بهای جهانی نفت افزایش یافت

دوشنبه 16 بهمن 1402
13:55
بهای جهانی نفت افزایش یافت با طرح امکان حمله نظامی آمریکا به خاورمیانه و هدف قرار گرفتن بزرگترین تصفیه‌خانه روسیه توسط اوکراین، بهای جهانی نفت افزایش یافت.

العالم - آمریکا

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای جهانی نفت بعد از افت ناگهانی هفته گذشته، امروز/دوشنبه بعد از انتشار خبر حمله نظامی آمریکا به اهدافی در خاورمیانه و حمله اوکراین به بزرگترین تصفیه‌خانه نفتی روسیه، شاهد افزایش مجدد بود.

قیمت نفت خام برنت با ۳۶ سنت افزایش به بشکه‌ای ۷۷ دلار و ۶۹ سنت و نفت غرب تگزاس نیز با افزایش ۴ درصدی (معادل ۲۵ سنت) به بشکه‌ای ۷۲ دلار و ۵۳ سنت رسید.

درپی انتشار داده‌های مربوط به کاهش غیرمنتظره نرخ بهره در آمریکا و احتمال تداوم این روند کاهشی تا پایان گفت‌وگوهای آتش‌بس در غزه، قیمت هر دو شاخص طی هفته گذشته و تا روز جمعه با ۷ درصد کاهش مواجه شد.

خبر احتمال افزایش تنش‌ها در خاورمیانه درپی زمزمه‌های حمله نظامی آمریکا به عوامل حمله به پایگاه این کشور در اردن، موجب افزایش نگرانی سرمایه‌گذاران نفتی شده است.

حمله نظامی آمریکا به نیروهای یمنی که به قصد جلوگیری از ایجاد مانع توسط آنها در ارسال کمک‌های آمریکا و انگلیس به رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه صورت می‌گرفت، نیز گسترش یافته است.

«ویوِک دار» تحلیلگر بانک کشورهای مشترک‌المنافع با ادعای دخالت برخی گروه‌ها در حملات هفته گذشته به پایگاه آمریکایی در اردن گفته است: «باتوجه به اینکه آمریکا از حمله مستقیم به ایران خودداری خواهد کرد، به‌ نظر می‌رسد تمرکز بر مذاکرات آتش‌بس میان [رژیم] اسرائیل و حماس در جهت کاهش تنش‌های خاورمیانه از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

او افزود: «بازار جهانی نفت احتمالاً به‌دلیل اختلال در زنجیره تأمین ناشی از بحران خاورمیانه، همچنان مجبور به کنترل قیمت خواهد بود» و پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت برنت زیر ۸۰ دلار باقی خواهد ماند.

روز جمعه، وزارت دادگستری آمریکا ادعا کرد که در ارتباط با پرونده‌های مرتبط با اتهام دور زدن تحریم‌ها و انتقال نفت ایران و نیز توقیف ۵۲۰ هزار بشکه نفت ایران در دریای زرد در مسیر چین، چند مورد دستگیری انجام شد.

براساس اعلام بودجه سال جدید ایران، فروش ۱ میلیون و ۳۵ هزار بشکه نفت در روز معادل ۱.۳ درصد از ۱۰۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت مورد نیاز تخمینی از سوی آژانس انرژی جهانی را تعیین کرده است.

یک منبع ناشناس در کی‌یف به خبرگزاری رویترز گفت که بزرگترین تصفیه‌خانه نفتی روسیه دیروز/یکشنبه مورد اصابت حمله پهپادی اوکراین قرار گرفته است. هرچند لوک‌اویل (Lukoil) مالک ۳۰۰ هزار بشکه در روز از نفت تصفیه‌خانه ولگوگراد، با رد این خبر اعلام کرده است این میدان در حال انجام فعالیت عادی خود است.

به گزارش ایرنا، در آمریکا نیز تعمیرات تصفیه‌خانه وایتینگ ایالت ایندیانا که تولیدکننده ۴۳۵ هزار بشکه نفت در روزبه حساب می‌آید، اواسط روز جمعه تکمیل شده است، اما خبری از زمان شروع فعالیت مجدد این میدان هنوز منتشر نشده است.

0% ...

آخرین اخبار

گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و اسپانیا


حمله موشکی و پهپادی حزب الله به تجمع نظامیان رژیم اسرائیل


خرید هیجانی ارز در نرخ‌های بالا پر ریسک است


عارف: صنعت نفت در دوران جنگ درخشان ظاهر شد


سقوط آزاد ترامپ در نظرسنجی‌ها؛ رکورد نارضایتی ۶۲ درصدی


بقائی: طرح ایران منحصرا بر پایان جنگ متمرکز است


سخنگوی دولت: مشکلی در تأمین ورق‌های فولادی وجود ندارد


ولایتی: سیاست بین‌الملل لوکیشن فیلم «جک اسپارو» نیست


حماس: در صورت پایبندی اسرائیل به تعهدات، آماده شرکت در مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس هستیم


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و آلمان