العالم - اروپا
به نقل از تارنمای خبری ایندیپندنت، مارتین در این نشست خبری، وضعیت غزه را فاجعهبار خواند و از رژیم صهیونیستی خواست که انسانیت خود را با عدم اشکالتراشی در ورود کمکهای بشردوستانه به غزه نشان دهد.
وی با بیان اینکه در تماسهای تلفنی و گفت وگوهای آتی خود با ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن و سامح الشکری وزیر خارجه مصر همگی بر این موضوع تاکید داشتند که کارشکنی رژیم صهیونیستی در ورود کمکهای بشردوستانه به غزه باعث به وجود آمدن وضعیتی وخیم و فاجعهبار در این منطقه شده است، افزود: در حال حاضر نیمی از جمعیت غزه با قحطی مواجه و نیمی دیگر با ناامنی غذایی دست به گریبان هستند و سوء تغذیه کودکان در غزه یک جنایت و رسوایی است و در این شرایط من از (رژیم) اسرائیل میخواهم که انسانیت خود را در زمینه تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به غزه نشان دهد.
در همین ارتباط لنارچیچ کمیسر اتحادیه اروپا در امر مدیریت بحران و کمکهای بشردوستانه نیز در جریان این نشست خبری مشترک، شرایط غزه را فاجعهای اسف بار توصیف کرد و گفت: ما در اتحادیه اروپا هر کاری که از دستمان برمیآید برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه انجام میدهیم و در راستای این اقدام حتی از ارسال این کمکها به روشهایی مانند ارسال هوایی یا دریایی، با وجود اینکه این روشها از نظر ما ناکارآمد و حتی گاهی خطرناک هستند نیز حمایت میکنیم.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای باریکه غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
ایرنا