ۷۰ دستگاه خودروی نیروهای نخبه حماس را در امتداد دیوار امنیتی با غزه منهدم کردند. این در حالی است که احتمال وجود اسرای نظامی و غیر نظامی اسرائیلی در این خودروها بسیار بالا بود.
مقامات نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کردند که به وضوح می دانستند که احتمال آسیب دیدن اسرای نظامی و غیر نظامی این رژیم وجود دارد اما چاره دیگری نداشتند. به همین دلیل زمانی که این دستور را دریافت کردند، متقاعد شده بودند که این بهترین کاری است که می توانند انجام دهند.
در گزارش روزنامه "یدیعوت احرونوت" تصریح شده است، حال که غبار حوادث "شنبه سیاه" فروکش کرده است این سوالها مطرح می شوند که "چند اسیر در ساعت های یادشده در حمله ارتش اسرائیل کشته شده اند؟ آیا صدور چنین فرمانی مجاز بود؟ اگر چنین فرمانی صادر نمی شد چه اتفاقی می افتاد؟ اوضاع بدتر می شد یا بهتر؟ اینها سوال هایی هستند که اذهان اسرائیلی ها را تا سالها مشغول خواهد کرد".
خاطرنشان می شود که سابقه پروتکل هانیبال به فوریه ۱۹۸۶ و حمله رژیم صهیونیستی به لبنان برمی گردد. این پروتکل توسط ۳ تن از افسران ارشد فرماندهی شمال در ارتش رژیم اشغالگر در آن زمان یعنی سرلشکر یوسی پلد، افسر عملیات فرماندهی؛ سرهنگ گابی اشکنازی؛ و افسر اطلاعاتی، سرهنگ یاکوف آمیدور تدوین شد.
آمیدور – نویسنده طرح اصلی پروتکل – درباره حوادث ۷ اکتبر و نفوذ نیروهای حماس به داخل فلسطین اشغالی گفته است: "هدف، جلوگیری از انتقال افراد ربوده شده به خاک دشمن است اما انداختن بمب روی یک خودرو دقیقا همان چیزی است که اجرای پروتکل هانیبال را منع می کند".
وی افزود: "به هنگام ربوده شدن هر یک از افراد ما، هدف اصلی نجات ربوده شده گان است حتی اگر به قیمت مجروح شدن آنها باشد. باید با استفاده از سلاح سبک ربایندگان را مجبور به توقف کرده و آنها را دستگیر کرد. "
وی در ادامه گفت: "چنانچه ربایندگان متوقف نشدند باید مستقیم به آنها تیراندازی کرد حتی اگر سربازان خودمان هم آسیب ببینند. در هر حال باید هر کاری برای متوقف کردن ربایندگان کرد و فرصت فرار را از آنها گرفت. "