در دیدار امیر قطر؛

رئیسی: روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی به منزله حمایت مالی از آن است

رئیسی: روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی به منزله حمایت مالی از آن است
شنبه 12 اسفند 1402 - 19:13

رییس جمهور ضمن انتقاد از بی‌عملی برخی کشورهای اسلامی در قبال جنایتگری صهیونیست‌ها گفت: از زمان برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در ریاض تاکنون هیچ اقدام عملی موثری برای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه صورت نگرفته و همچنان روابط اقتصادی برخی دولت‌های منطقه با رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

العالم - ایران

بنابر این گزارش،‌آیت الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر شنبه در حاشیه هفتمین نشست مجمع سران کشورهای صادر کننده گاز که به میزبانی الجزایر برگزار شد، در دیدار شیخ «تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر قطر با خوب توصیف کردن سطح روابط فیمابین، بر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر توافقات صورت گرفته بین دو کشور تاکید و آن را لازمه توسعه بیش از پیش روابط تهران-دوحه دانست.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ضمن انتقاد از انفعال و بی‌عملی برخی کشورهای اسلامی در قبال جنایتگری صهیونیست‌ها گفت: از زمان برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در ریاض تاکنون هیچ اقدام عملی موثری برای توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه صورت نگرفته و همچنان روابط اقتصادی برخی دولت‌های منطقه با رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

رئیسی ضمن ابراز تأسف عمیق از دچار شدن دولت‌های منطقه به بی‌عملی و محافظه‌کاری مفرط در قبال مساله فلسطین، تصریح کرد: در حالیکه امروز ملت مسلمان فلسطین چشم انتظار اقدام عملی و موثر دولت‌های اسلامی هستند، باید دید برخی دولت‌های عربی و اسلامی در برابر بی‌تفاوتی نسبت به قتل‌عام مردم مظلوم فلسطین چه پاسخی برای ملت‌های خود دارند.

رئیس جمهور روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی را به منزله حمایت مالی از این رژیم دانست و با بیان اینکه سیلی اقدامات این دولت‌ها به صورت خودشان خواهد خورد، افزود: این اتفاقات در جهان اسلام در شرایطی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی ضمن تداوم جنایت و نسل‌کشی در غزه به دنبال وقت‌کشی و خرید زمان برای ادامه جنایات خود هستند.

شیخ «تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر قطر نیز در این دیدار با بیان اینکه روابط دو کشور در بهترین شرایط تاریخ خود قرار دارد، این سطح روابط را موجب افتخار دولت قطر دانست.

امیر قطر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با دکتر رئیسی ضمن بیان و تشریح آخرین تحولات منطقه تصریح کرد: قتل‌عام مردم بی‌گناه غزه در صف دریافت کمک‌های بشردوستانه هیچ‌گاه از حافظه تاریخی مردم جهان فراموش نخواهد شد.

اجلاس سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز هر ۲ سال یکبار برگزار می‌شود. دوحه قطر در سال ۲۰۱۱، مسکو در سال ۲۰۱۳، تهران در سال ۲۰۱۵، سانتاکروز بولیوی در سال ۲۰۱۷، مالابو در گینه استوایی در سال ۲۰۱۹ و دوحه قطر در سال ۲۰۲۲ به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته اجلاس بوده‌اند.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمانی تازه تاسیس است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشورهای صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ آن را تاسیس کردند.

ایده اولیه تاسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود و سازمان مذکور اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد که از زمان تاسیس آن تاکنون ۲۵ نشست در سطح وزیران و ۶ نشست در سطح سران برگزار شده است.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ۱۲عضو اصلی جی‌ئی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو به‌عنوان ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند.

اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۳۹ درصد از تولید گاز جهان، ۶۹ درصد از ذخایر گازی جهان، ۴۰ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۵۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.

ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.

پربیننده ترین خبرها